Enkel whiteboarding med ScreenChomp for iPad

Ta en titt rundt kontoret ditt. Henger det et hvitt brett i nærheten? Mange IT-fagfolk (meg selv inkludert) synes tavlen er en enkel måte å skissere ut et problem eller liste opp nøkkelinformasjon for prosjekter de jobber med. Dette kan endre seg for iPad-brukere, som kanskje vil prøve et bærbart alternativt tavle.

TechSmith ga ut ScreenChomp for iPad denne uken. Fortrolig med navnet på søknaden, måtte jeg sjekke det ut. Selskapet sier at appen er rettet mot lærere og presentatører, men jeg tenkte umiddelbart på tavlen i kuben min. Denne appen kan bare tillate meg å erstatte (eller i det minste utvide gjennom teknologi) tavlen som henger på veggen, eller - i mitt tilfelle - å sitte på gulvet.

Hva gjør den?

ScreenChomp er en gratis tavle-applikasjon for iPad. Det lar brukerne tegne på skjermen som de kan på et tørt slettebrett. Å ta notater og være i stand til å organisere tankene dine visuelt er den største bruken, tilleggsfunksjoner til tross. Har du noen gang ønsket å dele tavlen din med noen som ikke er i rommet? ScreenChomp lar deg gjøre det.

Da jeg først kom inn i applikasjonen, var jeg ikke sikker på hva jeg kunne forvente utover en tegne-app, men muligheten til å bruke bakgrunnsbilder og til å spille inn økter var noe som fanget øyet veldig raskt.

Figur A

ScreenChomp

Hvem er det til?

Appen er beregnet på lærere eller presentatører for å la dem dele tavlen sin med andre. Etter å ha brukt appen litt, tenker jeg at den kan gi en flott mulighet til å utvide tavlen for IT-fagfolk - skjema nettverk, etablere arbeidsflyter, organisere prosjekttrinn, etc., er alt du kan oppnå med ScreenChomp.

Når du kommer inn på appen, klikker du på staffeliet i nedre venstre hjørne. Herfra kan du velge et bilde som skal brukes som bakgrunn for tavlen; Figur B viser iPad-startskjermen som er valgt som bakgrunnsbilde.

Figur B

Bakgrunnsbilder

Når du har valgt et bilde, kan du klype det for å zoome og rotere bildet før du bruker det på økten.

Hvis du trykker på Ferdig, vil du legge til bakgrunnen.

Merk: Du kan bare bruke ett bakgrunnsbilde om gangen, og du må spesifisere bildet før du tar opp en tegneøkt.

Når du beveger deg rett på kontrollfeltet til applikasjonen, er det neste alternativet Håndkle. Håndkleet brukes til å tømme blekk fra skjermen, akkurat som du kan bruke et håndkle til å tørke av et brett når du er ferdig. Trykk og hold på håndkleet for å tørke overflaten ren.

Du kan velge opptil 12 forskjellige pennfarger på tvers av tre penner, noe som betyr at tre forskjellige farger kan være tilgjengelige når som helst. Dette lar deg endre farger raskt under en presentasjon.

Til høyre for pennene er viskelæret. Dette vil fjerne deler av en tegning den berører fra skjermen og kan brukes til å korrigere eller endre elementer du har tegnet.

Figur C

Verktøylinjen

Den siste knappen på verktøylinjen er Record-knappen. Du kan ikke gjøre det med en vegghengende tavle (uten en haug med utstyr).

Når du trykker på posten, begynner nedtellingen slik at du har et sekund eller to til å bli klar. Deretter registrerer appen ikke bare tegningen du gjør på skjermen, men også lyd. Du kan gi en fullstendig tavlepresentasjon rett fra iPad.

Figur D

Gjør deg klar til å spille inn

Når du har gjort innspillingen, trykker du på Stopp-ikonet nederst til høyre på skjermen. Du vil da kunne forhåndsvise innspillingen du gjorde og dele den med ScreenChomp.com (en gratis tjeneste levert av TechSmith) eller Facebook.

For å dele med ScreenChomp.com, trykk på ScreenChomp-ikonet, for å dele med Facebook, trykk på Facebook-logoen. Når du deler til Facebook, blir du bedt om å logge inn på kontoen din.

Merk: På dette tidspunktet var nettilgang til ScreenChomp.com ikke tilgjengelig, men delte elementer var synlige i appen.

Når du har delt en video, vises den i listen øverst i applikasjonen, slik at du kan se tidligere opprettede økter.

Hvis du trykker og holder på papirkurven-ikonet i nedre venstre hjørne av forhåndsvisningsskjermen, blir opptaket forkastet.

På denne måten kan du dele tavlen med andre som kan trenge å se den uten å måtte dem kvele rundt tavlen på kontoret eller iPad-en.

Figur E

Del og del likt

Utrolige funksjoner

Det er tre funksjoner som skiller meg ut:

  • Tradisjonell tavlebrett - å kunne bruke et grensesnitt som fungerer som en tavle er bare hyggelig, og det enkle brukergrensesnittet gjør at dette kan brukes uten liten eller ingen læringskurve.
  • Skjermfangst - innspilling av skjermen til applikasjonen er flott fordi jeg kanskje trenger å gjenbruke gjenstander som jeg hadde tegnet, det enkle brukergrensesnittet til denne appen gjør det til et blunk å gjøre.
  • Deling - å dele tegninger med andre er en fin touch, selv om det også ville være fantastisk å streame mellom enheter i nærheten. (Det kan være noe Apple trenger å trene først). Å gjøre tegninger tilgjengelig via Facebook er en god start.
Bunnlinjen

ScreenChomp er en enkel tegning applikasjon med en enormt kompleks funksjon, innspilling. Jeg er klar over at screencasting er noe TechSmith har holdt på med en stund, men enkelheten til denne appen kombinert med funksjonen er fantastisk. IT-proffene vil synes denne lille appen er veldig nyttig når du planlegger eller brainstormer deler av ethvert IT-prosjekt.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com