Tar du CMS-arbeid selv om det ikke lønner seg mye?

For ikke lenge siden var Content Management Systems (CMS) en god ide som ingen brukte. Nå, de er allestedsnærværende. De er fornuftige fordi de skiller innhold fra presentasjonsproblemer. Med ankomsten av gratis CMS-systemer som WordPress, Joomla og Drupal (blant andre), bruker nesten alle nettsteder som tilbyr alt annet enn statisk innhold en CMS av noe slag.

For mine egne nettsteder bruker jeg WordPress. Jeg har til og med publisert flere plugins og widgets for WordPress. Men jeg har ennå ikke tjent noen penger direkte på å installere, konfigurere eller tilpasse et WordPress-nettsted. Jeg hadde et tilbud, men utsiktene hadde ikke penger. Jeg antar at han håpet at jeg ville være frivillig til å gjøre det gratis. Det virker som om det alltid er noen som tror at fordi programvaren koster ingenting, bør det ikke koste noe å jobbe med den. Heldigvis ser det ut til at et økende antall selskaper begynner å innse at verdien av hva du kan gjøre med en CMS garanterer en investering i disse aktivitetene.

I følge en ny rapport publisert av DoNanza, et arbeidssted fra hjemmet, øker etterspørselen og budsjettet for CMS-prosjekter. Prosjekter som er oppført på DoNanzas nettsted for WordPress vokste med 61% i tredje kvartal 2010. Prosjekter som involverte Joomla vokste med 38%, og de for Drupal med 26%.

(bilder brukt med tillatelse fra DoNanza)

I samme periode vokste det totale antallet prosjekter på DoNanza med 30%, så økningen i etterspørselen etter WordPress har vært mer enn det dobbelte av andre prosjekter. Joomla har vokst litt raskere enn gjennomsnittet, og det ser ut til at Drupal faller litt bak.

Følgende graf viser det gjennomsnittlige budsjettet for disse prosjektene:

Nå vet jeg hvorfor jeg ikke spiller dette kurset: det er ikke nok grønt. Gjennomsnittlig budsjett for et frilansprosjekt for WordPress på DoNanza er 455 dollar. Det er ikke per time, eller til og med per uke - det er hele pakken som forventes å føre deg fra krav til levering. Jeg vet ikke om deg, men jeg klarte nesten ikke å undertrykke PHP-gagrefleksen min for så mye, ikke noe imot å gjøre noe annet. Joomla tilbyr ikke mye mer ($ 473). Men hvis du kan lande et Drupal-prosjekt, lever du høyt liv, fordi du med et prosjektbudsjett på 915 dollar har råd til å kjøpe den dyre kaffen.

WordPress hoppet opp et hakk i rangeringen av mest etterspurte ferdigheter på DoNanza til nr. 7, og kantet ut MySQL. De eneste ferdighetene som etterspørres på DoNanza er PHP, oversettelse, HTML, grafisk design, nettstedsdesign og SEO i den rekkefølgen. Både Joomla og Drupal gled litt nedover listen, men de er fremdeles henholdsvis # 17 og # 43. Det er klart, mange mennesker leter etter hjelp med disse CMS-plattformene - selv om de ikke vil betale mye for det.

Hva med deg? Har du tatt noen spillejobber for et CMS? Hvor godt ble du betalt? Vil du gjøre det igjen?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com