DIY: Installer og konfigurer Cerb5 helpdesk

Det er mange helpdeskløsninger tilgjengelig. Det er gratis helpdeskalternativer (for eksempel osTicket) som er utrolig kraftige, men som koster en veldig utfordrende konfigurasjon. Og så er det helpdeskløsninger som ikke tilbyr de nødvendige funksjonene eller er for kostbare å distribuere selv for en enkelt bruker. Så det er veldig bra når du kommer over et verktøy som er funksjonsrikt og er fleksibelt i prissettingen, og Cerb5 passer til den beskrivelsen.

Krav

 • OS X, Linux, BSD eller Windows (64-bit anbefalt)
 • Apache, Nginx eller IIS
 • PHP 5.2 eller nyere med disse utvidelsene:
 • Påkrevd: dom, gd, imap, json, mailparse, mbstring, mysql, spl
 • Anbefalt: memcache, xcache
 • MySQL 5.0 eller nyere

Priser

Hvis du installerer og registrerer programvaren selv som standard, vil du kunne ha en bruker om gangen logget på systemet. Hvis du trenger mer enn det, er prisene her:

 • 1 setepakke $ 150
 • 5 seter pakke 675 dollar
 • 10 seter pakke $ 1.295
 • 20 seter pakke $ 2.495
 • 50 seter pakke 5 495 dollar

Jeg er klar over at prisene er ganske høye, men de fleste små selskaper vil bare ha en eller to brukere koblet til systemet på en gang.

Installasjon

Av hensyn til denne installasjonen og min fornuft, skal jeg installere Cerb5 på min pålitelige Ubuntu 11.04-server. Jeg vil anta at du allerede har LAMP-serveren i gang, og at du bare trenger en samtidig bruker.

Før du begynner å laste ned / installere, må du gjøre følgende:

 1. Installer php_imap. Fra et konsollvindu, gi kommandoen sudo apt-get install php5-imap .
 2. Installer mailparse. Fra et konsollvindu, gi kommandoen sudo pecl install mailparse .
 3. Legg til mailparse-utvidelsen til /etc/php5/apache2/php.ini-filen. Direktivet vil se ut som utvidelse = mailparse.so og vil gå under delen Dynamiske utvidelser.
 4. Konfigurer upload_tmp_dir-direktivet i php.ini. Du må konfigurere hvor den midlertidige opplastingskatalogen vil være. Kjør kommandoen grep -n upload_tmp_dir /etc/php5/apache2/php.ini for å finne ut hvilken linje direktivet er på. Et riktig direktiv vil se ut som upload_tmp_dir = / var / www / cerb5 / storage / tmp .
 5. Endre tillatelsene til katalogen / var / www / cerb5 / lagring med kommandoen sudo chmod -R 777 / var / www / cerb5 / storage / .
 6. Start Apache på nytt med kommandoen sudo service apache2 omstart .

Neste trinn er å opprette databasen. Cerb5 vil støtte to db-typer, men jeg anbefaler å gå med MySQL. For å lage den databasen, anbefaler jeg på det sterkeste å bruke et verktøy som MySQL Workbench for å lage databasen. Hvis du er en database-ninja, kan du ha det på prosessen fra kommandolinjen. Uansett, navngi databasen din noe som cerb5.

Nå er du klar til å laste ned filen, pakke den ut og starte nettleseren din. Last ned arkivfilen her, og pakk deretter ut filen (ved hjelp av et terminalvindu) med kommandoen unzip cerb5-latest.zip . Denne kommandoen vil opprette en ny katalog kalt cerb5 som må flyttes til Apache-dokumentroten, som du kan gjøre med kommandoen sudo mv cerb5 / var / www / . Når du gjør dette, må du forsikre deg om at tillatelsene forblir de samme i / var / www / cerb5 / lagringskatalogen.

Når det er fullført, er det på tide å peke nettleseren din til http: // ADDRESS_TO_SERVER / cerb5 / - dette vil starte installasjonsprosessen. Det første skjermbildet ( figur A ) vil kontrollere at alt er riktig i oppsettet. Figur A

Hvis du ser en melding i rødt, indikerer den at det er noe du må fikse.
Neste trinn er databaseoppsettet. Figur B illustrerer informasjonen du må ha for denne prosessen. Figur B

Velg MySQL fra Driver-rullegardinmenyen.
Etter å ha lagt inn denne informasjonen, klikker du Testinnstillinger-knappen, slik at installasjonen kan sjekke MySQL-innstillingene. Hvis installasjonen går, vil du gå til EULA-skjermen, hvor du bør godta lisensene. Da vil du finne deg selv på registreringsskjermen; Det er viktig at du registrerer deg slik at du kan få en gratis lisens. Etter at du har fullført registreringen, vil du kunne konfigurere noen av de grunnleggende informasjonsdelene for Cerb5 helpdesk ( figur C ). Figur C

Disse innstillingene kan revideres når du er på nettstedet, men det er lurt å stille dem inn her.
På siden "Gratulerer" finner du en lenke som lar deg få tilgang til nettstedet ditt. Når du har logget deg på nettstedet (ved å bruke legitimasjonsinnstillinger satt under installasjonsprosessen), vil du se en "Velkomst" -side som leder deg gjennom "grunnleggende om 60 sekunder" ( figur D ).

Når du har fullført dette trinnet, går du tilbake til terminalvinduet og sletter / var / www / cerb5 / install med kommandoen sudo rm -rf / var / www / cerb5 / install . Hvis du ikke fjerner dette, blir du stadig advart av systemet, så gjør deg selv en tjeneste og fjern det.

Figur D

Les forslagene for å gjøre deg kjent med systemet.

Nå konfigurerer du resten av systemet ditt ved å klikke på Setup-knappen øverst til høyre på skjermen og gå gjennom konfigurasjonene som passer din situasjon.

Sammendrag

Cerb5 er en kraftig og fleksibel helpdesk-løsning, og du kan til og med få støtte når du trenger det. Selv om Cerb5 ikke er gratis, hvis butikken din er liten nok til at den kan fungere med bare en samtidig bruker, vil du ha det bra uten å kjøpe en lisens.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com