Vil du dumpe Gmail for Outlook.com? Fire grunner til det

Microsoft har nå en stor tid Gmail-konkurrent. Før du humrer og sier "det bare tok åtte år", må du huske at Gmail stort sett er det samme produktet som Google lanserte i 2004 - med noen fine trinnvise justeringer for å forbedre brukergrensesnittet.

Microsoft ønsker å injisere litt innovasjon i nettposten igjen - og det ser ut som om de kan ha trukket den av. Tirsdag avduket selskapet Outlook.com, som både er etterfølgeren til Hotmail så vel som den forbedrede nettposten for individuelle forretningsfolk. Det trekker på Hotmail, Microsoft Exchange og Metro UI fra Windows Phone 7 og Windows 8.

Basert på mitt blikk på arbeidsforhåndsvisningen til Outlook.com som Microsoft allerede har gitt ut i naturen, samt et intervju med en av Microsofts produktledninger på Outlook.com, tror jeg det er fire grunner til at noen brukere - spesielt profesjonelle - - vil være legitimt fristet til å bytte fra Gmail.

1. Automatiske mapper

Den beste nye innovasjonen i Outlook.com er det jeg liker å kalle funksjonen "automatiske mapper". Systemet prøver å sortere noen av postene dine for deg ved å automatisk opprette virtuelle mapper for vanlige ting som e-post nyhetsbrev, Facebook og Twitter varsler, og andre repeterende meldinger som kan ende med å begrave mer viktige e-poster fra mennesker du faktisk trenger å samsvare med . Selvfølgelig, siden dette drives av en algoritme, vil det helt sikkert være noen falske positiver og negativer, og det kan hende du må finpusse den, men jeg liker den lave berøringsarten til denne funksjonen. Microsoft har også forsøkt å effektivisere prosessen med å sette opp dine egne innboksregler i Outlook.com.

I sitt blogginnlegg om den nye tjenesten oppsummerte Microsofts Chris Jones funksjonen. "Outlook.com sorterer automatisk meldingene dine fra kontakter, nyhetsbrev, forsendelsesoppdateringer og sosiale oppdateringer, " skrev Jones, "og med Sweep-funksjonene kan du flytte, slette og sette opp kraftige regler i noen få enkle klikk, slik at du kan mer raskt komme til e-posten du virkelig ønsker. "

En annen e-postadministrasjonsfunksjon som jeg liker i Outlook.com er at du kan holde musepekeren over en melding og få et sett med handlinger for å slette meldingen eller flagge den som viktig eller sortere den til en mappe - og du kan til og med tilpasse funksjonene du vil se på svevet over.

2. Mobilopplevelse

Den største fordelen Microsoft har med å designe en ny webmail-tjeneste i 2012, er at den kan optimalisere den for dagens intens-mobile verden.

"Slik folk sender e-post på mobiltelefonen har en tendens til å være litt annerledes, " sa Brian Hall, daglig leder for Windows Live og Internet Explorer. "De gjør ikke så mye poststyring."

Med det for øye, brukte Microsoft den automatiske mappefunksjonen som sin måte å hjelpe til med å organisere og prioritere brukernes innbokser på en måte som kan fungere i praktisk talt alle typer desktop eller mobile e-postklienter.

"De fleste på en telefon eller nettbrett bruker den opprinnelige e-postklienten, " sa Hall. "I de tilfellene vil du sørge for at du jobber med en hvilken som helst innboks. Det er en annen tilnærming enn Prioritet innboks fra Google fordi de må gå for å opprette klienter for mobil, ellers bryter det Prioritet innboks."

Hall understreket også at Microsoft er fokusert på å levere en utmerket mobil webopplevelse. Faktisk er selskapet så fokusert på den opprinnelige klienten og den mobile nettopplevelsen til Outlook.com at det foreløpig ikke har planer om å bygge en app for Microsofts egen Windows Phone 7. "Det fungerer vakkert med den opprinnelige klienten, " sa Hall.

På den annen side sa han at de jobber med en Android-app, fordi "det er mindre sannsynlig at Android-enheter har en Exchange ActiveSync-klient."

3. Personvern

En av de skumleste delene av Gmail har alltid vært det faktum at det gjør tekstbryting på e-postene dine og bruker denne informasjonen til å overflatemålrette annonser. Det er prisen du betaler for ubegrenset lagring og en gratis tjeneste. Hvis du for eksempel sender e-post frem og tilbake med et familiemedlem om en tur for å gå turer, vil Gmail samtidig overflate tekstannonser for ting som Rocky Mountain-ferier, tursko og proteinbarer. Selv om disse annonsene generelt er lite påtrengende og noen ganger til og med nyttige, frister det fortsatt noen til å innse at Google egentlig "leser posten sin." Dette gjelder spesielt for forretningsfolk og andre som bruker e-post for å overføre potensielt verdifull eller sensitiv informasjon.

Ved å utnytte denne ubehageligheten, lover Microsoft at Outlook.com ikke vil gjøre tekst-gruvedrift i innboksen din, samtidig som den tilbyr tjenesten gratis og med "tilnærmet ubegrenset lagring."

"Vi skanner ikke e-postinnhold eller vedlegg og selger denne informasjonen til annonsører eller andre selskaper, og vi viser ikke annonser i personlige samtaler, " uttalte Jones.

Det betyr ikke at Outlook.com ikke vil ha annonser. Det er høyre kolonneannonser på hovedboksen, men det er ikke annonser i individuelle meldinger. Jeg er også sikker på at disse annonsene vil bli målrettet basert på hva Microsoft vet om deg generelt, bare ikke på innholdet i dine individuelle meldinger.

4. Sosial integrasjon

En av favoritt-programtilleggene mine for Gmail er Rapportive, som fyller høyre kolonne i Gmail med kontaktinformasjon om personen du e-post. Den henter den informasjonen fra LinkedIn, Twitter og Facebook (når du har logget deg på disse tjenestene) og vil til og med vise deg LinkedIn-stillingen og de siste statusoppdateringene fra kontakten du e-post.

Microsoft har tatt denne typen funksjonalitet og bygget den direkte inn i Outlook.com, og fylt den høyre kolonnen på meldingsskjermen med samme type sosiale kontaktdata, men viser dem på en litt enklere, renere måte som følger Metro UI-stilen . Det ser ikke ut til at Outlook.com viser så mye data som Rapportive.

Imidlertid har Microsoft tatt sosial integrasjon et skritt videre. Du kan ikke bare se personer i de sosiale nettverkene dine fra Outlook.com og se de nyeste oppdateringene, men fra "People-hub" kan du også svare på statusoppdateringer på Twitter og skrive på noens Facebook-vegg, alt direkte fra Outlook.com . Du kan også gjøre Facebook-chat i Outlook.com. Selve direktemeldingsfunksjonaliteten er en annen sterk funksjon av Outlook.com. Implementeringen er absolutt bedre integrert og mer brukbar enn GTalk i Gmail.

Bunnlinjen

Hall sa at Microsoft var fokusert på flere viktige prioriteringer i Outlook.com: "Ren brukergrensesnitt, design for nettbrett og alle enheter, koblet til tjenestene du faktisk bruker (Twitter, Facebook, LinkedIn), fungerer bra med Microsoft Office og SkyDrive, og prioriterer faktisk personvernet ditt. "

Før jeg så på Outlook.com, kunne jeg ikke forestille meg at det var mye Microsoft kunne gjøre for å innovere i nettpost, og jeg forventet at det skulle føles som et desperat sent forsøk på å gjøre Hotmail relevant ved å kopiere Gmail. Mens Outlook.com absolutt er rettet mot Gmail, ble jeg overrasket over hvor friskt det føles. Det er veldig nyttig innovasjon der, og jeg synes det er veldig smart for Microsoft å følge Google på personvern. Det betyr at Outlook.com ikke vil være så kraftig som en pengene-produsent som Gmail, men at det kan bygge litt nødvendig velvilje fra brukere.

Jeg liker også at Microsoft ikke er redd for å innrømme at dette er rettet direkte mot å stjele noe av Gmail-torden. Hall sa: "Hvis du er en tung Google Docs eller bruker av Google+, er Gmail sannsynligvis noe for deg. Ellers, hvis du bruker Facebook, Twitter, LinkedIn og Office, er Outlook dot com bedre."

Det er en ambisiøs påstand. Og det kan bare ha noen bein.

For mer informasjon om Outlook.com, se Kent German's dypdykk over på CNET. Ta også en titt på Mark Kaelins første titt på Outlook.com i hans TechRepublic-galleri.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com