Signalerer oppkjøpet av Skype en ny risikotakende markedsførende Microsoft?

Da jeg først hørte nyheten om at Microsoft hadde bestemt seg for å skaffe seg VoIP-tjenesten Skype for 8, 5 milliarder dollar, reagerte jeg på mye måte som om mannen min kom hjem og sa til meg at han skulle kjøpe en Lamborghini: "Du kommer til å bruke hvor mye for hva? " Det virker som om jeg ikke var den eneste som følte det, da de fleste av de tidlige kommentarene brukte adjektiver som "kik" og astronomisk. "

I en Mashable-avstemning som spurte om prisen var riktig, var det bare en uke etter kunngjøringen at 63, 56% av de som svarte sa selskapet betalte for mye. Bare litt over 6, 5% mente Microsoft fikk mye (betalte for lite). Du kan avgi din egen stemme her.

Fra teknologiske forståsegpåere til forretningsanalytikere til Microsoft-aksjonærer til nåværende Skype-brukere til mange medlemmer av allmennheten som "ikke har hund i den jakten, " alle snakker om oppkjøpet, som er Microsofts største noensinne. Ifølge en Reuters-rapport inngitt dagen da avtalen ble kunngjort, var investorene "forundret" og generelt kritiske til beslutningen, og Microsofts aksje falt 1, 4%. Wall Street Journal bemerket imidlertid at det samlede Dow Jones Industrial-gjennomsnittet klatret 44 poeng, noe som tilskrev det at investorer ble oppmuntret av Skype-avtalen. Å sortere gjennom alle reaksjonene har vært en interessant og lærerik øvelse.

Hva gjorde Skype til et attraktivt oppkjøpsmål?

Jeg forstår lokket av en Lamborghini. Det ser bra ut, det går fort, og det er kult å eie noe som alle andre ønsker, men de fleste ikke kan ha. Nyere rykter hadde både Google og Facebook interessert i å kjøpe Skype. Noen spekulerer i at den eneste (eller primære) grunnen til at Microsoft gjorde kjøpet var å holde det utenfor hendene på Google og / eller Facebook, som en altfor besittende liten gutt som ikke vil ha ballen, men ikke vil ha noen ellers å leke med det, heller. Selv om dette kan ha vært en faktor, må du vurdere hvorfor Microsofts konkurrenter ville ønsket det i utgangspunktet. Ethvert selskap som tiltrekker interessen til tre av de beste teknologigigantene, må ha mye å gå for.

I den moderne forretningsverdenen er veksten konge. Og Skype rapporterte i sin oppdaterte S-1-uttalelse innlevert 4. mars 2011 at mellom desember 2009 og desember 2010 vokste antallet månedlige tilkoblede brukere med 38% og antall betalende brukere vokste med 19%, med totalt registrerte brukere vokser fra 474 millioner til 663 millioner. Nettoinntektene økte fra 719 millioner dollar til 860 millioner dollar. Det er den gode nyheten. Den dårlige nyheten er at selv med alle disse inntektene hadde selskapet fremdeles et netto tap på $ 7 millioner i 2010. På den annen side er det i forhold til et netto tap på 418 millioner dollar i 2009.

Skype har eksistert siden 2003 og er den desidert mest populære databaserte VoIP-tjenesten (til forskjell fra VoIP-tjenester som Vonage og Lingo, som bruker en ATA (Analog Phone Adapter) -boks som kobles direkte til nettverksruteren din og kan være koblet til bygningens telefonledninger).

En annen fordel for Microsoft var at Skype ligger i det lille europeiske landet Luxembourg. Dette tillot dem å betale milliarder mer for avtalen, fordi de ikke måtte betale amerikanske selskapsskatter for pengene de brukte til å kjøpe selskapet. Wall Street Journal kalte dette for en "strålende, lovlig skattemessighet." Faktisk, hvis skattekonsekvensene blir tatt i betraktning, ser det ut til at Microsoft effektivt har betalt tilsvarende 5, 5 milliarder dollar - et tall som er mer i tråd med det Skype har blitt verdsatt av analytikere.

Frykt for fremtiden

Hvorvidt farten var strålende eller ikke, diskusjoner på nettet i forumet umiddelbart etter anskaffelsesannonseringen var fulle av FUD - frykt, usikkerhet og tvil - fra nåværende Skype-brukere. Mange uttrykte frykt for at Microsoft ville gjøre endringer som vil ødelegge tjenesten de elsker, gjøre det for dyrt for dem å bruke, eller til og med stenge av tjenesten helt. Mange er redde for at gratistjenesten vil forsvinne, og Skype vil bare bli "mot betaling". De sier (og det er fornuftig ved første rødme) at sikkert et enormt, gevinstmotivert selskap vil ønske at tjenesten skal begynne å tjene penger før og senere.

Men andre peker på alle forbrukertjenestene som Microsoft foreløpig gir uten kostnader nå, for eksempel Windows Messenger, Hotmail, Windows Live SkyDrive online lagringstjeneste, Office Web Apps, og så videre. Noen av dem frykter at Skypes skjebne er å bli fylt full av reklame, noe som gjør brukeropplevelsen mindre hyggelig. Men annonser trenger ikke å være "i ansiktet." Windows Live Messenger-grensesnittet inkluderer for øyeblikket annonser, men de kommer ikke i veien for å bruke tjenesten.

Andre frykter at Microsoft vil gjøre Skype om til en enhet med bare Windows som ikke lenger kan brukes av de som kjører andre operativsystemer som Mac OS X eller Linux. På pressekonferansen der de offentliggjorde den offisielle kunngjøringen, sa Steve Ballmer at Microsoft vil fortsette å støtte Skype på andre plattformer, inkludert mobile plattformer som iOS og Android.

Populære sosiale nettverk har fremdeles vært alle med 140 karakterer (eller mindre) proklamasjoner om dysterhet og fortvilelse. Et nettsøk returnerte mange artikler og blogginnlegg med samme tittel: Vil Microsoft ødelegge Skype? Mange av dem, men når du faktisk leser dem, konkluderer du med at svaret enten er "nei" eller "vi ikke vet." Fremdeles er frykten ikke helt irrasjonell hvis du ser på anskaffelsen i sammenheng med noen tidligere erfaringer.

Gjør avtalen!

Har fortiden ikke fare?

Det velkjente ordtaket om at ”sinnssykdom gjør det samme om og om igjen og forventer forskjellige resultater” har blitt tilskrevet en rekke forskjellige kjente personer. Den som sa det, det gir gjenklang. En ting som har Skype-brukere og noen av Microsofts aksjonærer nervøse for avtalen, er tidligere rekord - på både Skypes og Microsofts sider. Dette er ikke første gang Skype er anskaffet; eBay kjøpte den i 2005 for 2, 6 milliarder dollar. I 2007 solgte de mesteparten av sin eierandel i selskapet, uten å ha gjort noe særlig med det.

Og på Microsofts side har tidligere store anskaffelser ikke alltid fungert så bra. De betalte 6 milliarder dollar for det aQuantive annonseringsselskapet (Razorfish) i 2007 og snudde seg deretter og solgte det i 2009, etter å ikke ha gjort det til den håpet produsenten av store online annonseinntekter.

Det kanskje mest høye profileksemplet var kjøpet av Danger, produsenten av T-Mobile Sidekick-smarttelefonen, for en rykter om 500 millioner dollar i 2008. De fleste av de opprinnelige Danger-ansatte forlot i løpet av et år, og prosjektet de jobbet med var Kinas "sosiale" telefon, som viste seg å være en PR-katastrofe for Microsoft da den ble avviklet i juni 2010 bare 48 dager etter lanseringen. Så i mars i år ble det kunngjort at Danger-datatjenesten for eksisterende Sidekick-eiere ville bli avviklet i slutten av denne måneden (31. mai 2011).

Så var det Yahoo-anskaffelsen - eller rettere sagt, så var det ikke et Yahoo-anskaffelse. Etter å ha gitt et tilbud på 44 milliarder dollar i 2008, fulgt av måneder med samtaler som resulterte i at selskapet økte budet med 5 milliarder dollar, falt det hele fra hverandre da Yahoo avviste dette beløpet som for lavt.

Kan Microsoft få Skype-oppkjøpet til å lønne seg bedre enn noen av de tidligere avtalene? Kanskje følger selskapet rådene fra det enda mer kjente ordtaket: "Hvis du først ikke lykkes, kan du prøve igjen."

Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

Hvordan kan Microsoft gjøre dette til en vinn-vinn-situasjon?

Ved å godkjenne avtalen ser Microsofts styre åpenbart potensialet for en stor gevinst i selskapets kjøp av Skype. Og det er ikke bare de i selskapet som er entusiastiske. En rekke analytikere - til og med noen av dem som mente at prisen var for høy - ser Skype som en god passform med Microsofts nåværende produkter og retningen selskapet ønsker å gå.

Som uten tvil en av de mest populære skybaserte tjenestene, passer Skype fint inn i Microsofts nåværende push "til skyen." Forbrukere og bedrifter er fremdeles ikke helt sikre på mange aspekter av sky computing. Mange kvier seg for å legge dataene sine i skylagring. Mange stoler ikke på skyen for å levere sine oppdragskritiske produktivitetsapplikasjoner. Mange er fremdeles usikre på de virkelige kostnadene ved nedgraving av bedriftens IT-avdeling og å sette brukerne sine fullstendig i hendene på offentlige nettskyleverandører.

Men VoIP er mer en "innfødt" nettskyapplikasjon, og Skype har generelt bygget et rykte blant sine brukere for å levere en pålitelig brukeropplevelse av høy kvalitet til en fornuftig pris - selv om den har lidd noen strømbrudd som etterlot brukerne i høyden og løftet tvil om påliteligheten.

Hvis Microsoft forlater den nåværende prisstrukturen alene (mens den kanskje legger til flere alternativer) og øker påliteligheten til Skypes nettverk ved å ta opp problemene som ligger i avhengigheten av "supernoder" som er hostet av brukere, er det en god sjanse for at de kan flytte Skype til gevinstgivende modus de neste årene.

Hvis de finner en måte å tjene penger på tjenesten uten å endre mye (for eksempel gjennom ikke-påtrengende reklame), kan Skype bli en virkelig verdifull ressurs. Men hvis de tar mer dramatiske (og mer risikofylte) grep for å virkelig integrere Skype i sine andre produkter slik at det fungerer sømløst med dem, kan Skype forvandle seg til gullgryten på slutten av Microsofts regnbue og bringe selskapets aksjer ut av doldrums. det har vært i de siste årene.

Hva jeg vil se

Hva slags virkelig innovative ideer kan føre Skype til å gjøre Microsoft til "comeback-barnet?" Jeg vil gjerne se Skype-teknologi spredt over både forbruker- og bedriftsområdet og integrert i slike produkter som Lync, Windows Live Messenger og Kinect Video.

Jeg elsker måten den allerede er integrert i Internet Explorer, slik at telefonnummerene på nettsteder (eller til og med i søkeresultatene) vises i IE 9 som klikk-for-ringe-lenker. Med et trykk på museknappen åpnes Skype og slår nummeret. Jeg håper å kunne gjøre det samme fra Outlook og / eller Hotmail: åpne en kontakt, klikk på telefonnummeret og få Skype til å ringe nummeret - raskt, enkelt, enkelt og billig.

Siden Microsoft eier en interesse for Facebook, er det også mulig at selskapet vil integrere Skype videre i det sosiale nettverksnettstedet når det integrerte Office Live Docs i Facebooks meldingsplattform. Og selvfølgelig ville integrasjonen med Windows Live-suiten være stor; hvor kult ville det være hvis jeg bare kunne klikke for å sende en video jeg har laget i Windows Live Movie Maker til en av Skype-kontaktene mine, på samme måte som jeg for øyeblikket kan publisere den til en av Windows Live Messenger-gruppene mine?

Jeg er ivrig etter å se hva Microsoft gjør med Skype på Windows Phone-plattformen. For øyeblikket er Skype Mobile på min Android-telefon alvorlig ødelagt av den trådløse operatøren, til det punktet hvor den ikke er veldig nyttig.

Hvis Microsoft kunne jobbe med en avtale der de kan tilby en fullstendig funksjonell versjon av Skype på Windows Phone (en som kan brukes til å ringe over 3G uten å påføre transportkostnader, eller i det minste en som vil fungere via Wi-Fi), kan det bli et stort salgsargument for Windows Phone. Microsoft kan bruke Skype for å gi Windows Phone-enheter samme type videosamtalerevne som iPhone 4-brukere har med FaceTime - bare bedre.

Skype-integrasjon med Xbox vil tillate deg å delta i videochatter med dine medspillere, og kanskje er det til og med en måte det kan integreres i Windows Media Center slik at du kan ringe telefonnumre innebygd i reklamefilmer. Eller hva med å integrere samtaleoversettelsesteknologien som ble demonstrert av Microsoft Research på TechFest 2010 slik at du får et automatisk generert transkripsjon av samtalen, så vel som oversatt tale syntetisert på morsmålet ditt under en Skype-samtale?

Jeg er sikker på at det er mange flere innovative måter å kombinere Skype med eksisterende og fremtidige Microsoft-produkter og -tjenester som jeg ikke en gang har vurdert.

Min ta

Hvorvidt Skype-avtalen til slutt ender med å bli et kupp for Microsoft, avhenger i stor grad av hva selskapet gjør med teknologien. Så langt har det ikke vært noe offisielt svar på det spørsmålet, men mulighetene har mange i bransjen engstelig plassert på kantene på stolene sine. Et spørsmål som fremdeles er oppe i luften (eller kanskje mer nøyaktig oppe i skyen) er hvordan oppkjøpet vil påvirke tjenester som direkte konkurrerer med Skype, for eksempel Yahoo Chat, Google Chat og mindre aktører som ooVoo.

Steve Ballmer har allerede gått med på å si at den neste versjonen av Windows (ofte referert til i media som Windows 8) vil være Microsofts "risikofylte produktinnsats." Mange ser på Skype-anskaffelsen også som en stor risiko. Kan det være at selskapet som har blitt sett på som stått, kjedelig og konservativt er i risikotakende humør i det siste? Kanskje har de lyttet til ordene til Jawaharlal Nehru, den første statsministeren i India (også kjent for 1960-tallets moteuttalelse kalt Nehru-jakken). Hans mest kjente sitat: "Politikken for å være for forsiktig er den største risikoen for alle."

Etter en uke med refleksjon er jeg glad for å se at Microsoft tar noen store risikoer. Jeg håper det resulterer i gode ting for selskapet og, mest av alt, for kundene.

Ytterligere informasjon

  • Utfør effektiv planlegging av kapasitet for VoIP-nettverk
  • Ta en flerlags tilnærming til VoIP-sikkerhet
  • Skype: Telepresence for massene

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com