Til tross for feil er Android-nettbrett klare til å transformere markedet?

Til tross for litt turbulens under start, min erfaring med ASUS Eee Pad TF101 Transformer, har det vært en veldig jevn bryllupsreise. Ting har ikke vært perfekt - det har vært noen plagsomme små feil som jeg stort sett har oversett - men for det meste har enheten virkelig levd opp til mine forventninger.

Nei til iPad

Jeg kunne egentlig aldri rettferdiggjøre å bringe min 64 GB WiFi bare Apple iPad inn på kontoret. For en ting var det for dyrt, til over $ 800 nye. Med bekostning av enheten og lokket det bar med desperate mennesker som ikke hadde råd til det, var det bare en dårlig idé å ta den ut av huset. Jeg så to potensielle utfall - en ødelagt iPad, eller en stjålet. I begge tilfeller virket det ikke som om det var verdt det.

Utover det kunne jeg rett og slett ikke finne mye begrunnelse for at iPad skal være på kontoret annet enn som en distraksjon fra andre ting jeg virkelig burde jobbe med. Jeg vet at det har blitt skrevet bind om bedriftsapplikasjonene til iOS-nettbrettet - men jeg ser det bare ikke. Jeg tror de fleste fagfolk som drar en iPad til kontoret er langt mer interessert i prestisje enn produktivitet. Jeg tror dette er den rosa elefanten i rommet.

Sannheten er at det meste av hva smarttelefonene våre gjør utover kontaktadministrasjon, kalender og planlegging, og e-post er overdrap for de fleste ansatte. Sannheten er at vi for det meste misbruker disse enhetene for å installere Beer Drinking og Light Sabre-simulatorer og spille Angry Birds. Eller vi bruker dem til å oppdatere Facebook (som kanskje ikke er arbeidsrelatert). Men en måte vi identifiserer firmaene våre som vellykket på, er av dingsene som våre ledere, ledere og teknologipersonell har. Hvis en ledende IT-arkitekt / ingeniør dukker opp med en 8 år gammel dumtelefon på beltet, sender det en melding om hvordan firmaet hans ser på teknologiinvesteringer.

Den største feilen i iPad for profesjonell produktivitet er at skjemaet følger funksjon - og iPad-en er designet for å være en tilfeldig innholdskonsum som brukes hjemme. Det er en sofabord-datamaskin, og Apple har vært tydelig på den produktplasseringen siden den opprinnelige kunngjøringen, da Steve Jobs satt med bena i kors i en overfylt skinnstol som holdt iPad som et magasin eller en bok. Mangel på en innebygd USB eller en SD-leser forsterket nettopp designproblemene. IPad-en er egentlig ikke designet for seriøs produktivitet. Det kan gjøre det, etter en mote - men det er i beste fall en ettertanke.

Ringer transformatorene

Fra Cracking Open

Og det har vært her Transformeren virkelig har skinnet. Muligheten til å forankre den og gjøre den om til en Netbook-liknende muslinghalsenhet gjør hele forskjellen for å ha enheten en nyttig produktivitetsrolle i mitt profesjonelle liv på en daglig basis. Jeg har den på skrivebordet hver dag, bare til venstre for Lenovo Thinkpad X201 bærbare datamaskiner.

Hvis jeg trenger å hoppe på et offentlig nettverk eller en MiFi-hotspot og prøve å treffe nettverket mitt utenfra, er TF101 der, klar til å komme i gang. Hvis jeg trenger å laste ned en stor fil som en servicepakke, MSDN .iso eller SDK i løpet av produksjonsdagen, gjør TF101 også det tunge løftet. Når den er fullført, kan jeg enkelt kopiere filen til en tommel-stasjon og deretter til arbeidsnotatboken min eller til en kollegas maskin.

Transformasjonen er nøkkelen. Skjemaet følger funksjonen, og denne enheten kan forvandle hvilken funksjon den er egnet for: tilfeldig forbruk og kommunikasjon på sofaen som et nettbrett hjemme, en nedfelt virksomhets-musling på kontoret, som bokstavelig talt er hvordan jeg har brukt enhet. Business kjole der det er passende, casual antrekk ellers.

Dockingproblemer

Derfor er nyheten om at TF101-dokkingstasjonen har en feil som forårsaker batteritap, så skuffende for meg. Det gjør det verre at lappen som er gitt ut av ASUS, ikke kurerer problemet på kaien. I stedet må jeg sende den tilbake for fysisk reparasjon. Jeg har dokken pakket med RMA-papirer, klar til å gå - og TF101-nettbrettet ligger på kommoden min hjemme - ved siden av iPad-en.

Min Lenovo S10 sitter på stedet på skrivebordet mitt der TF101 normalt ville vært, og jeg er liksom bummed. Uten dokken er det like mye fornuftig å få Eee Pad til å fungere som å bringe iPad. De er bare tabletter uten det magiske tilbehøret som gjør dem til noe mer.

Jeg er skuffet fordi det var så stor spenning med Transformer og likevel har ASUS gjort det til en så grunnleggende feil lansering. Dette er noe Android-plattformen ikke har råd til - spesielt på nettbrettet. Det verste er at kaien virkelig leverer imponerende kjøretid. Med 9-timers batterilevetid på nettbrettet og en ekstra 6-timers batterilevetid fra kaien, hvis du virkelig hadde et behov for å sitte på skjermen i 15 timer, kan Transformer takle det.

Problemet er standby-avløpet. Når batteriet er tilkoblet, faller batteriets levetid som en blyballong. Hvis du bare bruker enheten i et par timer over en 24 timers periode og lar den ligge i dokking uten lading, vil du være tom for juice når du kommer tilbake til nettbrettet etter en kvelds hvile.

ASUS var veldig uforberedt på etterspørselen etter dette produktet ved lanseringen, og denne feilen ser ut til å påvirke mange brukere. Ingen kommer til å huske DHCP WiFi-problemene som iPad hadde da den ble utgitt - og sannheten er at problemet ble løst ved programvareoppdatering, ikke en langvarig RMA-prosess. Det ser rett og slett ut som en annen måte der Android-produkter og leverandører ikke kan oppfylle Apples standarder.

Dette problemet kunne ikke ha skjedd på et dårligere tidspunkt for min Android-moral. De siste ukene har det sett en voldsom aktivitet som diskuterer hvordan Android-nettbrett ser ut til å ha like store problemer med å få grep mot iPad som de første Gen Android-telefonene hadde mot iPhone.

  • TechCrunch rapporterer at Android-enheter ser 30-40% avkastning
  • Jason Hiner rapporterer at 95% av bedriftsbrukere velger iPad
  • Og forskjellige utsalgssteder rapporterer at iPad selger Android 24 til 1

Den siste artikkelen påpeker til og med at en mer rettferdig sammenligning illustrerer at antallet faktisk er som 12: 1 i løpet av perioden Honeycomb tabletter har vært tilgjengelig. Jeg vil videre hevde at overbevisende og attraktivt prisede honningkakttabletter har eksistert i enda kortere tid. Jeg tror mange av disse tallene er partiske eller sensasjonelle. Fortsatt gjør disse tallene det vanskelig å være positiv, spesielt når jeg returnerer Android-nettbrettdokken for reparasjon av en relativt uakseptabel feil.

Jeg har fremdeles tro. Jeg er fremdeles optimistisk for at historien vil gjenta seg, og Android-nettbrett vil stige fra obskure mørke hester for å overhale iOS-sittende. Men det er vanskelig i møte med en så overveldende negativ presse og mening å holde et positivt syn.

Hva tror du? Bygger Android-nettbrett sakte damp og markedsmoment, eller er nettbrettmarkedet noe iboende annerledes enn smarttelefonsegmentet? La oss høre dine meninger i forumet.

Les også:

  • Samsung har store planer om å selge Android-nettbrett til bedriften
  • Asus Eee Pad Transformer nedrivning: Innviklet, men 3G-klar intern design

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com