DIY: Bruk Applicasa for utvikling av mobilapper på et tidlig stadium

En av de dyreste sidene ved utvikling av mobilapper er vert for backend. Ikke bare må du betale for hosting, men du vil også mest sannsynlig måtte betale for eller utvikle verktøyene som skal brukes til å lage og administrere backend. Dette kan bli kostbart, spesielt for startups eller små bedrifter som bare vil utvide rekkevidden med en mobilapp.

Applicasas Start App-program tilbyr denne tjenesten gratis. Når appen din når 100 000 brukermerke, kan du overføre planen din til en av Applicasas betalte planer, som starter på 199, 00 dollar per måned.

Her er de fem trinnene du må følge for å begynne å bruke Applicasa:

  1. Opprett en konto.
  2. Bruk Applicasas verktøy for å dra og slippe databaser for å lage den nødvendige backend-databasen for appen din.
  3. Last ned den nyopprettede SDK-en for prosjektet ditt.
  4. Bruk Applicasa CMS til å administrere innholdet i de opprettede db-objektene.
  5. Test APIet ditt mellom appen din og Applicasa webtjeneste.
Jeg vil lede deg gjennom de tre første trinnene (selv om jeg gjør det i fire trinn). De to siste trinnene vil variere veldig, avhengig av prosjekt, enhet osv. Merk: Den eneste tilgjengelige SDK-en er iOS-versjonen; Android-versjonen kommer snart.

Trinn én: Opprett en konto

For registreringsprosessen må du oppgi navn, e-postadresse og firma og samtykke til EULA. Du må bekrefte registreringen ved å klikke på bekreftelseslenken i e-posten som sendes til den tilknyttede kontoen. Lett peasy.

Når du logger inn på kontoen din, går du til hovedfanen ( figur A ) og gir den nye appen et navn ved å klikke på Innstillinger-knappen for appen. Figur A

Du kan legge til et ikon, navn og beskrivelse for appen din.

Trinn to: Lag din database

Databehandlingsverktøyet ( figur B ) er utrolig enkelt å bruke. Du må opprette nye objekter som vil inneholde databasefeltene. For å gjøre dette, klikk på knappen Legg til objekt og legg deretter inn følgende data for objektet:
  • tabellnavn *
  • Tittel*
  • Beskrivelse
  • Snill

* Nødvendig

Figur B

Du kan redigere tabellinformasjonen ved å klikke på Rediger tabell-knappen.
Legg nå til nye felt for databasen ved å klikke på Legg til felt-knappen. Velg felttype fra det nye vinduet ( figur C ). Figur C

Forsikre deg om at du velger riktig felttype fordi du ikke kan endre den - du må slette feltet.
Når du har valgt typen, klikker du på Ferdig for å gå til neste vindu i feltveiviseren ( figur D ). Figur D

Feltnavnet kan bare ha 3-20 tegn og inneholder ingen mellomrom.

Du kan legge til så mange objekter og objektfelt du trenger for appdatabasen din. Når du har opprettet det første feltet, kan du begynne å dra og slippe felttyper fra Navn på felttyper til objektvinduet. Når du drar og slipper en felttype til Objekt-vinduet, vil den automatisk åpne feltegenskapsvinduet for den typen. Forsikre deg om at du fyller ut denne databasen helt før du bygger databasen.

Trinn 3: Bygg databasen

Nå som alle objektene og tabellene dine er opprettet (og du er fornøyd med at de er riktige), klikker du på Bygg databaseknappen, og Applicasa begynner prosessen med å bygge databasen. Avhengig av størrelsen på databasen, kan dette ta en stund. Du vil ikke få noen varsel om byggingen er fullført, men når byggingen er ferdig, vil du kunne laste ned den innebygde SDK-en.

Du er klar til å begynne å arbeide databasen og rammeverket i applikasjonen. Du kan også begynne å utvikle webtjenester i Applicasa-kontoen din ved å klikke på fanen WS. I dette nye vinduet ( figur E ) kan du teste backend og få den innfødte koden til å implementere i det opprinnelige miljøet. Figur E

Klikk på tekstboksen Metode, og en rullegardinliste over metodetyper vises.

Trinn 4: Last ned SDK

Klikk på Last ned SDK-knappen, så åpnes et nytt vindu ( figur F ). Dette vinduet gjør det klart at den eneste SDK som for øyeblikket er tilgjengelig, er iOS-versjonen (Android-versjonen kommer snart.) Det er to filer som kan lastes ned: SDK og Framework. Figur F

Dette vinduet gir deg nedlastingslenker og instruksjoner om bruk av bibliotekene du skal laste ned.

La apputviklingen din begynne

Du kan begynne å utvikle appen din. Backend er opprettet, og du har midler til å samhandle med en solid webtjeneste. Du kan til og med opprette brukere, og deretter legge til push-data for dem slik at de kan få de nyeste iterasjonene av dine betas når de blir tilgjengelige.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com