De digitale innfødte er rastløse: Hvordan Gen Y-ansatte vil rippe opp CIO-stillingsbeskrivelsen

Den neste generasjonen medarbeidere vil bidra til å gjøre arbeidsplassen til et friere, mer informert og mindre kontrollert sted, sier Nick Kirkland.

Vi er på et tidspunkt der studenter som kommer gjennom fra universitetet aldri har kjent en verden uten internett og datamaskiner - med andre ord, de er digitale innfødte.

Deres ankomst gir en virkelig utfordring for bedriftens CIO. Ikke bare ser den nye generasjonen på en annen måte, de ser på teknologi annerledes. Til tross for at de tilfredsstiller mange aksepterte normer, vil digitale innfødte derfor bidra til å fremskynde forbrukeregistreringen av bedriftens IT.

Når denne endringen skjer, vil sannsynligvis CIOs rolle endre seg, bli mindre fokusert på selve teknologien og se mer på styring, kontroll og strategi.

Den nye generasjonen medarbeidere forventer å være alltid på, og at ønsket har konsekvenser for sikkerhet og personvernFoto: Shutterstock

Katie Bell, markedsdirektør ved Middlesex University, holdt tale på CIO Connect-årskonferansen i forrige måned, og presenterte funnene fra intervjuer med studenter.

Den yngre generasjonen, hevdet hun, multitasker med letthet på tvers av en rekke plattformer, så CIOs må tenke på hvordan et slikt samspill vil påvirke både den interne arbeidsplassen og eksterne kundeforhold.

Denne generasjonen har klare teknologikrav. De forventer å være alltid på, og at ønsket kan gi implikasjoner for sikkerhet og personvern.

Men mens noen ser på dette som et problem, ser andre fordelene ved en generasjon som kommer på jobb som allerede er i stand til å multitaske effektivt.

En annen foredragsholder på konferansen vår, Ian Sherratt fra IT-serviceselskapet SCC, avspilte bekymringer knyttet til forbruk, og argumenterte for at dette ikke er uoverkommelige problemer i de fleste organisasjoner - selv om transformasjonen gir en utfordring. Han påpeker med rette at hvis du vil at gode mennesker skal være med i organisasjonen din, kan du ikke lande dem foran en syv år gammel bærbar PC og si: "Samarbeid kan ikke skje her."

Enhetsavhengighet kan være et reelt problem for CIO som ikke har tatt dette med seg ombord. Forskningen vår har vist at 53 prosent av under 25 år sjekker Facebook-statusen deres før de selv kommer seg opp. Så hvis disse menneskene kommer inn på arbeidsplassen for å finne ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com