Djay legger til full integrering av Spotify, viser hvorfor Apple kanskje vil kjøpe Beats

Djay er en musikkblandingsapp som replikerer tusenvis av dollar musikalsk utstyr på en iPad. Det er ekstremt populært, etter å ha flyttet mer enn 10 millioner enheter gjennom årene og vunnet en prestisjetunge Apple Design Award i 2011.

Imidlertid, for alle dens fantastiske funksjoner - sanntidsanalyse av sanger for å bestemme bølgeformer, BPM og musikalsk nøkkel, pluss en innebygd sampler og omfattende ekstern maskinvarestøtte, var Djays største problem at brukerne trengte å skaffe sin egen musikk. Det fungerte bare med sanger som allerede var lastet på iPad.

Dette var ikke noe problem for profesjonelle DJ-er, men for den gjennomsnittlige Joe som ønsket å slippe noen takter på en helgefest, ga den en ekstra barriere for glede.

I dag har selskapet kunngjort et betydelig partnerskap med Spotify - som nettopp i går avslørte at det også hadde 10 millioner betalende kunder for sin abonnementmusikktjeneste - for å bringe tjenestens 20 millioner spor direkte til Djay-brukere gjennom en dyp og imponerende integrasjon med iPhone- og iPad-appene.

"Det er en trend at flere og flere brukere faktisk ikke har medier eller musikk på enhetene sine, " sa Karim Morsy, administrerende direktør i Algoriddim, utviklingsselskapet bak Djay. "De lanserer Djay og ... hva nå?"

Partnerskapet med Spotify "er det som virkelig tar det virkelig mainstream, " sa Morsy. "Det løfter hele kunstformen til DJing selv. DJing handler om å eksperimentere med musikk." Med 20 millioner sanger innen fingertuppene, vil Djays brukere ha nesten ubegrensede potensialer for både å glede seg over appen og skape noe nytt.

Brukere vil trenge et Spotify Premium-abonnement, tilgjengelig for $ 10 (USD) per måned. Det er en 7-dagers gratis prøveversjon med en nedlasting av Djay for iPhone eller iPad.

Selve Djay-appen ser ut som en standard DJ-rigg, med et skeuomorft utseende - selv om den ikke er overdrevet ( figur A ). Brukere kan angi flere cue-punkter, justere hastigheten på et spor med spesiell tonehøyde-modifikasjon, slik at sanger ikke høres ut som The Chipmunks når de blir oppkjørt, og bruker en rekke spesialeffekter. Ytterligere effekter er også tilgjengelig via et kjøp i appen, men de inkluderte er mer enn nok for en spirende DJ.

Figur A

Bildekreditt: Algoriddim
DJay-appen på en iPad.

Appen analyserer sanger i sanntid for bølgeformer, tonehøyde og nøkkel, som hjelper til med å matche sanger lettere, og det er en autosynk-funksjon som sikrer perfekte BPM-kamper for mer sømløse overganger. En ny matchfunksjon bruker teknologi som Spotify skaffet seg tidligere i år da den kjøpte The Echo Nest. Den analyserer sanger for en rekke forskjellige kriterier for å foreslå spor som vil stemme overens med den aktuelle tittelen.

Et automix-alternativ lar brukere lene seg tilbake og la appen gjøre jobben, velge den beste sangen fra Spotifys 20 millioner og bruke Djays mikseffekter for å overføre fra et spor til et annet. For profesjonelle miksere integrerer Djay med profesjonelle rigger som Reloop Beatpad for å gjenskape klubbopplevelsen på litt mer enn tusen dollar maskinvare.

Å sette 20 millioner sanger i en app er et ganske overbevisende argument for at Apple skaffer seg Beats 'abonnementmusiktjeneste. Spotify er veldig kresen om hvem som får tilgang til API-en - Djay er en av de eneste appene som gjør det veldig bra ( figur B ).

Figur B

Bildekreditt: Algoriddim
Du kan bla gjennom det store biblioteket med sanger.

Hvis Apple kunne ta Beats nye musikktjeneste - bare 111 000 abonnenter, ifølge ett rykte - og bygge den inn til iOS 8, for eksempel med en full utvikler-API, kan det blåse Spotifys 10 millioner abonnenter ut av vannet i en spørsmål om timer.

Spotify og Beats er i utgangspunktet en legalisert versjon av Napster, en app som forandret musikkverden for alltid. iTunes gjorde digital musikk lovlig, men tjenester som Spotify har snudd hele markedet på hodet. Ti millioner abonnenter er absolutt imponerende, men det er på tide at Apple kom om bord og brakte det til massene.

Til ære for Spotify-oppdateringen gjør Algoriddim Djay 2 for iPhone gratis i en begrenset periode, og den kutter prisen på Djay 2 for iPad med 50%, ned til $ 4.99 (USD). Begge er tilgjengelige i App Store.

Hva tror du? Gjør Spotify-integrasjon en DJing-app mer lokkende? Gi oss beskjed om tankene dine i diskusjonstråden nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com