Digitale dilemmaer: Hvordan rydde opp etter en skadelig tweet

Hva gjør du når bedriftens Twitter-feed har blitt kompromittert og tweets som ville fått moren din til å rødme, er blitt sendt ut i ditt navn? silicon.coms Natasha Lomas dekonstruerer et nytt digitalt dilemma.

Det er ikke noe som feier det under teppet. Twitter-feeden din har sluppet løs noe du vil gi øynetennene dine til å komme tilbake. Det var noe rått, frekt eller direkte offensivt involvert. Uansett hva det var, føles det som den digitale ekvivalenten med å strippe av og blåse bringebær på dine beste kunder.

Kanskje Twitter-kontoen din ble hacket, eller kanskje overleverte du naivt passordet til praktikanten som trodde det ville være en god ide å markedsføre det nyeste produktet ditt ved å inkludere et ikke-relatert, men aktuelt hashtagg - for eksempel en katastrofesituasjon i naturkatastrofer - og dermed piggybacking selskapets varer på andres tragedie og elendighet.

Detaljene er ikke viktige - faktum gjenstår at det som ble sagt var skadelig og har brakt hele markedsavdelingen ut i utslett og kaldsvette.

Få kontroll over fôret
Gjerne kan du slette den fornærmende tweeten eller tweets, og det er stort sett det første du bør gjøre når du har fått kontrollen over Twitter-roret igjen. Men det betyr ikke at du har sett baksiden av de fornærmende varene.

Er en upassende tweet som får deg til å begrave hodet i sanden?
(Fotokreditt: Dominik Schwind via Flickr.com under følgende Creative Commons-lisens)

Du kan være sikker på at du opplever roen før uværet, fordi det er veldig sannsynlig at mange av dine kunder, potensielle kunder og rivaler allerede har sett en av de useriøse tweets, flere vil ha screengrabbed den og er sannsynligvis i ferd med å retweetet det, e-post det til kompisene og muligens til og med komponere blogger om det. Hvis du er et stort merke, er det ikke utenkelig at Twitter-bommerten din kan ende opp med Nine O'Clock News .

Så hvordan skal du svare? Og hva kan du gjøre for å minimere skaden?

For det første, hold deg i ro. Hvis Twitter-kontoen din ble hacket inn - og selv om en av dine egne ansatte var ansvarlig for de krenkende tweets - må du endre passordet. Én upassende tweet eller serie tweets er ille nok, men hvis twitterbussen fra Twitter slår to ganger vil du virkelig ha grunn til forlegenhet.

Tenk på det ikke som å låse stalldøren etter at hesten har boltet, men heller sørge for at resten av premiehingstene dine ikke kan komme seg ut og begynne å løpe amok.

Det kan være lurt å kopiere eller ta en screengrab av de krenkende tweets før du sletter dem - så du har en oversikt over hva som ble sagt i firmaets navn. Hvis det til og med er et pust av injurierende potensial, kan du få firmaadvokaten på telefon.

Oppdater følgere
Når du har returnert Twitter-feeden din til en tilstand av tilsynelatende normalitet, må du komponere en tweet som informerer dine følgere om hva som har skjedd - spesielt at de forrige tweets ikke var ment og ble tweetet med feil.

Hold det lett på detaljer - hvis kontoen din ble hacket, er det verdt å si det, men hvis en av dine praktikanter eller ansatte var ansvarlig for Twitter-bommerten, må du sørge for ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com