DIY: Brenn flere CD-er av gangen på billig

Jeg har blitt overrasket over hvor ofte jeg har mottatt denne forespørselen, siden oppstarten av DIY-bloggen. Den primære forespørselen om dette emnet har vært de spesielle IT-arbeidere som hjelper til med å holde samfunnskirker på tur. Mange av disse kirkene har et spesielt behov som krever at de distribuerer eksemplarer av prekener. På grunn av dette vil de som har ansvaret for denne oppgaven, miste tap for hvilken programvare som kan håndtere oppgaven som ikke krever noen kostnader.

Så naturlig, når "ingen kostnad" er nødvendig, vender vi oss til gratis, åpen kildekode-programvare (FOSS). Jeg vil forord dette ved å si at hvis du jobber i Windows-miljøet, kan du alltid bruke NERO som vil brenne flere disker om gangen. Denne løsningen vil kreve kjøp av NERO som vil sette deg tilbake rundt $ 129, 00 (de tilbyr en $ 30, 00 mail-in rabatt selvfølgelig). Du vil naturlig nok ha en fungerende maskin med et fullt lisensiert Windows-operativsystem. Det oppsettet skal fungere helt fint. Men ... la oss få billig og bruke Ubuntu Linux til denne tjenesten.

Hva du trenger

 • PC med arbeidskopi av siste utgave av Ubuntu.
 • CD / DVD-brennere (enten eksterne USB-brennere eller S-ATA-brennere).
 • Turbojet2.

Hva er Turbojet2? Interessant nok ble Turbojet2 (opprinnelig bare Turbojet) opprettet av en herre i nøyaktig samme situasjon som leserne sendte meg på e-post for denne forespørselen. Utvikleren trengte å duplisere preken-CDer, og de proprietære alternativene var rett og slett for kostbare. Så Turbojet ble opprettet.

Installasjon

Installasjonen av Turbojet2 er ikke den enkleste programvaren du noen gang vil få installert. Først må du installere alle avhengighetene:

Qt4

cdrecord (wodim)

cdrdao

growisofs

mpg123

ogg123

Du må også installere noen få verktøy for å kjøre samlingen av Turbojet2. Her er trinnene for å installere verktøyene:

 1. Åpne et terminalvindu.
 2. Gi kommandoen sudo apt-get install libxtst-dev build-essential libqt4-dev qt4-qmake .
 3. Skriv inn sudo-passordet når du blir bedt om det.
 4. La installasjonen fullføre.

Nå som du har verktøyene installert, la oss installere avhengighetene. MERKNAD: Hvis du allerede har avhengighetene installert, kan du hoppe over dette trinnet.

I det samme terminalvinduet, gi kommandoen sudo apt-get install libxtst-dev build-essential libqt4-dev qt4-qmake .

Det er det for avhengighetene. Nå er det på tide å laste ned og installere Turbojet2. Nå fordi tjærefilene er utdaterte, la oss laste ned det siste fra CVS. For å gjøre dette må du først installere CVS slik:

 1. Åpne et terminalvindu.
 2. Gi kommandoen sudo apt-get install cvs .
 3. Skriv inn sudo passordet og trykk Enter.
 4. La installasjonen fullføre.
Nå, sjekk ut kilden med kommandoen cvs -z3 -d: pserver: postbeskyttet : / cvsroot / turbojet co -P turbojet2 . Det vil opprette en ny katalog (fra katalogen du kjørte kommandoen) kalt turbojet2 . Det er på tide å installere. Følg disse instruksjonene:
 1. Åpne et terminalvindu.
 2. Endre til katalogen turbojet2 som ble opprettet av CVS.
 3. Gi kommandoen sudo qmake-qt4 turbojet2.pro .
 4. Gi kommandoen sudo make .
 5. Gi kommandoen sudo cp bin / turbojet2 / usr / bin .

Det er det! Turbojet2 er nå installert. Du vil imidlertid ikke finne en bærerakett for Turbojet2 i noen av menyene. Følg disse trinnene for å bruke Turbojet2:

 1. Treff Alt-F2
 2. I løpet av dialogboksen skriver du turbojet2 og trykker på RUN.

Når Turbojet2 åpnes vil du se en ganske grei (hvis ikke litt spartansk) GUI (se figur A).

Figur A

Selv om GUI ikke er fancy, gjør det å bruke programvaren enkel.

Du har nå avsluttet den utfordrende delen av Turbojet2. Resten handler bare om å jobbe med GUI - som er så enkelt som de kommer.

Siste tanker

Ikke en perfekt løsning, men når du har å gjøre med DIY, er den perfekte løsningen du får jobbet. Når du eller din organisasjon har et begrenset (eller null) budsjett, er de kreative løsningene nesten alltid de eneste som vil fungere. Jeg håper du kan få Turbojet2 til å fungere for deg. Det har fungert for mange andre, lignende organisasjoner, så du bør glede deg over de samme resultatene.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com