Grøfting Linux for Windows? Sannheten er ikke så enkel, sier München

Bystyret i München demonstrerte for verden at en organisasjon som sysselsetter tusenvis kunne grøft Windows og flytte til Linux og gratis programvare.

Da prosjektet var ferdig sent i fjor, hadde rundt 15 000 ansatte ved den tyske myndigheten blitt migrert til å bruke Limux, en tilpasset versjon av Ubuntu, og OpenOffice.

Men er rådets trekk til åpen kildekode i ferd med å bli utrangert til fordel eller tilbake til Microsoft?

Nei sier rådet, til tross for mange rapporter om det motsatte. Forslag som rådet har bestemt seg for å gå tilbake fra Linux er gale, ifølge rådets talsmann Stefan Hauf.

Han sa at rådets nylig valgte ordfører Dieter Reiter i stedet ganske enkelt har gitt en rapport om det fremtidige IT-systemet for rådet.

- Den nye ordføreren har bedt administrasjonen om å samle fakta slik at vi kan bestemme og komme med et forslag for byrådet hvordan vi skal gå fremover, sa han.

"Ikke bare for Limux, men for alt av IT. Det handler om organisering, kostnader, ytelse og brukervennlighet og tilfredshet hos brukerne."

Limux-operativsystemet er basert på en tilpasset versjon av Ubuntu GPL

Ikke gå glipp av det siste: München: Reisen fra Windows til Linux og tilbake igjen (gratis PDF)

Studien, som blir utført av interne IT-ansatte i rådet, vil vurdere hvilke operativsystemer og programvarepakker - både proprietære og open source - som best tilfredsstiller disse kriteriene. Studien er ikke, som rapportert, utelukkende fokusert rundt spørsmålet om å droppe Limux og flytte tilbake til Windows, sa han.

Ingen avgjørelser er tatt om Limuxs fremtid og gratis programvare i rådet, sa han eller vil bli tatt før evalueringen er fullført.

"Ingenting blir bestemt fordi vi først skal se rapporten, og så kan vi bestemme, " sa han og la til anmeldelsen ikke har blitt utløst av noen misnøye med Limux, men er snarere en del av en gjennomgang av hvordan vi skal fortsette nå migreringsprosjektet til Limux er ferdig.

Nivået på klager på Limux og gratis programvare fra rådets ansatte er ikke noe uvanlig, sa Hauf, med den primære grepet å være en mangel på kompatibilitet mellom odt-dokumentformatet som brukes i OpenOffice og programvare som brukes av eksterne organisasjoner. München hadde håpet å lette noen av disse problemene ved å flytte alle OpenOffice-brukerne til LibreOffice og ved å finansiere oppdateringer til LibreOffice som forbedrer interoperabiliteten med Microsofts Office-pakke.

Det er ikke satt noen dato for gjennomføringen av gjennomgangen av rådmannens IT, som Hauf sa at "nettopp har startet". Hvis funnene er uklare, sa han at en annen gjennomgang kan bli utført av en ekstern gruppe av eksperter.

Flyttingen til Limux fra ble utløst av en lignende gjennomgang på begynnelsen av 2000-tallet, som vurderte fordelene ved å bytte fra Windows NT til XP og en nyere versjon av Microsoft Office, kontra et GNU / Linux OS, OpenOffice og annen gratis programvare.

Fri programvare ble styrt som det bedre valget av Münchens styrende organ, hovedsakelig fordi det ville frigjøre rådet fra avhengighet av større proprietære programvareleverandører og få på plass åpne protokoller, grensesnitt og dataformater.

Dette kravet om større frihet fra innesperring var en pådriver for prosjektet, sa Peter Hofmann, mannen som ledet Limux-prosjektet under implementeringen, til TechRepublic i fjor.

"Det var aldri hovedmålet i München. Vårt hovedmål var å bli uavhengig, " sa han.

Den endelige beslutningen om fremtiden til Münchens IT vil bli tatt av de valgte medlemmene. Mens flertallet av byrådet rapporteres å være bak Limux-prosjektet, ble ordfører Reiter nylig sitert som at open source-programvare kjører bak den proprietære IT-leverandørens løsninger. Rådmannens varaordfører Josef Schmid har også klaget på tiden det tok å få rådets e-postmeldinger og kalenderavtaler tilgjengelig på smarttelefonen hans.

Rådet hadde tidligere sagt at flyttingen til Limux hadde spart det mer enn € 10 millioner, ved å unngå Microsofts lisensieringskostnader og forlenge levetiden til PC-ene. I august 2013 sa München at det hadde kostet € 23 millioner å skifte til LiMux og OpenOffice. München sier at dette er langt mindre enn de estimerte € 34 millioner det sa at det ville ha kostet å oppgradere til Windows 7 og nyere versjoner av Microsoft Office.

Microsoft hevdet at LiMux-prosjektet etter sin estimering ville kostet betydelig mer enn München hadde oppgitt. En oppdrag fra Microsoft satte prosjektets pris på € 60, 6 millioner, langt mer enn € 17 millioner som Microsoft hevdet at det ville ha kostet å skifte til Windows XP og en nyere versjon av Microsoft Office. München sa imidlertid at Microsofts tall var basert på en rekke falske antagelser, for eksempel ved å overdrive antallet mennesker som implementerte Limux.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com