DIY: Server opp din lille bedrift med Amahi

Et produkt merket som en hjemmeserver vil vanligvis ikke kutte det i forretningsverdenen, men mange mindre virksomheter har ikke de samme kravene som bedrifts- eller bedriftsbedrifter. At selskaper i mindre skala kan klare seg med verktøy større selskaper ikke kan er en velsignelse for selskapene og for utviklere av obskure verktøy. Et av disse verktøyene er Amahi Home Server. Denne spesialiserte distribusjonen tilbyr følgende, alt fra enkelhet til en nettleser:

 • Nettverkssikkerhetskopi: Sikkerhetskopier alle PC-er som er nettverk
 • Fildeling: Få tilgang til, del og søk filene dine fra hvilken som helst maskin i nettverket
 • VPN-server rullet inn : Konfigurer automatisk din egen VPN, slik at du kan få tilgang til nettverket ditt hvor som helst trygt og sikkert.
 • Delte applikasjoner: Brukervennlige verktøy som kontakter, kalender og privat wiki (med mer å komme) vil hjelpe deg med å administrere informasjon om småbedrifter.
 • Mediastreaming
 • Diskpooling
 • Diskovervåking
 • Dynamisk DNS
 • iCal og Outlook-integrasjon

Få Amahi i gang

Amahi er en tjeneste som ligger på toppen av en Fedora Linux-distribusjon. For å få nedlastingen, må du først gå gjennom en totrinns prosess for å definere noen nettverksparametere for nedlastingen. Når du har konfigurert disse konfigurasjonene, vil du få en installatørkode som skal brukes under installasjonen.

For å starte installasjonsprosessen, gå til Amahi velkomstside og klikk på Konfigurer HDA-knappen og gå gjennom trinnene. Her er informasjonen du trenger for å oppgi:

 • Eksisterende Network Gateway for nettverket du har tenkt å installere Amahi-serveren
 • Fast IP-adresse til din Home Digital Assistant (HDA)
 • Lokalt DNS-domene
Når du har skrevet inn denne informasjonen (de to første brikkene på en side, og den tredje brikken på neste side), klikker du på Opprett din HDA-profil-knapp, så ser du en side med nødvendig informasjon for Amahi HDA ( figur A ) . Figur A

I figur A legger du merke til at du kan velge mellom en Fedora-nedlasting eller en Ubuntu-nedlasting; Jeg oppfordrer deg til å følge Amahis råd og gå med Fedora, med mindre du er trygg på Linux-ferdighetene dine.

Når du mottar en kode for HDA, bør du skrive den ned slik at den er tilgjengelig for installasjonen. Apropos installasjon, la oss se hvordan det fungerer.

Installer Amahi

Minimumskravene til Amahi er:

 • 1 GHz CPU
 • 4 GB disk
 • 512 MB RAM

Følg disse trinnene for denne enkle Fedora Linux-installasjonen:

 1. Last ned ISO fra et av de listede speilstedene. Dette er bare en standard Fedora installasjonsdisk. Hvis du allerede har en Fedora-installasjon som for øyeblikket er i gang, kan du kanskje legge Amahi på toppen av det. Amahi anbefaler å bruke Fedora 14; det er litt utdatert, men siden Amahi anbefaler denne utgivelsen, kan det være lurt å holde seg til den. Hvis du er trygg på Linux-ferdighetene dine, anbefaler jeg å hoppe til Fedora 15.
 2. Brenn ISO til en disk og start opp fra disken.
 3. Gå gjennom standard Fedora-installasjonen (bruk DHCP for nettverksoppsettet for nå).
 4. Når du har kommet til depot-delen av installasjonen, må du legge til et nytt depot for Amahi. Klikk på Legg til depot og skriv inn følgende informasjon. Navn på depot: Amahi. Oppbevaringsadresse: http://f14.amahi.org. Forsikre deg om at repository Type er HTTP. ( F igure B )
 5. Hvis du blir bedt om det, aktiverer du nettverksgrensesnittet.
 6. Etter at installasjonen er fullført, starter du på nytt når du blir bedt om det.
Figur B

Etter at maskinen har startet på nytt, bør du fullføre de siste trinnene i installasjonen, som inkluderer å opprette en bruker. Under denne prosessen må du aktivere synkronisering av dato og tid over nettverket. Når maskinen endelig starter opp på skrivebordet, vil du se Amahi-installasjonsikonet; dette er en nettlenke som tar deg til http: // localhost: 2000. Når du blir bedt om det, skriver du inn installasjonskoden og trykker deretter på Send.

Amahi HDA-en din fungerer nå. På dette tidspunktet er det nødvendig med en endelig omstart; Dette vil sikre at alle tjenester kjøres ved oppstart, og at du kan koble til HDA-en din.

Du kan velge å bruke Amahis DHCP-server eller slå den av til fordel for ruteren sin DHCP-tjeneste. Følg disse trinnene for å slå av Amachi DHCP-serveren:

 1. Gå til Oppsett | Innstillinger | Avanserte innstillinger.
 2. Gå til Innstillinger | Servere.
 3. Finn DHCP-serverinnstillingene og fjern merket for både Watchdog. DHCP Server overvåkes 24x7 og starter ved starttid.
 4. Stopp DHCP-serveren. Det vil ikke starte på nytt etter oppstart.

Du er nå klar til å begynne å rocke Amahi-serveren din, så åpne nettleseren igjen og logg inn med OS-brukernavnet / passordet du opprettet under installasjonen. Nå er det på tide å sette opp usershare, installere apper og mer. Jeg vil dekke disse emnene i et kommende DIY-innlegg.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com