DIY: Beste Linux-distroser basert på brukertype

TechRepublic-leseren Dave Battestella sendte meg dette interessante Linux-spørsmålet.

Spørsmål: Jeg har nettopp lest TR-innlegget ditt på multimediamangel med FLAVOR av Linux! Multimedia: En Linux-akilleshæl Jeg hadde aldri hørt "BODHI" eller "MINT" Linux! For 10 år siden var min første erfaring med Linux smaken "MANDRAKE". Jeg brukte / (likte mer som spilt) med det en stund, men de fleste appene mine som jeg brukte, var Windows-baserte, så Linux falt forresten. For øyeblikket har jeg d / ledet Ubuntu og sist Zorin (32bit ~ 64bit). Spørsmålet mitt er hvilken smak bruker jeg? Jeg er ikke en tung spiller eller gjør mye grafikkarbeid. Så, hva er MANGE forskjellige smaker skreddersydd til? (fordeler / ulemper) A: Dette er et ganske sammensatt spørsmål, men det kan kokes ned for enkelhets skyld. La oss se på bare de viktigste Linux-distribusjonene og deres tiltenkte (eller utilsiktede) formål.
  • Ubuntu: Ubuntu var på en gang de facto standard Linux-distribusjonen for nye brukere, men takket være Ubuntu Unity er den tittelen blitt fjernet. Dette betyr ikke at Ubuntu er ubrukelig. I løpet av det neste året vil Ubuntu komme ut med det første rett opp Linux-nettbrettet, og Unitys virkelige formål vil skinne gjennom. Ubuntu er fortsatt en god distribusjon for nye brukere.
  • Linux Mint: Dette er de facto-standarden for nye brukere. Linux Mint tok alt som var flott og brukervennlig om Ubuntu og la til sitt eget tak på GNOME 3. Denne kombinasjonen skapte et utrolig miljø for første gang (og gamle tid) brukere av Linux.
  • Fedora: Hvis du vil ha en mer blødende Linux, er Fedora distribusjonen for deg. Hvis du vil ha et mer rent overtakelse av GNOME 3, vil du ha Fedora. Siden Fedora er i forkant, kan du forvente å gjøre litt finjustering her og der.
  • Debian: Hvis du leter etter et godt utviklingsmiljø, vil du ha Debian. Det er distribusjonen Ubuntu ble funnet på og er en bunnsolid smak av Linux. Og med det passende pakkehåndteringssystemet er det ganske enkelt å administrere.
  • Puppy Linux: Puppy er den ørsmå Linux-distribusjonen du bruker når du har en lav-drevet maskin eller trenger en maskin for et bestemt formål (for eksempel å kjøre VirtualBox virtuelle maskiner, nettverksskanning eller redning av harddisk). Selv om Puppy Linux kan brukes som en desktop-distribusjon, kan du synes det er frustrerende å få nøyaktig hvordan du trenger å gjøre jobben du vil gjøre.
  • openSUSE: Få KDE hit. Få et solid pakkehåndterings- og systemadministrasjonsverktøy her. Nye brukere trenger ikke nødvendigvis å søke. Når det gjelder en spesifikk brukergruppe som skal assosieres med openSUSE, er det tøft, men jeg tror alle som trenger flerspråklig støtte og noe annet enn en variant på GNOME, bør prøve det.
  • CentOS: Hvis du vil ha den seriøse kraften fra Linux uten å måtte betale for Red Hat Linux, vil du ha CentOS. E-postservere, webservere, DNS, DHCP ... you name it, og Cent OS kan gjøre det. Og i motsetning til Red Hat, er det ingen pris forbundet med CentOS.
  • Red Hat Linux: Dette er Mac Daddy fra Linux-distribusjoner. Ikke bare er Red Hat distribusjonen for bedrifts- og bedriftsmiljøer, det er også det første Linux-selskapet som ga et alvorlig overskudd. Med Red Hat Linux (og dets ganske bratte pris), vil du få rikelig med støtte og noe egenutviklet programvare for å gjøre styringen av serveren / nettverket / miljøet så mye enklere.

Dette er ikke en uttømmende liste, og den etterlater mange fan-favoritt Linux-smaker, men den identifiserer hvilken stor Linux-distribusjon som er best for hvilken type bruker.

Spør Jack: Hvis du har et DIY-spørsmål, send det til meg, så skal jeg gjøre mitt beste for å svare på det. (Les retningslinjer for innsending av DIY-spørsmål.)

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com