DIY: Distribuer nettverkslagring enkelt med Openfiler

Nettverkslagring kan være en av de mer utfordrende og kostbare distribusjonene. Hvis en enkel delt nettverksstasjon ikke fungerer, foreslår jeg at du utnytter Openfiler, et operativsystem for nettverkslagring som har en utrolig brukervennlig nettbasert front-end. Hvis du vil virtualisere lagringsplassen din, er det virtuelle apparater som kan brukes (sammen med et verktøy som VMware Player), slik at du kan få lagret nettverk opp enda raskere. De virtuelle apparater vil være ganske begrensede (spesielt i lagringskapasitet), så du bør bruke dem først og fremst til testformål.

La oss se på hvordan nettverkslagring enkelt kan distribueres med Openfiler. I gjennomgangen vil jeg demonstrere hvordan jeg bruker det virtuelle apparatet.

Funksjoner

Funksjonslisten for Openfiler er imponerende:

 • Kan brukes på hvilken som helst x86 / 64-maskinvare
 • Opp og kjører på så lite som 15 minutter
 • Filbasert lagringsstøtte for CIFS og NFS
 • Kundestøtte for Windows, Linux og UNIX
 • Fiberkanal og iSCSI-støtte
 • Lettlest instrumentpanel
 • Kvotekontroller
 • Windows-domenekontroll og LDAP-støtte
 • Enkel volum og del konfigurasjon

Etter at installasjonen er fullført (eller du har startet opp det virtuelle apparatet), peker nettleseren din til https: // ADDRESS_TO_OPENFILER_SERVER: 446 (merk https-adressen). På innloggingsskjermbildet er standardopplysningene:

 • Brukernavn: openfiler
 • Passord: passord
Når du har logget deg inn, vil du være på Openflier-hovedsiden ( figur A ). Figur A

Alt du trenger å gjøre for nettverkslagring, er nå gjort her.

Endre nå administratorpassordet ved å gå til Kontoer | Administratorpassord. Du må angi det gjeldende passordet for å gjøre endringen.

Bruker autentisering

Etter at passordet er opprettet, må du velge metode for brukergodkjenning fra disse tre typene: LDAP, Windows Domain og Local user. Den enkleste å bruke er den lokale brukeren. For den typen autentisering må du komme inn på kommandolinjens OS, logge inn som rotbruker (det har ikke noe passord som standard, så gi det ett nå), og gi kommandoen:

 useradd -m USERNAME 

der USERNAME er navnet på brukeren som skal legges til. Etter at kommandoen er utstedt, gi brukeren et passord med kommandoen:

 passwd USERNAME 

der USERNAME er navnet på brukeren du nettopp opprettet.

Kjør kommandoene ovenfor for alle brukere som trengs på systemet. Hvis du har mange brukere, eller allerede er på et domene eller bruker LDAP-godkjenning, kan du konfigurere disse ved å gå til Kontoer | Godkjenning. I dette nye vinduet ( figur B) kan du velge LDAP- eller domenebasert godkjenning. Figur B

Når du har gjort disse endringene, gi Openfiler omtrent ett minutt til å starte tjenesten på nytt slik at endringene vil gjelde.

Volum og andeler

Neste trinn er å lage aksjene for lagring. Før du kan opprette aksjer, må du sette opp et nytt volum ved å klikke på koblingen Opprett nye fysiske volumer i delen Volum. Klikk på lenken til riktig disk i kolonnen Rediger disk på den nye siden ( figur C ). Figur C

Jeg opprettet en ny virtuell stasjon.
Etter at du har valgt riktig disk, blar du ned til delen Lag en partisjon ( figur D ) og oppretter den nye partisjonen for enheten. Figur D

Du kan dele opp partisjonen din når du vil for mer fleksible lagringsbehov.
Nå bør du opprette et volum (del) ved å klikke på Volum-fanen, klikke på Legg til volum, velge volumgruppen den nye delen skal tilhøre og klikke på Endre-knappen. Når det nye vinduet vises, blar du ned til delen Lag volum ( figur E ), skriver inn nødvendig informasjon og klikker på Opprett. Figur E

Sørg for å være nøyaktig når du justerer størrelsen på det nye volumet, eller så slutter du med en del som er for liten til å bruke.

Konklusjon

Når alle aksjene er fullført og godkjenning er satt opp, er den nye nettverkslagringsløsningen klar til bruk. Forsikre deg om at tjenestene du ønsker kjører (gå til Tjenester og aktiver deretter alle tjenestene du trenger).

Gratulerer! Du har nå nettverkslagring for bare kostnadene for maskinvare, som du sannsynligvis hadde sittet rundt.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com