DIY: Den ideelle kioskprogramvaren for nettlesere

La oss si at kundene dine trenger å kunne bruke en kiosk for nettlesing. Du har prøvd en fullstendig blåst Windows-installasjon, en nedlåst Windows-installasjon og en Linux live distribusjon, men hver og en hadde forskjellige problemer (sikkerhet, for mange funksjoner, høye ressursbehov osv.) Som må overvinnes for å kunne å tjene som den ideelle løsningen.

Valgfri løsning min har vært en Linux-distribusjon ved å bruke et skrivebord som Fluxbox for bare å gi brukerne "tilgang" til nettleseren. Problemet med det er jo mer rascally brukerne vil finne ut hvordan de kan åpne et terminalvindu og skape sin egen spesielle ødeleggelse på maskinen.

Nå er det en ideell løsning kalt Webconverger.Det er en live Linux-distribusjon som starter opp (den kan startes opp fra en CD eller en flash-stasjon), og når oppstartsprosessen er ferdig, vil den bare presentere en nettleser. Alle som bruker kiosken kan surfe på nettet, bruke Firefox 5 og ikke noe mer. Det er enkelt, elegant og unngår alle slags hodepine som de jeg nevnte om de andre løsningene. Webconverger er tilgjengelig i to utgaver: gratis og tilpasset.

Hvordan bruke Webconverger

 1. Last ned det nyeste ISO-bildet.
 2. Brenn ISO til enten en plate eller en flash-stasjon (det er enkelt å få bildet til en flash-stasjon ved hjelp av UNetbootin.)
 3. Overfør den nybrente platen eller flash-stasjonen til kioskmaskinen.
 4. Start kiosken fra enten CD eller flash-stasjon.
 5. Begynn å surfe på nettet.

Det er én mindre fangst: Standardskjermbildet for nettleseren kan ikke endres manuelt. For å få tilpasninger, må du gå til Webconverger Customize-siden og kjøpe tilpasningen (100GBP ~ 115 EUR / ~ 150 USD). Etter å ha betalt dette gebyret, kan følgende konfigureres:

 • Egendefinert hjemmeside og kunstverk.
 • Valg av nettleser (Firefox, Iceweasel eller Chrome).
 • Kiosk tilbakestill timeout.
 • Tilpassede nettleseroppsett.
 • Alternativer for skjermblankering.
 • Låsing av bagasjerom.
 • Adobe Flash og PDF-visning.

Du vil da bli sendt med en lenke til den tilpassede ISO-nedlastningen.

Selv om du bare vil bruke standardalternativer for Webconverger, er standard hjemmesiden ( figur A ) en uskyldig Weconverger-annonse. Figur A

Når en økt tilbakestilles, vil dette alltid være hjemmesiden. Du vil heller ikke se noen bokmerker (du kan ikke lagre bokmerker).

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com