Digital epifanie: Vi er bortskjemte med forbrukerteknologi

Noen ganger, når jeg er opptatt med å sutre og stønne over alle måtene moderne gadgets skuffer meg, mister jeg nettstedet med en større sannhet - vi lever i en utrolig tid for teknologi. Jeg tror til og med Arthur C. Clark vil innrømme at det blir stadig vanskeligere å skille teknologi fra ren, uforfalsket magi .

Merkelig nok har jeg delt ut en del sorg over Apple for iPad-taggen deres, "magisk og revolusjonerende." Jeg har sittet på den høye hesten min og latterliggjort Apple og Steve Jobs 'kult som blindt følger ham som en skilpaddehals, og mokka nipper til, så-hip-it-gjør vondt. Men kanskje jeg trenger å gå tilbake, ta pusten dypt og finne et øyeblikk av indre klarhet i denne saken.

Det som gnir meg feil vei med iPad-kodelinjen er ikke at det er usant - men i en verden av magiske, mirakuløse, Star Trek teknologiske dingser, er det å være "magisk og revolusjonerende" ofte ganske dagligdags og vanlig .

Dette sannhetsøyeblikket kom til meg mens jeg leste en online blogg om Microsoft Courier-prototypen - en annen "magisk og revolusjonerende" gadget, spesielt for bryllupsplanleggere, designere og alle slags andre grafikere som ville ønske velkommen muligheten til å dump utklippsbøker og permer fulle av utklipp, notater på baksiden av servietter og andre biter og papirbiter for en enkelt, elektronisk, digital arrangør som gjør alle disse tingene. (Se Engadgets Courier-bilder og detaljer.)

Et veldig hipt, veldig kaffebar-lydende lydspor spilte i bakgrunnen av et videoklipp om Courier, og det hørtes perfekt ut for en solrik søndagstur gjennom det kuperte grønne landskapet med puffete hvite skyer i horisonten. Jeg tenkte: "Jeg skulle finne ut hva denne sangen er, fordi min kone vil elske den." Så jeg gjorde det enhver rimelig person ville gjøre når jeg så på en konseptvideo fra Microsoft med et pent lydspor.

Jeg tok tak i Droid-telefonen min og åpnet Shazam-applikasjonen. Shazam er en interessant liten Android-app som vil høre på en sang og fortelle deg hva den er, samt gi koblinger til den på YouTube og Amazon MP3-butikken. Det beste er at det fungerer veldig bra . Det har vært ganske mange ganger når jeg faktisk har hatt et reelt behov for å bruke denne applikasjonen, og i hvert tilfelle har den dekket behovene mine - på en måte som er ufattelig hvis du tenker på hvor magisk og revolusjonerende det faktisk er er.

Kort fortalt lyttet min Droid-telefon til musikken på Courier-konseptvideoen (via Shazam), funnet ut sangen, og ga navnet, artisten og lenker. Til alt i alt har jeg en tryllekasse som utfører mirakler. Hvis jeg kunne reise tilbake i tid bare et tiår, ville folk være overbevist om at Droid min var omvendt konstruert Alien-teknologi fra Area 51.

Så når Apple prøver å gi fra seg enheten som unikt "magisk og revolusjonerende", må du huske at vi er i en verden der det er levende slangesjarmere som gjør bly til gull på hvert gatehjørne når det gjelder teknologi. IPad-en kan faktisk være magisk og revolusjonerende, men det er en revolusjon innen teknologi hver 18. måned, og min Droid kan kaste trylleformular som vil få Gandalf til å falle ned. Realistisk sett er iPad og Droid bare to av mange spektakulære enheter.

Imidlertid er vi harde på vår teknologi. Forventningene våre er urimelig høye, og vi tar for gitt de fantastiske tingene som moderne teknologi leverer. Droid selger akkurat nå for $ 19.99. I 1984 kostet en Sony Walkman som kunne inneholde rundt 60 minutter med musikk rundt 200 dollar. En Casio-klokke med en kalkulator og et innebygd spill kostet ytterligere $ 35 (og merket deg som håpløst sosialt udugelig i kupp).

I dag kan min Droid holde og spille en hel levers bibliotek verdt musikk og perfekt etterligne en hel Commodore 64 PC på samme tid. Pokker, jeg har ikke sett nærmere på det, men min gjetning er at min Droid kunne etterligne en Commodore 64, en Amiga og en Mac Quadra uten en gang å brekke svette - og sannsynligvis spille noe generisk juvel-droppende spill på samme tid.

Men da jeg opprinnelig skrev dette innlegget, kunne ikke min Droid lese en Kindle-e-bok. Du skjønner, det virkelige problemet her er at jeg alltid vil ha mer. Jeg er ikke glad for begrensningene på enheten min, og jeg har en mistanke om at mange av disse begrensningene er produsenter som holder "ess opp skjortehylsen" for å oppmuntre meg til å kjøpe sin neste runde med teknologi. Jeg tror de kunne levert alt eller mer av magien som jeg for øyeblikket føler mangler fra moderne enheter og dingser, men de er redde hvis de viser meg alle triksene sine nå, vil jeg ikke kjøpe noe de lager i fremtiden.

Mer enn noen annen produsent er Apple åpenbart skyldig i denne tankegangen. Vi har sett at teknologien har nådd et punkt der folk legger ned kjerneduoen MacBooks for A4-baserte iPad-er, som får en netbook på entry level til å virke som en biff prosessor. Intel har slitt med det faktum at deres blødningsteknologi er relativt stillestående, mens produktene med laveste margin selger som hotcakes. Det har ikke skadet Intel ennå, og kan uten tvil ha hjulpet dem med å legge inn noen rekordtall som kommer ut av en virkelig stygg lavkonjunktur, men jeg kan forstå hvorfor de ser det som en urovekkende trend.

Apple kan selvfølgelig få folk til å kjøpe en maskin 600 MHz saktere enn en basenettbok til dobbelt så høy pris, men de er avviket i teknologimarkedene i denne forbindelse. De er den nye "Greatest Show on Earth", og de stiller opp amper i hopetall. Resten av bransjen må finne ut hvordan de kan tjene formue fra teknologien med laveste margin, og det betyr ikke å selge hele showet til den første personen som trekker lommeboken ut. I stedet prøver de å få oss til å komme tilbake og betale for det samme om og om igjen, med små forbedringer som de kunne ha inkludert hele tiden - men ikke gjorde det.

Faktisk er Apple så full av søppel at før en enkelt iPad ble solgt, kunngjorde de at de hadde betydelig margin til å slippe prisen på iPad hvis salget var svakt. De sa til forbrukerne: "Hvis du ikke betaler listepris på dag 1 i stort nok antall, vil vi slippe prisen til omtrent det poenget det tar for deg å begynne å kjøpe dem." Forbrukerne stilte imidlertid opp og betalte den bratte prisen uansett.

Uansett hva som skjer med iPad, Courier, iPhone eller Android - det eneste jeg er sikker på er at vi akkurat nå lever i en tid med uhyrlig kul tech. Det er en flott tid å være nerd.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com