DIY: Legg podcast til et WordPress-nettsted uten å betale en krone

Jeg fikk nylig den strålende ideen om å lage et nettsted for å tjene som et PR-stunt for min kommende bok My Zombie My . Ideen kom ut av et plottapparat kalt "Zombie Radio", som var en Internett-radiostasjon som serverte en veldig spesifikk funksjon.

Jeg ønsket ikke å måtte fronte regningen for å være vert for en ekte streamingserver, så jeg søkte etter en måte å legge lyd til innlegg på et WordPress-nettsted. Jeg ble overrasket over hvor enkelt dette er å gjøre. Til slutt håper jeg å migrere dette eksperimentet til en ekte streaming-server (som en Shoutcast-server), men inntil da, er jeg glad for å si, systemet jeg skisserer fungerer ganske bra.

Hva dette systemet vil gjøre

Med dette tillegget til WordPress-nettstedet ditt, vil du kunne legge inn lydfiler (musikk, instruksjon, podcaster, etc.) i de faktiske innleggene. Disse minimale innebygde spillerne lar leseren starte og pause lydfiler som er koblet i innlegget.

Hva dette systemet ikke vil gjøre

Du kan ikke tilby en streaming internettradiostasjon med dette systemet. Brukeren må starte avspillingen av musikken i form av en enkelt .mp3-fil.

Hva du trenger

 • Et fungerende WordPress-nettsted.
 • Administrativ tillatelse på WordPress-nettstedet
 • WordPress Audio Player-plugin
 • Lydklipp i .mp3-format

Installere WordPress Audio Player-plugin

Det er to måter å installere en plugin på et WordPress-nettsted: manuelt og automatisk. Den enkleste metoden er å installere automatisk, men for å gjøre dette trenger du brukernavnet og passordet til en bruker med opplastningstillatelser til verten. Når du har det, er du klar til å rocke.

Følg disse enkle trinnene for installasjon av plugin:

 1. Gå til administrasjonssiden for ditt WordPress-nettsted og logg deg på som administrator.
 2. Gå til plugins | Legg til ny.
 3. Gå inn i Audio Player i søkefeltet og klikk på Søk-knappen.
 4. Klikk på Installer-koblingen tilknyttet Audio Player.
 5. Når du blir bedt om det, skriver du inn legitimasjon for brukeren som har FTP-rettigheter til verten / serveren din.
 6. Vent til installasjonen er fullført, og opprett deretter en ny katalog i dokumentroten til serveren for å huse lydklipp.

Ved hjelp av WordPress Audio Player-plugin

Audio Player-plugin fungerer som standard, men du vil lage et par justeringer. For å komme til Innstillinger, klikker du på Innstillinger-lenken i WordPress-kontrollpanelet og klikker deretter Audio Player-koblingen i den utvidede menyen.

Når du er i Audio Player Settings-panelet ( figur A ), vil du konfigurere disse kategoriene spesielt: Generelt, Skjerm, Feedalternativer, Podcasting og Advanced. Figur A

Sørg for å gå gjennom hver av fanene og konfigurere Audio Player slik at den passer til nettstedets behov. (Klikk på bildet for å forstørre.)
Generell

Den viktigste konfigurasjonen her er katalogen (opprettet tidligere) for å huse lydfilene. Denne konfigurasjonen er under standard lydmappeplassering. Du må sørge for at domenet er riktig og deretter gå inn i riktig katalog. Etter at dette er konfigurert, bør du klikke på Bekreft-knappen for å sikre at mappen og tillatelsene er korrekte.

Vis Denne kategorien lar deg konfigurere hvordan spilleren skal se ut i dokumentene. Spilleren er ganske uskyldig og kan konfigureres for å passe til nesten alle WordPress-temaer. Figur B viser at spilleren er enkel, men effektiv. Figur B

Du vil ikke finne noe veldig glatt med denne spilleren - det fungerer bare. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Innenfor denne fanen kan du gjøre følgende:

 • Endre fargeskjemaet til spilleren.
 • Aktiver / deaktiver animasjon.
 • Vis gjenværende tid.
 • Deaktiver sporinformasjon.
 • Bytt til RTL (høyre-til-venstre) skjerm.
Feedalternativer

Denne kategorien lar deg konfigurere hva som er inkludert i WordPress RSS-feeder. De tilgjengelige alternativene er:

 • Last ned blekk : Velg dette for å la abonnenter laste ned filen.
 • Ingenting : Velg dette hvis du ikke vil at strømmen din skal inneholde noen henvisning til lydfilen.
 • Tilpasset : Velg dette alternativet for å fortelle abonnenter at de kan lytte til lydfilen hvis de leser innlegget på bloggen din.
Podcasting

Denne kategorien gir mulighet for et par veldig nyttige funksjoner. Du kan aktivere både forhånds- og / eller post-vedlagt lyd til hver fil. Dette lar deg inkludere intro- og outro-tagger for nettstedet eller podcasten din uten å måtte legge dem til hver lydfil du legger ut.

Avansert

Denne fanen lar deg administrere følgende:

 • Alternativt innhold for utdrag
 • Innledende volum
 • Buffertid
 • Policy fil
 • koding
 • URL-vedlegg

Aktiverer lyd i et innlegg

Det er to måter å aktivere lyd i et innlegg: ved å bruke en URL eller en enkel tag. Merkemetoden krever at lydfilen er lokalisert i standard lydmappe. Hvis det er metoden som skal brukes, ser koden for et innlegg ut:

 Lyd: intro.mp3 

Hvis du foretrekker å bruke fullstendige URL-adresser for filer (eller har en isolert forekomst der nettadresser må brukes), er formatet likt som ovenfor:

 Lyd: http: //ADDRESS_OF_SERVER/audio/intro.mp3 

(der ADDRESS_OF_SERVER er nettadressen til serveren, og intro er det faktiske filnavnet til .mp3 som skal inkluderes i innlegget). Et av alternativene vil legge den samme spilleren inn i innlegget. En bruker kan deretter klikke på Spill-knappen i spilleren for å lytte til den inkluderte lyden.

Hvis du leter etter et flott verktøy for å være vertskap for en podcast og ikke ønsker å bruke noe ekstra penger, kan kombinasjonen av WordPress og Audio Player bare gjøre susen. Jeg sparer penger mens jeg redder fiktive liv (vel, i hvert fall i tilfelle Zombie Radio).

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com