DIY: Bruk Kraft for å avgrense fakturering og materialstyring

Et av de mest utfordrende aspektene ved å lede en virksomhet er å styre og fakturere klienter og materialstyring. Når disse oppgavene går ut av hånden, kan alt rundt virksomheten raskt gå ut av kontroll.

Det er en rekke verktøy for å hjelpe deg med denne oppgaven; Dessverre er noen av disse verktøyene uoverkommelige for en liten bedrift. Jeg er for å sette riktig plattform i riktig spor for å håndtere riktig oppgave, så for små bedrifter med små budsjetter faller den oppgaven ofte i de åpne hendene. Kraft er et databasedrevet åpen kildekodeverktøy som hjelper små bedrifter med å opprette og administrere fakturering, lage beregningsordninger, lage kontordokumenter og eksportere dokumenter til PDF-format.

Installerer Kraft

Jeg vil demonstrere Kraft på en Ubuntu 11.04-maskin som allerede har en LAMP-server i gang, så MySQL er i gang.

Kraft kan bare fungere med to databaser: MySQL og MySQLi. Hvis du velger MySQLi, trenger du ikke å lage noen annen installasjon eller db-oppretting, men hvis du leter etter en mer robust, pålitelig og skalerbar installasjon, er MySQL-versjonen et must. Den enkle prosessen krever et allerede fungerende MySQL-serveroppsett og oppretting av en MySQL-database utenfor Kraft-installasjonen.

Opprettelse av database

Det første trinnet i installasjonsprosessen er opprettelsen av databasen. Du kan bruke et verktøy som MySQL Workbench til å opprette databasen, eller hvis du er en kommandolinjinja, kan du opprette databasen fra kommandolinjen:

1. Åpne et terminalvindu.

2. Gi kommandoen mysql -u root -p .

3. Angi passordet til mysql root-brukeren.

4. Angi kommandoen CREATE DATABASE kraft ;.

5. Trykk Enter-tasten.

6. Skriv inn kommandoen avslutt og trykk Enter.

Siden vi allerede er i terminalvinduet, la oss installere derfra med denne kommandoen: sudo apt-get install kraft. Apt-get-verktøyet vil be deg om å godta avhengighetene. Etter at du har truffet "y" (for å godkjenne alle avhengigheter), vil installasjonen starte og fullføre. Når installasjonen er ferdig, finner du Kraft-menyposten i Office-undermenyen på skrivebordets hovedmeny. Hvis du bruker Unity eller GNOME 3, søk etter "kraft" (ingen anførselstegn) og start applikasjonen derfra.

Første kjør databaseoppsett Når du først starter Kraft, blir du pålagt å konfigurere verktøyet slik at det fungerer med den valgte databasen. Det første skjermbildet ( figur A ) vil informere deg om at det ikke ble funnet noen database, og at du må konfigurere en. Figur A

Kraft finner ikke databasen fordi du ikke har vist applikasjonen hvor du skal se ennå!
Det første skjermbildet som krever interaksjon er skjermbildet for valg av database ( figur B ). Det er her du velger MySQL- eller MySQLi-databasetypene. Figur B

For mitt eksempel velger jeg alternativet MySQL. Hvis du vil ha en enklere installasjon, går du med MySQLi-valget.
Neste skjermbilde krever å fylle ut nødvendig informasjon for databasen ( figur C ). Det er mulig å bruke en annen databaseserver enn localhost. Hvis du bruker en ekstern databaseserver, må du sørge for at du har tilgang til den serveren før du kjører installasjonsveiviseren. Figur C

Du må ha MySQL root-brukerpassord, ellers vil Kraft ikke kunne koble seg til databasen.

Etter at denne informasjonen er fylt ut, klikker du på Neste-knappen, og førstekjøringsveiviseren vil prøve å kopiere all nødvendig informasjon til databasen. Så lenge legitimasjonen er korrekt, vil opprettelsen av databasetabellene og oppføringene lykkes. Etter at databasen er skrevet og førstekjøringsveiviseren er fullført, er du klar til å begynne å bruke Kraft.

Bruker Kraft

Det er flott at Kraft ikke er rettet mot én forretningstype, selv om dette betyr at du må lage malene for bedriften din. Å lage maler gjøres ganske mye fra bunnen av, men du trenger ikke å gjøre noe koding. Fra hovedvinduet i Kraft ( figur D ), klikk på Kataloger og klikk deretter på Åpne lenken tilknyttet standardmaler. Figur D

Du kan også opprette / redigere materialmaler fra dette stedet.
I Maleditor ( figur E ) kan du begynne å bygge malen. Avhengig av din virksomhet og dine behov, kan disse malene være sammensatte eller enkle. Figur E

For å komme til dette punktet, må du klikke på knappen Ny mal i vinduet du vil se før dette. Du kan også redigere kapitlene (som faktisk er kategorier).

Når du har opprettet malen (e), kan du begynne prosessen med å lage dokumenter, som gjøres fra hovedvinduet ved å klikke på Opprett dokument-knappen. Dette vil åpne en enkel å bruke veiviseren som leder deg gjennom prosessen med å lage dokumentene du vil bruke til fakturering, etc.

Det krever litt innsats for å få Kraft på plass og jobbe for bedriften din, men du vil oppdage at din innsats vil være verdt det.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com