Skuffet av iPhone 4S? Her er grunnen til at du savner poenget

Lanseringen av iPhone 4S var ledsaget av rumblings av misnøye fra bransjevågere. Men de savner poenget med håndsettet, sier silicon.com seniorreporter Natasha Lomas.

Lanseringen av iPhone 4S forrige uke ble overskygget av to ting. Fremst var dødsfallet til Apples medgründer og karismatiske leder, Steve Jobs.

Jobs sviktende helse hadde vært den eneste skyen i Apples horisont de siste årene. Dødsfallet hans var ikke uventet - allikevel var dets brått fortsatt et sjokk, da Jobs først trakk seg som Apple-administrerende direktør i august.

Den andre skyggen som falt på iPhone 4S, var følelsen av skuffelse som følte noen. Dette var overhodet ikke overraskende: hypen rundt Apple-produktlanseringer er nå så stor, og nivået på - for det meste ekstremt ukorrekte - spekulasjoner så rasende, at antiklimaks er uunngåelig.

IPhone 4S: Ikke iPhone 5 - men heller ikke en skuffelse Foto: Apple

Helt ærlig, hvis Apple skulle kunngjøre at den hadde skapt en evigvarende bevegelsesmaskin og også utnyttet kjernefusjon for å produsere ubegrensede energi - å fjerne boksen for den hellige gral som en "ting til", ville begivenheten fremdeles bli møtt av seismiske grublinger av misnøye.

Ingen overraskelse da at iPhone 4S-lanseringen ble kalt "skuffende" og en "fuktig squib". Cupertinos aksjer dyppet til og med på avsløringen om at Apple ikke, som forventet av en rekke teknologiske seere, tross alt hadde frem den sagnomsuste iPhone 5.

Den tekniske pressen 'kollektive' meh 'var nesten hørbar, ikke minst fordi gadgethundene har brukt det siste året på å forutsi ankomsten av iPhone 5. Og nå begynner deres iPhone 5-våken på nytt: nok et år med å vente, hyping og skrive ytterligere tusen iPhone 5 historier. Ikke rart at de er blå.

Men la deg ikke lure av dette antiklimaksspekteret. Det er ingenting loslitt med iPhone 4S. Tvert imot, det er en veldig respektabel oppdatering til en veldig populær smarttelefon.

Tidlige indikasjoner antyder at mobilforbrukere ikke blir oppblåst av mangelen på iPhone 5. Apple har rekordet rekordbestillinger for sin nyeste iPhone-iterasjon. Mandag kunngjorde iPhone 4S-forhåndsbestillinger hadde oversteget en million i løpet av de første 24 timene siden enheten ble gjort tilgjengelig. Dette sammenlikner med 600.000 daglige forhåndsbestillinger for fjorårets modell, iPhone 4.

Hvis iPhone 4S er skuffende, er det utrolig mange teknologiselskaper som bare kan drømme om å være så dystre.

Men la oss spille djevelens talsmann og spørre nøyaktig hvilke funksjoner gadgethunder håpet den mytiske iPhone 5 ville innlede? Tidligere i år laget silicon.coms søsterside CNET News.com en fin liste over de 20 mest populære iPhone 5-funksjonene.

Øverst på denne ønskelisten var 4G-støtte - en neste generasjons nettverksteknologi som ikke en gang er blitt rullet ut i Storbritannia, siden spekteret som kreves for å underbygge det, ikke har gått under hammeren ennå. Så trenger hele verden - det vil si ikke bare USA der 4G er blitt rullet ut - en 4G iPhone? Nei ikke ennå.

En annen ettertraktet funksjon i henhold til listen var nærfeltkommunikasjon (NFC) - en teknologi som muliggjør kontaktløse betalinger og deling av innhold mellom NFC-aktiverte enheter. Igjen er infrastrukturen som kreves for å gjøre NFC nyttig for massene, heller enn en innovativ gimmick for de få teknikere, ennå ikke på plass. I Storbritannia aksepterer for eksempel rundt 40 000 forhandlere kontaktløse betalinger - så det er utrolig mange butikker som ikke gjør det.

På NFC-innholdsdelingsfronten har RIM nettopp kunngjort at det vil innlemme et 'trykk for å dele' -system kalt BlackBerry Tag i den neste oppdateringen av smarttelefon-operativet. Det er ingen fast lanseringsdato for dette - og RIMs håndsettportefølje inkluderer foreløpig bare to NFC-håndsett - så det vil ta betydelig lengre tid å kontakte en annen NFC-eier BlackBerry-bruker til å dele innhold uten å kontakte innholdet.

Teknologifunksjoner i seg selv er meningsløse. Det som betyr noe er om de bidrar med noe positivt til brukeropplevelsen. Derfor er det ikke riktig å si nei til nye teknologier som NFC.

Det er også grunnen til at når Apple oppgraderte iPhone-kameraet til åtte megapiksler, i stedet for å stappe flere megapiksler på toppen av den samme sensoren, inkluderte det en større sensor for å sikre bilder av bedre kvalitet - ikke bare et spesiallaget. I motsetning til andre selskaper som spiller spesielle trumf - ofte i et misforstått forsøk på å hoppe over Apple - prioriterer Apple brukeropplevelsen. Det er ikke en feil, det er en funksjon - uten tvil Apples definerende funksjon.

Så la oss se nærmere på CNETs ønskeliste iPhone 5 ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com