Enkel applikasjonssynkronisering med Mac's Daylite CRM

Vincent Danen forklarer hvordan Mac OS Xs kraftige Daylite CRM-applikasjon enkelt synkroniseres med andre applikasjoner for å gi svært fleksibel, oppdatert tilgang til all din viktigste informasjon uansett hvor du går.

-------------------------------------------------- -------------------------------------

Daylite er en kraftig CRM-applikasjon for OS X-systemer, som jeg skrev om forrige uke. En av de potente funksjonene som gjør det så nyttig, er evnen til å synkronisere med andre applikasjoner. Daylite benytter seg av OS X Synchronization Services, som lar den synkronisere i sanntid med Adressebok og iCal. Fordi disse applikasjonene også synkroniserer med andre tredjepartsapplikasjoner, kan du bruke dem som en "bro" mellom Daylite og andre apper.

For å konfigurere eller endre synkroniseringspreferanser, må du endre Daylite-innstillingene og deretter velge synkroniseringsikonet. Her får du presentert en rekke alternativer for å synkronisere Daylite med iCal og Address Book. Du kan velge å synkronisere alt: alle kalendere og kontakter, eller du kan velge å synkronisere bare visse biter av hver (uansett hvilke grupper du definerer i Daylite som du vil synkronisere). Du kan også velge om du vil synkronisere avtaler eller oppgaver. Det er to faner: en for Kalender, en annen for Kontakter, vist i figur A.

Når du har bestemt deg for hva du vil synkronisere, blir du bedt om å gjøre en umiddelbar synkronisering. Når dette er fullført, vil både iCal og Address Book inneholder de samme dataene som Daylite har: oppgaver, kalendere og kontakter. Herfra blir ting interessant.

Mange applikasjoner kan synkroniseres med iCal og Address Book. Det er plugins som lar deg synkronisere med Google Apps; Du kan også dra nytte av smarttelefonsynkroniseringsverktøy som The Missing Sync for BlackBerry, The Missing Sync for Palm OS og andre applikasjoner som synkroniseres til smarttelefoner. Det er også engangsapplikasjoner som kan synkroniseres som Ting og The Hit List, som er to oppgavestyringsprogrammer (GTD-stil) som er i stand til å synkronisere oppgaver med iCal.

Hvis du bruker en iPod Touch eller iPhone, er Daylite Touch et must. Uten den kan du fortsatt synkronisere informasjon fra Daylite, via iCal og Address Book, til iPhone's tilsvarende applikasjoner, men Kalender-applikasjonen på iPhone handler strengt med kalendere; den gir ikke oppgaveinformasjon. Hvis det er viktig for deg å ha god tilgang til oppgavene dine, er Daylite Touch den beste måten å få tilgang til informasjonen på iPhone. Ikke bare gir den grunnleggende oppgaver, kalender og adressebokinformasjon, men den eksponerer alt i Daylite, inkludert prosjekter og muligheter, på en veldig enkel og brukervennlig måte.

Muligheten til å sette opp Daylite for synkronisering i sanntid med Adressebok og iCal kan virke relativt liten til å begynne med, men når du begynner å se på mulighetene, vil du innse at det er en fin måte å slå sammen data som du ikke ville være kunne ellers fusjonere sammen. Gitt, Daylite er bare en "klient" til disse synkroniseringstjenestene, men hvis du trenger en kraftig CRM, låser Daylite deg ikke i å bruke grensesnittet på bekostning av å bruke andre verktøy.

Mens Daylite og DMI (Daylite Mail Integration) er bra hvis du er på skrivebordet ditt, kan du for eksempel synkronisere kalendere og adresser til GMail at du kan få informasjonen din på hvilken som helst datamaskin. Med en toveissynkronisering vil all informasjon du legger inn der, ta seg tilbake til Daylite. Og å kunne bære den informasjonen i lommen - det være seg via en iPhone eller Blackberry - med toveissynkronisering, er prikken over i’en.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com