Digital fingerferdighet: Hva det er, hvorfor organisasjonen din trenger det, og hvordan CIO-er kan lede anklagen

Hvorfor digitale arbeidsplassinitiativer svikter Karen Roby snakker med en Gartner-analytiker om vanskene selskaper står overfor når de prøver å implementere endring gjennom digitale arbeidsplassinitiativer.

Analytics-firmaet Gartner har tegnet et nytt begrep, digital fingerferdighet, og det er flere forretningsanbefalinger som følger med det.

Hvis du ikke er sikker på hva digital fingerferdighet er, er du ikke alene. Craig Roth, Gartner Research Vice President, forklarte det som "evnen og ambisjonen til å bruke teknologi for bedre forretningsresultater."

Denne definisjonen kan fremdeles virke litt uklar hvis du ikke er sikker på hvor evne og ambisjoner kommer til vellykket bruk av teknologi i virksomheten, men å grave litt ned hjelper å gjøre hele saken mer forståelig. Denne artikkelen er også tilgjengelig som nedlasting, Digital fingerferdighet: Hva den er, hvorfor organisasjonen din trenger det, og hvordan CIO-er kan lede kostnaden (gratis PDF).

Digital fingerferdighet definert

Helen Poitevin, visepresident og analytiker i Gartner, utvider definisjonen av digital fingerferdighet ved å legge til at det handler mindre om teknologiske ferdigheter og mer om "et bestemt sett med tankesett, tro og atferd."

10 gratis alternativer til Microsoft Word og Excel (TechRepublic nedlasting)

Kort fortalt handler digital fingerferdighet om å bygge en teknologivennlig forretningskultur. Det er ikke et teknisk konsept så mye som det er et kulturelt.

"Forretningsmodeller avhenger i økende grad av den digitale fingerferdigheten til deres arbeidskraft for å bruke teknologi for å drive digitale transformasjonsmål, " sa Roth. Det sentrale elementet i ethvert nytt teknologisk prosjekt, produktutrulling eller endring i måten ting gjøres på, krever en arbeidsstokk som er villig til å fullt ut engasjere seg i ny teknologi, tilpasse arbeidsstilen deres til å inkludere den, og raskt lære hvordan den passer inn i det overordnede oppdraget en organisasjon.

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

"Uansett hvilken ny teknologi eller prosess et selskap bestemmer seg for at det må byttes til, vil ikke endringen skje hvis ansatte ikke engasjerer seg fullt ut, " la Roth til.

CIOs rolle i å skape et digitalt dextrous selskap

Så, hvor passer CIO inn i alt dette? De er i utgangspunktet hjørnesteinen i hele konseptet, sa Daniel Sanchez Reina, seniordirektør og analytiker i Gartner. "CIO vil spille en nøkkelrolle i å støtte ønsket atferd og endre prosesser, prosedyrer, retningslinjer og ledelsespraksis som former hvordan arbeidet blir gjort for å oppmuntre til ønsket atferd."

Det kan være tøft å transformere en hel organisasjon fra en som motstår eller i det minste gruvende aksepterer ny teknologi. CIO-er har en tøff vei foran seg, men det betyr ikke at det er umulig.

Roth anbefaler at CIO-er tar følgende trinn for å bidra til å bygge en mer digital dextrous arbeidsstyrke:

  • Begynn med å bruke undersøkelser eller fokusgrupper for å bestemme faktorer som reduserer de ansattes ønske om å endre det de gjør. Finn ut hva som gikk galt tidligere, og hvordan det kan løses.

  • Bygg en benchmarking / måleprosess som vurderer de ansattes (og overordnede kulturelle) holdninger til ny teknologi på arbeidsplassen. Bevæpnet med disse dataene kan du bestemme hvor og hvordan du skal fokusere energi (f.eks. På en avdeling eller en bestemt type teknologi).

  • Vurder å bygge en "fremtidsvisjonell innsats" som forestiller deg fremtiden til din bestemte arbeidsplass. Folk kan være mer villige til å godta ny teknologi hvis de ser det som en byggestein for en bedre fremtid.

  • "Opplæring i innbyggerutvikling, innbygger data vitenskap og andre områder der ikke IT-arbeidere kunne gjenkjenne et behov som teknologien kunne løse og jobbe på egen hånd for å løse det."

  • Ta deg tid til å trene brukere på ny teknologi og forklare hvordan det passer inn i det større forretningsbildet. Ved å vise brukere hvor et produkt passer og hvordan det kan øke samarbeidet, gjøre det lettere å samle inn data og bidra til å flytte organisasjonen fremover, kan de bli mindre motstandsdyktige mot å ta i bruk dem.

Å implementere en kulturell endring på nivå med digital fingerferdighet er en enorm oppgave, spesielt for store organisasjoner med teknisk resistente medarbeidere. CIO-er har mye arbeid foran seg hvis de ønsker å bygge digitalt dextrous selskaper.

Sørg for å sjekke Gartners 4 trinn for å utvikle digital fingerferdighet for flere tips om hvordan du skaper en digital dextrous arbeidsplass.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com