Forskjellen mellom roboter og androider

I science fiction og i den virkelige verden er det ganske mange gråsoner. National Robotics Week (10. - 18. april 2010) virker som et godt tidspunkt å diskutere en spesiell uklar linje: forskjellen mellom roboter og androider. Begge ordene brukes vanligvis om hverandre, og det er grunnen til at R2-D2 kalles en droid, et derivat av android. (Sidenotat: Verizons Droid-nettsted sier: DROID er et varemerke for Lucasfilm Ltd. og dets tilknyttede selskaper. Brukt under lisens.) Selv om dette på overflaten kan virke riktig, er det en stor forskjell mellom roboter og androider.

En robot kan, men trenger ikke nødvendigvis være i form av et menneske, men en android er alltid i form av et menneske. Så etter denne resonnementslinjen, var SRI Internationals Shakey en robot, mens ATR Intelligent Robotics and Communication Laboratories 'Geminoid F er en android. Det er imidlertid et problem med definisjonen av en android: Hva betyr "i form av et menneske"?

Det kan hevdes at en android skal kunne passere som menneske i naturlig lys. Så hvis du abonnerer på denne troen, er C-3PO fra Star Wars og R. Giskard Reventlov fra Isaac Asimovs The Robots of Dawn roboter, ikke androider. Årsaken til denne konklusjonen er at fantasien på ingen måte kan passere som menneskelig. På den annen side kan Data from Star Trek: The Next Generation (til høyre) passere som menneske (om enn et menneske med en merkelig hudfarge), så det faller i Android-klassifiseringen.

Gene Roddenberry's Questor android fra The Questor Tapes kan også passere som mennesker. Til tross for Questors emosjonelle problemer (som tilsvarer Datas emosjonelle problemer), har Questor enklere tid til å gå som menneske. Noe av denne aksepten skyldes at androider befinner seg innen science fiction på det 20. århundrets jord.

Mine personlige definisjoner er på ingen måte harde og raske; vurder for eksempel Isaac Asimovs karakter Andrew fra novellen The Bicentennial Man og film med samme navn. I historien begynte Andrew sin eksistens som en robot, og gjennom en serie oppgraderinger og modifikasjoner blir mer og mer menneskelig, overgang til Android og muligens til og med menneske. Mens Andrews reise er fascinerende og oppløftende, bringer den opp et spørsmål som vi vil utforske i et annet innlegg: Hva er forskjellen mellom en android og et menneske?

Hvor de nørdige tingene er. Trenger du en pause fra det daglige slipet? Registrer deg deretter på TechRepublics Geekend-nyhetsbrev, levert hver fredag. Du vil få skravling uten tema om alt nerdete, inkludert science fiction, filmer, spill, bøker, plass, dingser og mer. Abonner automatisk i dag!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com