Talegjenkjenning på enheten kan gjøre smarte assistenter mer tiltalende

Hva kan Cortana og Siri gjøre for å få tak i Alexa og Google Assistant? Smarte assistentteknologier fra datadrevne selskaper som Google og Amazon leder markedet, mens Siri og Cortana faller bak. Slik kan sistnevnte gi gevinster.

Google og Amazon vil definitivt at folk skal ha med seg smarte assistenthøyttalere som Google Home og Amazon Echo i sine hjem - de nedre versjonene av de to, Google Home Mini og Amazon Echo Dot, blir ofte sterkt nedsatte eller medfølgende andre produkter. eller tjenester til det punktet at de har blitt den digitale tids ekvivalent med gratis leketøy i bunnen av kornboks.

Det er - naturlig nok - holdouts mot denne typen teknologi, gitt det relative ubehaget folk har med å bringe en internett-tilkoblet høyttaler som stadig lytter til "våkne ordet" som brukes for å be enheten komme til å handle i hjemmet. Anekdoter florerer, for eksempel at et par i Portland hevder Echo deres vilkårlige innspilte og sender en samtale til noen i kontaktlisten deres. Til tross for motstand mot smarte høyttalere som en enhetsklasse, eksisterer all denne funksjonaliteten - en alltid på mikrofonlytting, venter på å bli bedt om, ta opp kommandoen din og sende den til skyen for behandling - allerede i moderne smarttelefoner.

Google skyver denne stemmegjenkjenningen fra skyen på kanten, med den nye Google Assistant som ble avduket i I / O 2019, som bruker et komprimert maskinlæringsbibliotek som selskapet hevder er bygget fra 100 GB data til mindre enn en halv gigabyte, med CNET som legger merke til at "den tilberedte digitale hjelperen krever heftig datakraft for en telefon, så den vil bare være tilgjengelig på avanserte enheter. Google vil debutere produktet på den neste premiumversjonen av det flaggskip Pixel-telefonen, forventet i falle."

For utviklere utvider Google sine Edge ML-funksjoner, med betas for API-oversettelses-API, en objektdeteksjon og sporing-API, og AutoML Vision Edge ble avduket i I / O 2019. Teknologien som styrker neste generasjons Google Assistant er ikke (ennå) distribuerbar for utviklerns prosjekter.

Alternativer for tredjepartsutviklere

Det betyr imidlertid ikke at tredjepartsutviklere ikke kan dra nytte av stemmegjenkjenning på enheten. Snips, et fransk programvarefirma, gjør Snips-plattformen fritt tilgjengelig for ikke-kommersiell bruk, og krever en størrelsesorden mindre når det gjelder prosessorkraft, ettersom den er i stand til å kjøre på en Raspberry Pi 3. Snips-plattformen i seg selv krever en internettforbindelse for å fungere, selv om integrasjoner som krever Internett-tilgang - åpenbart - gjør.

"Hoveddifferensiereren av Snips-plattformen er at den fokuserer på alle komponentene som kreves for å bygge stemmegrensesnitt av høy kvalitet: Vekking av ord, talegjenkjenning og forståelse av naturlige språk, " sa Snips CTO Joseph Dureau til TechRepublic. I motsetning til dette er ingen av disse stemmebehandlingsalgoritmene inkludert i Google ML Kit, og legger til at "Våre datagenereringsløsninger gjør det mulig å generere store volumer av mangfoldige og høykvalitets treningsdata, for ethvert tilfelle av bruk av stemmegrensesnitt. gjør det mulig for utviklere å trene assistentene sine med veldig høy ytelse før deres faktiske lansering, og hjelper dem å overvinne kaldstartproblemet. "

Snips kan skryte av et samfunn på over 25 000 utviklere, og plattformen støtter for tiden engelsk, fransk, japansk, spansk, italiensk og portugisisk.

Potensialet for utviklere å bruke denne teknologien i applikasjonene sine kan gi noen av bekymringene - grunnlagt eller på annen måte - for de som er motvillige til å ta i bruk stemmeaktiverte smarte assistenter.

For mer, sjekk ut de 5 største IoT-sikkerhetsfeilene i 2018, og hvorfor datasikkerhet nå er en topp bekymring for IT-ledere.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com