Enkel skriverdeling i GNOME

Husker du hvor utfordrende deling av skrivere kunne være tilbake når du måtte konfigurere smb.conf- filen manuelt til å inkludere delte skrivere? Vel, de dagene er over med de siste inkarnasjonene på GNOME-skrivebordet. Som deling av mapper, har skriverdeling blitt veldig enkel og kan gjøres fullstendig i en GUI. La oss se hvordan dette gjøres. Antagelser

Jeg antar at du allerede har skriveren koblet til den lokale maskinen, og at den skriver helt fint. Jeg vil også anta at maskinen skriveren er koblet til er Linux-maskinen som vil dele skriveren ut. Hvis det er tilfelle, er du klar til å begynne delingsprosessen.

Slik deler du ut en skriver

Den første tingen å gjøre er å klikke på System | Administrasjon | Printing. Når dette nye vinduet åpnes, høyreklikker du skriveren du vil dele, og velger Egenskaper. I Egenskapsvinduet klikker du på fanen Retningslinjer (se figur A ) og sørger for at følgende er merket:
  • aktivert
  • Aksepterer jobber
  • Delt
Figur A

Når du har merket av disse elementene, klikker du OK.

Neste trinn er å konfigurere CUPS-serverinnstillingene. Gå tilbake til hovedutskriftsvinduet og klikk Server | Innstillinger. I dette nye vinduet (se figur B ) må du forsikre deg om at følgende elementer er merket av:
  • Publiser delte skrivere koblet til dette systemet.
  • Tillat utskrift fra nettverket.

Resten av innstillingene er valgfrie.

Figur B

Når du har klikket OK, skal skriveren være klar til bruk av eksterne maskiner. Hvordan du kobler til denne delte skriveren, blir selvfølgelig diktert av operativsystemet du prøver å koble til fra.

Problemer

Det er klart det kan være problemer - avhengig av operativsystemet du bruker. For eksempel hvis du kobler til fra et Windows 7-operativsystem, kan det hende du må gjøre en enkelt endring i smb.conf-filen din (ja, det vil være en manuell redigering i dette tilfellet). Den aktuelle redigeringen er denne:

  1. Søk etter skrivere -delen.
  2. Endre linjen browseable = nei til browseable = ja .
  3. Start Samba på nytt.

Det er det. Når du har gjort den endringen, skal du kunne se skriverne fra Windows-maskiner.

Siste tanker

Det var en utfordring for Linux-brukere å dele ut skrivere. Takket være moderne stasjonære maskiner som GNOME (og en mye enklere å administrere Samba), har skriverdeling blitt mye enklere enn den en gang var.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com