Rediger og konverter OpenOffice-dokumenter på Android-nettbrettet

Å være mobil betyr at du ikke har tilgang til PC-en. Å ikke ha tilgang til PCen din betyr at du vil trenge så mange verktøy som mulig, fordi du aldri vet hva noen kommer til å kaste på deg. Det som kan overraske deg er at Android ikke kan håndtere Open Document Format (ODF). Det er en enestående ODF-visning (en som for øyeblikket bare kan håndtere .odt- og .ods-filer), men den lar deg ikke redigere dokumenter opprettet ved hjelp av ODF. Heldigvis er det en vei rundt dette.

Først vil jeg introdusere deg for OpenOffice Document Reader, som er en enkel app som lar deg se både OpenOffice-tekst og regneark-dokumenter. Denne appen har også:

 • Zoom
 • Kopier tekst
 • formatering
 • Bildestøtte
 • Innebygd filvelger
 • Støtte for regneark
OpenOffice Document Reader fungerer nøyaktig som du forventer. Du åpner den, bruker den innebygde filbehandleren til å finne filene dine, og klikker deretter på filen .odt eller .ods du vil se (se figur A ). Figur A

Her ser du velkomstsiden, som tilbyr litt hjelp og et veikart over hvor applikasjonen er på vei.

Med Copy-funksjonen er det veldig mulig å omgå det faktum at det ikke er noen måte å redigere et ODF-dokument. Slik går du frem for denne oppgaven:

 1. Åpne det valgte ODF-dokumentet
 2. Trykk på menyknappen øverst til høyre
 3. Trykk på Copy for å åpne Copy-menylinjen øverst (se figur B )
 4. Trykk på Velg alle
 5. Trykk på Kopier
Figur B

Velg alle-knappen kan være fin. Du må kanskje spille med akkurat der du trenger å trykke for å få dette til å fungere riktig.

Nå som du har kopiert teksten, kan du gå til en app som Google Docs, lime inn teksten i et nytt dokument og redigere bort. Det er ikke en perfekt løsning, men det er en som fungerer.

Eller...

Du kan gå omformerruten. For det fant jeg en fantastisk applikasjon kalt File Converter for bare $ 2, 99 (USD). Det er en av de beste i rasen for dokumentkonverterere for Android-plattformen og kan konvertere følgende:

 • Dokumenter: Konverter til Word, Flash, HTML, Open-Office, PDF, Text
 • Audio: Konverter til AAC, AIFF, FLAC, M4A, MP3, OGG, WAV, WMA
 • E-bøker: Konverter til ePub, FB2, LIT, LRF, MOBI, PDB, PDF, TCR
 • Bilder: Konverter til BMP, EPS, GIF, EXR, ICO, JPEG, PNG, SVG, TGA, TIFF, WBMP, WEBP
 • Arkiv: Konverter til 7Z, TAR BZ2, TAR GZ, ZIP

File Converter gjør en god jobb med alle de ovennevnte formatene (konvertering til og / eller fra). Ett advarsel: Appen laster opp og laster ned filer til en server, så det kan være datakostnader. Her er prosessen:

 1. Kjøp og installer File Converter fra Android Market
 2. Åpne appen fra appskuffen
 3. Fra hovedsiden (se figur C ) trykker du på dokumenttypen du vil skjulte
 4. I det nye vinduet velger du både Kilde og Konverter til og banker på Fortsett
 5. På det siste skjermbildet kan du forhåndsvise valgene dine og deretter trykke på Start for å starte prosessen
Figur C

Det er mange konverteringer håndtert av denne applikasjonen.

Når du har startet prosessen, blir filen lastet opp til serverne, konvertert og deretter lastet ned tilbake til enheten. Den konverterte filen blir deretter lagret på samme sted som originalen (det er ingen måte å endre det målet).

Når konverteringen er fullført, kan du velge å sende eller dele filen. Trykk på Send / Del-knappen, og trykk deretter på Del den. Når du gjør det, vises et nytt vindu der du kan velge å dele filen via:

 • blåtann
 • Dropbox (hvis installert)
 • e-post
 • Gmail

Gjør ditt valg, og fullfør prosessen med den valgte applikasjonen. Når du har fått dokumentet ditt omgjort, bør du kunne åpne filen i en redaktør som QuickOffice og få arbeidet ditt gjort.

Jeg gjorde en interessant test for å konvertere en .odt-fil til en Flash .swf-fil. Det fungerte perfekt! Den nyopprettede filen kan vises i et nettleservindu uten problemer.

Selv om det ville være en betydelig fordel for mange brukere hvis Android hadde muligheten til å redigere ODF-dokumenter innfødt, er det i det minste måter å konvertere og jobbe med disse filene mens du er på farten. Hvilke andre applikasjoner har du brukt til å vise og / eller redigere ODF-dokumenter? Del du opplever i diskusjonstråden nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com