Støv av dinosaurcomputeren

TechRepublic-redaktør Mary Weilage spurte nylig medlemmene om sine første datamaskiner via et diskusjonsinnlegg og på TechRepublics Facebook-side. Et antall medlemmer svarte at de husker datamaskiner fra allerede på 1970-tallet; Flere medlemmer nevnte til og med at de gamle datamaskinene fremdeles tar plass et sted i huset og samler støv på loftet eller garasjen. Vi har noen av medlemskommentarene i TechRepublic-galleriet: Fotominner fra 18 første datamaskiner.

Hva du skal gjøre med de gamle datamaskinene

Realistisk sett blir ikke de gamle datamaskinene tatt i bruk igjen (spesielt når de er fylt med støv). Så neste gang du rengjør loftet, kan du vurdere å lage litt ekstra plass ved å bli kvitt de gamle datamaskinene.

For datamaskiner som ikke er veldig gamle, kan det hende at noen deler kan reddes. Mange byer tilbyr innbyggere skattebetalere enkle måter å resirkulere gamle datamaskiner og elektronikk uten gebyr, eller for veldig små gebyrer. Butikker som Best Buy tilbyr resirkuleringstjenester med insentiver som butikkreditt. Å bruke delene til hobbymaterialer er også et flott alternativ. Hvis du har flere gamle datamaskiner som ligger rundt, kan du vurdere å ta opp hobbyrobotikk og bruke de gamle datamaskinene til robotdeler.

Men hvis den støvete dinosauren er en virkelig gammel datamaskin, bør du vurdere å donere eller selge den til en samler. Det er flere gode gamle datamaskinmuseer på nettet, drevet av folk som har en lidenskap for å samle datamaskiner. Folkene på Oldcomputermuseum.com og oldcomputers.net fotograferer og katalogiserer gamle datamaskiner og deler dette stykke moderne historie åpent og villig. Mange små lokale museer vil også gjerne ta imot gaver av gamle datamaskiner til samlingene sine. Med mindre du holder dem rundt for din egen samling, gjør de gamle datamaskinene ikke noe godt med å samle støv i de fjerneste hjørnene av huset. Finn en måte å gi de gamle tingene nytt liv.

Beslektede ressurser på TechRepublic

  • Jason Hiner sin første datamaskin: en Apple Mac Classic
  • Diskusjon: Fortell historien til den første datamaskinen din
  • Dinosaur Sightings: Datamaskiner fra 1970-tallet
  • Dinosaur Sightings: Computers fra 1980-1983
  • Dinosaur Sightings: Computers fra 1984-1989
  • Dinosaur Sightings: Commodore 64
Registrer deg for Geekend nyhetsbrev

TechRepublics Geekend-nyhetsbrev, levert hver fredag, inneholder skravling fra temaet om geeky, inkludert science fiction, filmer, spill, bøker, plass, dingser og mer. Abonner automatisk i dag!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com