Dreamforce 2019: Salesforces Customer 360 Truth tar sikte på å konsolidere kundedata

Markedsføring til Gen Z: Hvordan detaljister når forbrukere denne høytiden sesong TechRepublics Bill Detwiler intervjuer Salesforces Rob Garf, VP for industristrategi og innsikt, på Dreamforce 2019, om hvordan detaljister prøver å nå kjøpere i løpet av høytiden 2019.

Salesforce kunngjorde "Customer 360 Truth" på Dreamforce 2019 i San Francisco på tirsdag, som en konsolidert ressurs som inntar data fra salg, service, markedsføring, handel og andre forretningsenheter, og har som mål å overføre disse dataene til handlingsfull intelligens for "kundeserviceproblemer, lage en personlig markedsføring, forutsi de beste salgsmulighetene eller anbefale overflatebehandlinger, "hevder selskapet i en pressemelding.

Selskapet benevner dette som "den hellige gral av CRM", da det skal gjøre det mulig for organisasjoner å levere opplevelser som er i samsvar med kundens forventninger, og siterer en internt utviklet rapport, som fant at "nesten 70%" av kundene forventer at preferanser skal overføres over berøringspunkter i en organisasjon — nominelt, vil dette omfatte omstendigheter som at du ikke trenger å gjenta kontonumre når du overfører mellom representanter i en telefonsupport for støtte, men utvides også til å omfatte detaljer som inkluderer distribusjonsinformasjon og kundehistorie.

Mastermind con man bak Catch Me If You Can snakker cybersecurity (gratis pdf)

Funksjonssettet er ikke - strengt tatt - nytt, og noen steder gjentar jeg Salesforces egne påstander om å forene hittil tøffe kundedata. I juli hevdet Arm Treasure Data å være i stand til å forene kundedata, spesielt for organisasjoner med omfattende fusjons- og oppkjøpsporteføljer, og med en nøyaktighet som motvirker Apples "Logg inn med Apple" -funksjon som lovet å beskytte brukernes personvern.

Interoperabilitet er en av de større fordelene som Salesforce hevdet i denne kunngjøringen, med "Cloud Information Model" (CIM), en åpen kildekodemodell som ble kunngjort i forrige uke i samarbeid med Amazon Web Services og Genesys for interoperabilitet av data på tvers av skyer. Salesforces anskaffelse av MuleSoft 2018 er en del av dette prosjektet, ettersom CIM er avhengig av MuleSofts open source modelleringsteknologi.

For Amazons del er det en spesiell prioritering å gjøre det lettere for organisasjoner å utnytte AWS og Salesforce - noe som gjør AWS til et naturlig valg, om ikke en uunngåelighet, for infrastrukturen-som-en-tjeneste (IaaS) slutten av forretningsdriften kan gjøre motstand mot AWS av detaljhandelsvirksomhet som frykter at Amazon planlegger å spise lunsjen, en vanskeligere begrunnelse for CIO-er.

For mer fra Dreamforce, sjekk ut Dreamforce 2019: Accenture, Salesforce og Vlocity-partner med ENGIE for å jobbe mot en fremtid uten karbon hos TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com