E-handelsselskapet Zulily ansetter første VP for maskinlæring og lanserer nye funksjoner

Opplæring av arbeidere i en tid med digital transformasjon Opplæring er mer enn bare et nytt begrep, det blir en nødvendighet for mange selskaper som svar på jobbautomatisering.

Online-forhandler Zulily, grunnlagt i 2010, ble utpekt som en sjelden forhandler: Den nådde 1 milliard dollar på mindre enn fem år. Men med stor suksess kommer ofte endring. Selskapet har vært midt i en oppussing av sortering, med to nye funksjoner introdusert denne uken, ansettelsen av selskapets første visepresident for maskinlæring tilbake i juli, og også en restrukturering etter permitteringer.

"Zulily tester og prøver alltid nye initiativer for å forbedre den generelle kundeopplevelsen, " sier en talsperson for selskapet. "På grunn av hastigheten og kompleksiteten til modellen vår, og detaljhandelens utvikling, investerer vi i maskinlæring, dataanalyse og andre teknologier."

Og med sin unike, markedsføringsbaserte tilnærming, fant Zulily suksess raskt. E-forhandleren sendte ut e-postblåsinger som viser tidssensitivt salg med dyprabatt og skiller seg ut fra mer konvensjonelle e-handelsbedrifter, og kaller konkurrenter "transaksjonell e-handel."

IT-lederveiledning for dyp læring (TechRepublic)

Til tross for at vi fikk inntekter på 1, 8 milliarder dollar i 2018 ("Vi tjente 1.800 dollar den første dagen, " sa Bindu Thota, visepresident for produkt og ingeniørfag), kunngjorde et lekket notat fra Zulily president Jeff Yurcisin til Zulily-staben fra slutten av juli i år. en restrukturering og permittering i selskapets hovedkvarter i Seattle, så vel som på dets kontor i Columbus. Zulily kan hoppe tilbake. Ikke bare hentet de Downs, men introduserte bare to nye on-line, on-site og in-app-funksjoner: en konkurrentprisfunksjon, som sammenligner Zulilys pris med Amazon og Walmart, samt en pris-match-garanti.

Talsmannen sa: "Olly Downs er en erfaren teknolog med dyptgående data- og analysekompetanse. Downs er også selskapets første visepresident for maskinlæring. Han har en sterk track record for å bygge og skalere vellykkede data science og forbrukeranalytikateam i Seattle samfunnet hos selskaper som Zillow Group og AdReady. Olly grunnla og ledet også automatisert meldingsselskap, Amplero, og utviklet kjernealgoritmer, dataarkitektur, UI-integrasjon og kundetilknytning. I sin rolle i Zulily vil han fortsette å optimalisere Zulilys dataplattform og proprietære merchandising og prisverktøy med maskinlæringsevner - alt sammen med en skjevhet for å bygge teknologi i verdensklasse. Vi er glade for hva teamet hans har i vente for fremtiden. "

Innovativ tech holder online forhandlere jockeying for stilling, men Zulily håper selskapets fokus på ny programvare vil gi selskapet et nytt løft.

Hvorfor amerikanere handler der de gjør

For de fleste amerikanere er det et valg som krever lite tanke; for noen er det imidlertid en motvillig innrømmelse, rent praktisk basert, for deres valg av shopping til å være juggernaut som er Amazon eller Walmart. Tross alt er Amazon bokstavelig talt fingertupp tilgjengelig 24/7. Med mer enn 11 700 Walmarts over hele verden, er det sannsynlig at det er en i kort kjøreavstand. Når det gjelder den nevnte motviljen, enten det er kvalitetsoppfatning, dårlig politikk eller monopol, er det ikke vanskelig å finne feil.

I 2010 lanserte et nettsted utfordrende Amazon og Walmart og andre nettsteder: Zulily. Men Zulily satte seg fra hverandre og kalte seg en "flash-side" der den fremmet og holdt salg til lave priser, men i en begrenset periode (dvs. 72 timer). Det lille vinduet med tilgjengelighet skapte en følelse av press og, sa Zulily, en "morsom shoppingopplevelse som gnister inspirasjon."

Oppfatning er alt; i en Wakefield Research-studie, mener 38% nettkjøpere Walmart å være ledende innen lavest prisede produkter, og Amazon følger etter 27%. Imidlertid hevder Zulily, gjennom selskapets nye sammenligningsfunksjon, å ha lavere priser 97% av tiden enn større forhandlere for de samme produktene. Og det er den nye sammenligningsfunksjonen som vil "posisjonere Zulily head-to-head med to av de største selskapene i verden, " ifølge Zulily-pressemeldingen.

"Mens kjøpere oppfatter at Amazon og Walmart har de laveste prisene, er vi sikre på at vi gir kundene den beste avtalen, " sa Zulily-president Jeff Yurcisin, tidligere Amazon-kledning, samt administrerende direktør i Shopbop.

Zulilys konkurranseprissammenligning er tilgjengelig gjennom produkter på Zulily-nettstedet med et "Beste prisløfte-merke", og vil vise de tre konkurransedyktige prisene fra Zulily, Amazon og Walmart. Og i det Zulily beskriver som en sjelden forekomst, hvis Amazons eller Walmarts pris er lavere enn Zulilys, vil Zulily matche konkurransen.

6 måter å slette deg selv fra internett (CNET)

"Detaljhandel er en billion dollar næring, " sa Thota, "men netthandel representerer bare rundt 15% av det totale salget globalt, ifølge Internet Retailer. Når vi tenker på hvor e-handel ligger akkurat nå, er det ikke overraskende at der er et økende fokus på kundeopplevelse. Imidlertid, gitt hvordan transaksjonell e-handel har blitt, glemmer industrien at forbrukerne er utrolig forskjellige og det er alternative måter å handle på som er utenfor et øyeblikkelig behov eller definert av kjøpsintensjon og -hastighet. "

Zulily siterer en Wakefield Research-rapport, som gjennomførte en studie av randomiserte prøvetakinger av to vareparinger i hele 16 populære kategorier, og bestemte at Zulilys priser for feriekjøp vil være omtrent 24% til 30% lavere. Zulily utvider seg ved å ta opp det faktum at ikke bare er netthandlere mer informerte og modne, de sammenligner shopping og leter etter den samme varen, men sammenligner priser på forskjellige nettsteder.

Zulily lanserer omtrent 100 kuratert salg daglig, med tusenvis av produkter, noen eksklusive for Zulily med opptil 70% avslag. Nettstedet selger også andre kjente merkevarer. Opprinnelig solgte Zulily gjenstander rettet mot mødre og deres barn, men i dag selger Zulily klær (inkludert kvinneklær i størrelse), herreklær, tilbehør, helse og skjønnhet, hjemmet innredning, fottøy, leker og mer.

Når Zulily, først og fremst var rettet mot mødre og barn, og utpekte salgshendelser for "flash-salg", "tester en annen måte å oppdage og inspirere: Å tilby en oppdagelsesmodell basert på kategorier, " sier en talsperson for selskapet, som la til at selskapets erfaring inkluderer " utnytte datavitenskap og maskinlæring for å tilpasse opplevelser basert på shopping og surfeatferd. Vi utforsker mer av den prediktive siden av personlig erfaring. "

"På Zulily, " sa Thota, "vi kontinuerlig utvikler og optimaliserer virksomheten vår for å oppfylle kravene til den nåværende shopperen. Vi har nylig investert mye i video i appen fordi testene våre viste at kunder elsket å se i-appen dynamisk innhold. Og denne innsatsen var en virkelig tverrfunksjonell innsats: hvis det er noe vi har lært, er det at ingen lansering er mulig uten den kombinerte innsatsen fra eksperter fra merchandising, teknologi, markedsføring, kreative og mer. "

For mer, sjekk ut hvordan big data og AI hjelper nettbutikker til å konkurrere i den digitale epoken på TechRepublic.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også

  • IT-lederveiledning for dyp læring (TechRepublic)
  • Telemedisin, AI og dyp læring revolusjonerer helsevesenet (TechRepublic nedlasting)
  • Administrere AI og ML i bedriften 2019: Tekniske ledere forventer større problemer enn tidligere IT-prosjekter (TechRepublic Premium)
  • Hva er AI? Alt du trenger å vite om kunstig intelligens (ZDNet)
  • 6 måter å slette deg selv fra internett (CNET)
  • Kunstig intelligens: Mer må-lese dekning (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com