DIY: Sett opp et instruksjonsmiljø for PC med iTALC

iTALC (Intelligent Teaching and Learning With Computers) er et flott open source verktøy for å sette opp et treningslaboratorium, slik at du kan vise brukere hvordan de skal utføre en oppgave og så se dem gjøre det. Dette gratis verktøyet er tilgjengelig for Windows og Linux.

I denne opplæringen viser jeg hvordan du installerer iTALC og får en masterstudent-tilkobling. Jeg går gjennom installasjonen på et Linux til Linux-oppsett siden Windows-oppsettet er veldig greit - du trenger ganske enkelt å dobbeltklikke på den kjørbare installasjonen. Bruken av iTALC er den samme på begge plattformene.

Lærer vs student

Denne rollen er avgjørende fordi iTALC vil installere krypteringsnøkler tilknyttet de to rollene; for dette formål er det to verktøy å installere: italc-master og italc-client. Når hvert verktøy er installert, brukes riktige taster, så det er avgjørende å installere masteren på instruktørmaskinen og klienten (eller tjenesten) på studentmaskinen.

Installere læreren (eller mesteren)

Følg disse trinnene for å installere iTALC-forekomsten som vil fungere som Master:

 1. Åpne Synaptic (eller hvilken som helst pakkebehandler du bruker). Windows-nedlastingen finner du her.
 2. Søk etter "italc" (ingen anførselstegn).
 3. Velg italc-master for installasjon.
 4. Tillat eventuelle avhengigheter.
 5. Klikk Bruk for å installere.

Installere studenten (klient eller tjeneste)

Følg disse trinnene på Linux-installasjonsfronten:

 1. Åpne Synaptic.
 2. Søk etter "italc" (ingen anførselstegn).
 3. Velg italc-client for installasjon.
 4. Tillat eventuelle avhengigheter.
 5. Klikk Bruk for å installere.
På Windows-fronten, under installasjonen, må du huske å fjerne merket for iTALC Master når du blir bedt om det ( figur A ). Hvis iTALC Master-avkrysningsruten forblir avmerket, vil installasjonen være for en Master-maskin. Figur A

Fjern merket for iTALC Master

Keys

Tastene er veldig viktige for at iTALC-tastene skal opprettes på riktig måte. Når iTALC Master er installert på Linux-maskinen, bør du utgi denne kommandoen: ica -rolle lærer -createkeypair. Kommandoen oppretter de riktige tastene i mappen / etc / italc / keys. Denne mappen må kopieres til alle klientmaskinene. Hvis du vil kopiere mappen fra Linux til Linux, må du utgi denne kommandoen for hver klientmaskin: scp -r / etc / italc / tastene postbeskyttet _adresse_av_klient: / tmp . Brukernavn er et brukernavn på klienten, og ip_address_of_client er IP-adressen til klientmaskinen. Når disse filene er på klientmaskinen, bør du utgi disse kommandoene:

sudo rm -rf / etc / italc / tastene

sudo mv / tmp / etc / italc / tastene

Når du går fra en Linux Master til en Windows-klient, er det et triks for å få importert riktig nøkkel: De samme nøklene som ble opprettet med kommandoene ovenfor, kan brukes, men nøkkelfilnavnene som blir generert vil ikke fungere. Følg derfor fremgangsmåten på Windows Client-maskinen:

 1. Åpne nøkkelmappen som ble kopiert til Windows-klienten, og naviger til nøkler / offentlig / lærer.
 2. I nøklene / offentlig / lærermappen vil det være en fil som heter nøkkel. Gi den filen nytt navn til italc_dsa_key.pub.
 3. Avslutt iTalc Key Setup Tool ved å gå til Start | Alle programmer | iTalc | iTalc Key Setup Tool.
 4. Når du blir bedt om det, velger du Import Public Key Of Master Computer ( figur B ), naviger til filen der italc_dsa_key.pub-filen er plassert, klikker på Neste og avslutter veiviseren.
Figur B

Alternativet Opprett et nytt nøkkelpar brukes bare for hoveddatamaskinen.

Sette opp klasserommet og datamaskiner

Nå som den røffe delen er over, er det på tide å sette opp et klasserom og legge datamaskiner til det. Klasserommet er opprettet og datamaskinene blir lagt til av Master, som krever at iTALC-applikasjonen skal kjøres. Før iTALC selv startes, må ica-demonen startes på både Master og Client-maskinen.

På Linux må du utgi kommandoen ica for å starte demonen. Du vil ha denne demonen startet ved oppstart, så sørg for at du gjør dette i henhold til distribusjonens instruksjoner. På Windows-maskinen vil ica-demonen være satt til å starte ved oppstart under klientinstallasjonen.

Når demonet kjører, bør du starte iTALC-verktøyet, enten fra Programmer-menyen eller fra kommandolinjen. Kommandoen for å starte iTALC er italc. Når iTALC starter, er det første trinnet å lage det nødvendige klasserommet. For å gjøre dette, klikker du på Classroom-Manager-fanen i venstre navigasjon ( Figur C ). Figur C

To studentmaskiner er tilkoblet. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Neste trinn er å høyreklikke hvor som helst i det tomme, hvite rommet fra venstre navigasjon og velge Legg til klasserom. Du bør gi klasserommet et navn og klikke OK.

Når klasserommet er opprettet, er det på tide å legge maskiner til det klasserommet. For å gjøre dette, høyreklikk på det samme hvite området og velg Legg til datamaskin. I vinduet Klientinnstillinger ( figur D ), bør du fylle ut nødvendig informasjon for klientmaskinen. For å bruke vertsnavnene på Linux-masteren, kan det hende at navnene må tilordnes til IP-adresser i / etc / hosts. Figur D

Fyll ut feltene i vinduet Klientinnstillinger.
Når en klient er lagt til, må du teste forbindelsen til klienten ved å utvide klasserommet klienten tilhører og deretter dobbeltklikke klientikonet. Når masteren er koblet til klienten, åpnes et lite ikonvindu i høyre rute (figur C) der masteren kan samhandle med klienten. Når mesteren tar kontroll over klienten, kan mesteren ta kontroll, kun vise, låse studenten ut, ta et skjermbilde, bytte til fullskjerm eller avslutte ( figur E ). Figur E

iTALC kontrollerer en Kubuntu-stasjonær maskin. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Bunnlinjen

iTALC er et ideelt verktøy for enhver bedrift eller organisasjon som trenger maskiner til opplæringsformål, men ikke har midler til løsninger som kan tømme IT-budsjettet.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com