DIY IT: Gruppevarer på et budsjett som går i bløt

Utveksling. Den juggernaut fra en gruppevareserver som de fleste enten elsker eller hater. De som elsker det, sverger ved det. De som hater det, ville ikke rørt det hvis det var den siste gruppevaresuiten på jorden. Enten du elsker eller hater det, det er en snublestein for mindre selskaper, ideelle organisasjoner og veldedige organisasjoner der ute: Kostnad. Exchange er ikke en billig server å distribuere. Ikke bare er operativsystemet kostbart, du må også takle kostnadene for maskinvare og vedlikehold. Disse faktorene alene vil holde de små butikkene utenfor bildet når det gjelder Exchange.

Men hva er alternativene? Du kan velge Google Apps og være ferdig med det. Men hvis du vil ha litt mer kontroll over gruppevarene dine, eller du har behov for å forhindre brukere i å gå til Google, er det andre muligheter du bør vurdere: Open source groupware suites. De fleste av disse suitene har veldig lik funksjonalitet som Exchange, og gjør det uten maskinvarekrav eller kostnader. Jeg vil illustrere en bestemt open source groupware suite: eGroupware.

EGroupware-løsningen har noen få forskjellige alternativer:

 • Fellesskapsversjon: Dette er gratisversjonen av suiten.
 • Hosted versjon: Dette er en vert versjon som er vert av Sylite.
 • Installasjonspakker: Dette er betalte versjoner som inneholder flere funksjoner enn open source-versjonen (sjekk for sammenligning av funksjoner her.)

Open source-versjonen av eGroupware har alltid fungert bra for meg. Denne versjonen av suiten inkluderer:

 • Administrasjonspanel for ett enkelt inngangspunkt for alle administratoroppgaver.
 • Kalender.
 • Send e-post.
 • Kontakter.
 • Prosjektledelse.
 • Ressursforvaltning.
 • Tids skjema.
 • Sporingssystem.
 • Filbehandler.
 • Nettstedsbygger.
 • Innebygd wiki.
 • Bokmerker.
 • Nyhetsadministrator.
 • Avstemninger.
 • Kunnskapsbase.
 • Samba-administrasjonen.

Ikke mange gruppevarepakker kan berøre det funksjonssettet, spesielt til samfunnsversjonskostnadene gratis.

Nå må jeg si det når jeg først begynte å bruke eGroupware, installasjonen var ikke for svak av hjertet. Avhengighetene alene ville sende mange administratorer pakking. Det har siden endret seg. Faktisk, på en Ubuntu 10.10 stasjonær maskin, hadde jeg eGroupware community-utgave oppe og gikk på omtrent ti minutter. Du kan også installere eGroupware på Linux, Mac og Windows. Men siden vi går etter den billigste mulige løsningen, installerer vi på Linux. Dette antar selvfølgelig at du enten allerede har en IMAP-server satt opp på destinasjonsmaskinen, eller at du har tilgang til en fungerende IMAP-server du kan bruke til konfigurering av e-post. Slik gjorde jeg installasjonen på under 10 minutter:

Trinn 1: Legg depotene til apt.

Dette er enkelt. Åpne filen /etc/apt/sources.list og legg til følgende:

deb http://download.opensuse.org/repositories/server:/eGroupWare/xUbuntu_10.10/ ./

Der du ser xUbuntu_10.10 vil du erstatte det med utgivelsen du jobber med.

Lagre den filen.

Trinn 2: Last ned og installer GPG-nøkkelfilen.

Åpne opp url: http://download.opensuse.org/repositories/server:/eGroupWare/xUbuntu_10.10/

Hvor xUbuntu_10.10 er din utgivelse. Last ned og lagre Release.key-filen nå i ~ / Downloads-katalogen.

Trinn 3: Installer GPG-nøkkelen.

Åpne et terminalvindu og gi kommandoen:

sudo apt-key add ~ / Downloads / Release.key

Trinn 4: Oppdater apt og installer.

Oppdater apt med kommandoen:

sudo apt-get oppdatering

Nå kan du installere egroupware med kommandoen:

sudo apt-get install egroupware

Under installasjonen blir du bedt om å konfigurere en bruker, en admin-konto og MySQL admin-brukerinformasjon. Når dette er fullført, vil eGroupware-installasjonen være klar til bruk.

Med eGroupware installert er du klar til å logge på og begynne å konfigurere. Logg på med administratoropplysningene du konfigurerte under installasjonen. En av de første delene du vil konfigurere er e-postserveren. Innstillingene er alle ganske enkle (standard IMAP-innstillinger - se figur A ).

Figur A

Slik konfigurerer du standard e-postoppsett. Når dette er gjort, vil hver bruker fortsatt måtte konfigurere sin e-postkontoinformasjon (brukernavn, passord osv.).

For å komme inn på e-postkonfigurasjonen du vil logge på som administrator, klikker du på admin-knappen, blar ned til du ser e-postadministrator-koblingen, klikker for å åpne e-postkonfigurasjonen, åpner standardprofilen og oppretter din standard e-postserverprofil . Du kan ha flere profiler i tilfelle brukere trenger å bruke forskjellige e-postadresser (uansett årsak).

Etter at e-post er satt opp, er resten bare et spørsmål om å åpne administrasjonspanelet (se figur B ) og konfigurere verktøyene etter behov.

Figur B

Dette skyvbare panelet er der, slik at du ikke trenger å bla helt opp og til siden for å finne de forskjellige konfigurasjonsverktøyene.

Utover det vil eGroupware-konfigurasjonen avhenge av behovene som er plassert i systemet. Men du har massevis av alternativer til hånden.

Valget er ditt

Det er mange andre alternativer tilgjengelig for gruppevareverktøy. EGroupware-suiten ble brukt som et eksempel for å vise deg at det er mye tilgjengelig for de som har et veldig stramt budsjett. Har du funnet en DIY-løsning du kan bruke i stedet for en Exchange-server? I så fall, hva var din løsning? Hvordan fungerte det for deg? Kom det godt inn under budsjettet? Del med andre TechRepublic-lesere.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com