Ikke avskjed outsourcing-megadealen: P&G om hvordan du kan gjøre dem til vinn-vinn

I 2003, da den raskt bevegelige forbruksvaregiganten Proctor & Gamble signerte en outsourcingavtale med HP, var den en av de største tilbudene i sitt slag - på flere måter enn en.

Kontrakten dekket P & Gs IT-infrastruktur inkludert datacentre-drift, stasjonær og sluttbrukerstøtte, nettverksadministrasjon og noe applikasjonsutviklings- og vedlikeholdsstøtte for P&Gs globale virksomhet i 160 land og var verdt $ 3 milliarder dollar.

Kontrakten var også rundt 1.200 sider lang, og da den ble brakt til P & Gs CIO Filippo Passerini og HPs daværende administrerende direktør Carly Fiorina for å bli signert, ble den levert på en handlevogn.

"Vi måtte stå opp for å signere det fordi det var høyere enn vi sitter, " sa Passerini til silicon.com.

Selv om dokumentets størrelse - rundt to og en halv meter høy - betyr at det teoretisk sett kan sikre at ethvert krav, hver leverbar og hver servicenivåavtale er satt i stein, kan en omvendt megadeal av slik størrelse ikke hjelpe enn å være et sprang av tro for både kjøper og leverandør. Når alt kommer til alt, i en så stor kontrakt, er det umulig å sørge for at leverandøren eller kunden lever opp til hvert eneste element på deres side av kjøpet.

"Hvis du må gå tilbake til kontrakten ... finner du aldri det du trenger der, uansett hvor detaljert det er, og når du kommer til kontraktsmessige diskusjoner, er ekteskapet allerede kompromittert, " sa Passerini.

"Det tvinger en justering før du går inn på avtalen, og på det tidspunktet er det ingen forvirring. Det er mye gjensidig forståelse og ting vil gå bedre, " fortsatte han.

P & Gs hovedkvarter i Ohio
(Fotokreditt: P&G)

Måten å sikre slik gjensidig forståelse ligger i den kulturelle passformen, ifølge Passerini.

"Når jeg sier kulturell passform, mener jeg ikke at vi kommer godt overens og at vi liker hverandre - det er viktig - men på toppen av at det er justeringen, er det visjonen. Sammen er det vinn-vinn-intensjonen og det er en sterk prosess for å støtte det, "sa han.

"HP, da vi gjorde avtalen med dem, var en fjern fjerde, og med vår avtale fikk de øyeblikkelig troverdighet i markedet - de skaffet seg muligheter, datasentre - så de ble en viktig aktør umiddelbart og som betalte utbytte. De var viktige for oss og vi var - og vi er - viktige for dem, "la Passerini til.

P&G er en av ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com