Jordens dag 2010: Redd planeten, redd verden

Geeks bruker mye kraft. Fra å kjøre datamaskiner som vi sjelden slår av til å bruke smarttelefoner, høyttalere, skrivere, makuleringsmaskiner, flere skjermer - selv om bare en skjerm for øyeblikket er på i huset mitt (den jeg bruker), er det minst to datamaskiner på til enhver tid. Selv i hvilemodus bruker datamaskiner energi. TV-apparater bruker enda mer energi på å kjøre, så hvis du ser på TV mens du bruker datamaskinen, suger det opp enda mer strøm. Virkelig, alt som er koblet til et stikkontakt bruker strøm hele tiden.

Men jeg må bruke datamaskinen min, og iPhone-en min trenger lading, så hva skal en nørd jente gjøre hvis hun også vil være grønn? Det viser seg at det faktisk er mye som en nørd kan gjøre for å redde verden, og til ære for Jordens dag 22. april jobber jeg med et par ting.

Et flott alternativ som jeg er en stor tilhenger av er å plugge ladere og annen elektronikk som ikke er i konstant bruk til strømlister som kan slås helt av ved å trykke på en knapp. Det er liksom å bruke en Powermat - du kan holde alle ladekablene et sted, men det koster ikke så mye. Når du tar tak i smarttelefonen din om morgenen, slår du bare av hele strømmen og sparer litt strøm og dermed litt penger.

Jeg innrømmer at jeg var veldig mistenksom om å bytte til kompakte lysrør - produsentene hevder at pærene holder lenger og sparer deg for energi og penger, men de er dyre å kjøpe. Også fluorescerende belysning, som den som finnes på de fleste skoler og kontorer, gir meg migrene hodepine, og jeg var ikke så opptatt av ideen om å introdusere smerteinduserende belysning i hjemmet mitt. Jeg elsker planeten, så jeg prøvde dem. (Jeg er også kort og hater å måtte klatre på møbler for ofte å skifte lyspærer, og jeg innrømmer at det også var en faktor.) Alt i alt fungerer lysstoffrøret godt i hele mitt hjem. Og siden vi byttet, trenger jeg aldri å stå på en stol i mørket for å skifte pærer, noe som er et bevis på at idealene bak Earth Day er bra for oss alle.

Tekniske leker kommer ofte i mye emballasje. Hvis hver geek tar et kort øyeblikk å legge all den emballasjen i papirkurven i stedet for søpla, kan vi spare mye avfall fra å gå til søppelfyllinger. De fleste plast og papirer, inkludert mest papp, kan gjenvinnes. Å bruke papirkurven sparer deg også fra å måtte kjøpe så mange søppelsekker, slik at du kan spare en krone og redde planeten. Brukt elektronikk kan også resirkuleres. Mens mange butikker som Best Buy tilbyr insentiver for å betale dem for å ta og resirkulere gammel elektronikk, tilbyr mange byer virkelig gratis måter å bli kvitt gammel elektronikk og holde dem utenfor søppelfyllingen. Hvis du resirkulerer en gammel datamaskin, foreslår jeg at den beste måten å resirkulere den er å tørke den ren, laste den opp med freeware og donere den til et barn eller en lærer.

  • Beslektet: Kassering av foreldet datautstyr, og hva gjør firmaet ditt med gamle datamaskiner?

Kompostering er også en fin måte å redusere mengden søppel du må tappe til fortauskanten hver uke, og det resirkulerer kjøkkenavfall ved å gjøre det gjenbrukbart. Selv om du ikke hager (selv om vi vet at mange TechRepublic-medlemmer er gartnere), er sjansen stor for at du kjenner noen som gjør det som vil være takknemlig for å ha komposten din. Bare legg en haug på en centimeter i en plastkasse eller søppelbøtte (bare sørg for at den har lokk) og legg organisk materiale i det regelmessig - frukt- og grønnsaksskrell, skorpe, kjerner, blader, gressutklip, og ugress som ikke har gått til frø er alle gode kompostkandidater, men ingen kjøtt eller ost. (Kompostbinger er vegansk - de liker ikke dyreprodukter.) Fortsett å legge alle disse slags ting i søpla, og rist opp søppelet omtrent hver femte dag, og før du vet ordet av det, vil du ha sunn kompost fyll en hage eller mate plenen med

En annen måte å vise din grønne ånd på er gjennom kjøpsbeslutningene dine. Jeg må gi æren av produsentene av Sun Chips og produsentene av Method rengjøringsprodukter: begge selskapene tilbyr komposterbare produkter og emballasje.

Ta en titt på disse flotte sol- og månekruene; de bruker solenergi for å lage lys som kan bæres innendørs og brukes i stedet for elektrisk belysning. Du kan kjøpe dem fra Think Geek, eller du kan følge disse opplæringsprogrammene for å lage dine egne. Jeg synes det er fantastisk nerdete moro å lage det selv.

Mens følelsen av Earth Day er nydelig, og en årlig påminnelse er nødvendig, tror jeg ikke at vi bare kan bekymre oss for skadene vi gjør på planeten vår på en dag hvert år. Endringer som kan virke mindre, som å bytte til kompakte lysrør, gir stor konservering når alle verdens mennesker chiper i. Og husk denne jorddagen for å ha det gøy å redde planeten ved å lage Sun Jars eller en ny kompostkasse. Når det gjelder meg, prøver jeg å finne ut hvordan jeg kan hekte en liten dekorativ hage-vindmølle for å hjelpe til med å drive landskapsbelysning. Noen forslag?

Så denne jordens dag, vil du vise din kjærlighet til planeten ved å bruke en Star Wars-samtale-t-skjorte, jobbe hjemmefra, trene brukere til å spare strøm, lage høyteknologisk kunst, handle etter en grønn dings eller noe annet helt ? Gi oss beskjed i diskusjonen.

TechRepublic ressurser om grønn IT

  • 10 tips for implementering av grønn IT
  • 10 måter å bli grønne med Linux
  • 10 spørsmål om å bygge et grønt datasenter: Et intervju med Anthony Abbattista
  • Hva er ditt grønne mål: Penger eller trær?
  • Bilder: Bli med på greenen for Earth Day
  • Hva skjedde med det papirløse kontoret?
  • Mer om Grønn IT
Hvor de nørdige tingene er. Trenger du en pause fra det daglige slipet? Registrer deg deretter på TechRepublics Geekend-nyhetsbrev, levert hver fredag. Du vil få skravling uten tema om alt nerdete, inkludert science fiction, filmer, spill, bøker, plass, dingser og mer. Abonner automatisk i dag!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com