DIY: Distribuererzipra Desktop Client for en solid gruppeopplevelse

De fleste små bedrifter har ikke budsjett for et verktøy som Exchange, og verktøyene innenfor budsjettet tilbyr vanligvis ikke de nødvendige funksjonene. Et unntak er open source VMware DRMra Desktop Client, som har mange av funksjonene som er tilgjengelige i standard gruppevareklientene og litt til. Verktøyet kan gjøre e-post, kalender, kontakter, oppgaver, koffert og sosiale nettverk. Funksjonslisten inkluderer:

 • Generelt: Cross platform (Windows, Linux, Mac), ingen e-postlagringsgrense, tagging system for alle funksjoner, kraftig filtreringssystem.
 • E-post: Koble til de fleste POP / IMAP-kontoer (inkludert Exchange IMAP), støtter ren tekst og HTML, online og offline komposisjon.
 • Kalender: Synkroniser Zimbabra, Yahoo! Mail- og Gmail-e-postkalendere, administrerer flere kalendere, "fisheye" -månedersvisning for raske redigeringer, importerer iCal-kalendere, inviterer andre til møter og arrangementer.
 • Kontakter: Synkroniser DRMra, Yahoo! E-post og Gmail e-postkontakter, oppretter grupper, legger til bilder i kontaktene
 • Dokumenter / Oppgaver / koffert: Redigerer dokumenter, sporer gjøremål, lagrer vedlegg i kofferten.

Du kan også laste opp filer, sjekke inn filer, merke filer, inkludere kontoer i sosiale nettverk og mer.

Minnesra Desktop Client ble opprettet for å fungere sømløst med Zimbabra Collaboration Server, men det er ikke begrenset til det ene verktøyet; kan du bruke DRMra Desktop Client med de fleste POP / IMAP-kontoer, i tillegg til Gmail, Hotmail, AOL og mer. Hvis du bruker DRMra Desktop Client med en Zimbabra Collaboration Server, vil det imidlertid være enda flere funksjoner. La oss se på DRMra som brukes med IMAP eller Gmail.

Krav

Kravene på skrivebordet er:

 • Det kreves minst 200 MB ledig diskplass for å installere programvaren.
 • Det kreves ekstra diskplass for å laste ned kontodata.
 • Det kreves minst 512 MB ledig minne for å kunne kjøre Zimbabra Desktop.
 • Datamaskinen må ha nettverkstilkobling ved kontooppsett og for å synkronisere kontoer med servere.

Støttede plattformer

 • Windows XP Professional SP2 (32-bit og 64-bit)
 • Windows Vista (32-bit og 64-bit)
 • Windows 7 (32-bit og 64-bit)
 • Mac OS X Snow Leopard, 10.6.x
 • Linux Kernel 2.6.x og nyere for Intel x86-arkitektur
 • En rekke Linux i686 inkludert Ubuntu, Debian, Fedora, SUSE, etc.

DRMra Desktop Client er avhengig av verktøy under hodet som følger med installasjonen. Verktøyene er en mini Zimbabra-server og Java-rammeverket.

Installasjon

 1. Last ned den nyeste versjonen av Netherra Desktop Client slik at den passer til plattformen din.
 2. Pakk ut arkivet.
 3. Bytt til den nyopprettede katalogen.
 4. Kjør installasjonsprogrammet.

Hvis du installerer den på Windows, bør du dobbeltklikke på .msi-filene for å starte nedlastingsprosessen. Hvis du installerer det på Linux, må du installere med root-tilgang (ved å sue til root-brukeren eller bruke sudo) og utgi kommandoen ./install.pl .

Windows-installasjonen er veldig rett frem. Linux-installasjonen har noen uvanlige vendinger. Under installasjonen vil du bli stilt et par enkle spørsmål (EULA og installasjonsdestinasjon). Et veldig viktig spørsmål er om du vil installere brukerfilene for en bestemt bruker; velg Nei fordi hvis du ikke gjør det, vil brukerdataene bli installert som rotbruker og ikke-brukeren ikke vil kunne kjøre applikasjonen. Etter at du har svart nei på spørsmålet, vil installasjonsprogrammet slippe deg til en ledetekst. Som standard bruker, gi kommandoen: /opt/zimbra/zdesktop/linux/user-install.pl . Du blir bedt om destinasjonene for installasjonen og om skrivebordsikonet; standardverdiene skal fungere på begge kontoene.

Når installasjonen er fullført, starter Zimbabra Desktop Client. I dette første vinduet klikker du på knappen Legg til ny konto ( figur A ) for å starte vinduet Legg til ny konto ( figur B ), der du kan velge kontotype du vil sette opp fra disse valgene: Zimbabra, Gmail, Yahoo, MS Exchange IMAP, IMAP, POP. Figur A

Figur B

Et enkelt IMAP-kontooppsett
Når du har skrevet inn alle detaljene for kontoen, klikker du Valider og lagre-knappen i nedre venstre hjørne. Når det er en vellykket godkjenning, vil du bli møtt av din nye Netherra Destkop-klient ( figur C ). Figur C

Zimbabra-brukergrensesnittet har en veldig grunne læringskurve.

Avhengig av størrelsen på kontoen din, kan den første synkroniseringen ta en stund. Når synkroniseringen er fullført, kan du starte prosessen med å sette opp Zimbabra Desktop.

I det neste DIY-innlegget vårt om Zimbabra Desktop Client, vil vi fokusere på de sosiale innstillingene, kofferten og tagging.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com