Beskriver opplevelsen av OutSystems Agile Platform Service Studio

Få tak i delene én og to av serien: Komme i gang med OutSystems Agile Platform og lære grunnleggende om OutSystems Agile Platform.

Agile-plattformen er sammensatt av fire store stykker: Service Studio, Integration Studio, Service Center og Agile Network. Jeg tilbringer nesten all min tid i Service Studio, det er her applikasjonen og datamodelleringen forekommer, samt feilsøking av applikasjoner. Du kan også publisere applikasjonen din til en server fra Service Studio. Mens Service Studio er en IDE, bruker den et paradigme som er veldig forskjellig fra en IDE som jeg noen gang har brukt. Dette tok litt tid for meg å tilpasse meg, men når jeg gjorde det, ble det ekstra hyggelig å ta Rat Catcher fra å være en idé til en realitet.

De tre hovedfunksjonene i Service Studio er datamodellering, prosessmodellering og skjermdesign. Datamodelleringen ligner på å bruke en databasedesigner i hvordan den føles og fungerer. For det meste trenger du ikke å bruke det fullstendige datamodelleringsverktøyet, du kan bare legge til enheter og entitetsattributter direkte i eSpace-treet. Men hvis du trenger ytterligere kontroll (som å omorganisere attributtene eller kanskje legge til en indeks), vil et dobbeltklikk på enheten få opp den fullverdige datamodelleren. Du kan knytte metadata til en enhet eller attributt som etiketten som skal brukes når du viser den på skjermen. Service Studio er veldig smart også når det gjelder bruk av etiketter når du legger til en attributt som skal vises. Hvis du følger standard navnekonvensjon for Pascal-saken, når den genererer en etikett (som tabelloverskrifter), vil den vise de forskjellige ordene i etiketten med et mellomrom mellom dem. Den beste nyvinningen her er at hver enkelt enhets identifikasjonsattributt blir en datatype av seg selv. Brukerenhetens attribut "Id" kan for eksempel brukes av andre enheter (eller variabler) som typen "UserIdentifier", og når et attributt i en annen enhet er av typen "UserIdentifier", opprettes et forhold automatisk, og Service Studio håndhever skrivingen ganske bra.

Figur A

Datamodelleringsverktøyet som jobber med Rat Catchers enhet "JOB_TASK".

For behandling av modellering er den nærmeste sammenligningen Visio. Du legger egentlig bare ut forskjellige handlinger som må utføres, enten det er for å utføre en spørring, oppdatere en variabel, sløyfe gjennom et sett med resultater eller betinget logisk forgrening, og forholdene mellom disse forskjellige handlingene. Hver "arbeidsflyt" er virkelig en handling av seg selv, og kan kombineres etter behov. Som et resultat kan arbeidet ditt øyeblikkelig brukes på nytt. Faktisk kan du enkelt kopiere / lime inn hele deler av prosessen i en annen handling, og annet enn lokal variabel og widget (på skjermkomponent) vil den fungere bra.

Figur B

Et eksempel på prosessering av modellering i Rat Catcher; dette er prosessen for å kjøpe en konto. Som du kan se, er det en liten idé for noen som ikke er kjent med prosjektet, eller til og med verktøyene for å forstå hva som skjer, noe som gjør vedlikehold og feilsøking glatt og enkelt. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Å designe skjermbilder ligner på andre WYSIWYG-verktøy. I motsetning til Eclipse eller Visual Studio, har du ikke tilgang til den underliggende HTML. Når det er sagt, har jeg hatt lite lyst til å komme til HTML, når jeg først følte meg trygg på at widgets gjorde jobben sin bra. Alt designet er kontrollert av CSS. Den største svakheten er faktisk mangelen på et "mesterside" -system (for å bruke Visual Studio-terminologi) der sider kan stamme fra en vanlig mal, og oppdateringer til malkaskaden til sidene som bruker den. Å bruke skjermredigereren er virkelig en dra / slipp-operasjon. Hvis du er inne i en widget som er bundet til en datakilde, kan du bare dra entitetsattributter fra eSpace-treet inn i widgeten, og riktig skjerm blir opprettet basert på attributtens datatype og spørring. Et av favorittaspektene mine med dette er at det å trekke inn en enhet med et en-til-mange forhold automatisk oppretter en drop-down boks, som er akkurat det du vil mest av tiden. Det er her Service Studios datamodellering virkelig lyser, fordi den driver så mye av denne brukervennligheten.

Figur C

Utforme skjermbildet for kjøp av rottefangerkontoer. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Den største snublesteinen for meg var å venne meg til ideen om at Service Studio rett og slett ikke innebærer å skrive kode. Det nærmeste du kommer til kodeskriving er å legge ut betingede utsagn. På samme måte gjøres hele dataoverføringen din via datainbinding. I Visual Studio kan jeg for eksempel skrive kode for å angi at egenskapen Tekst til et Label-objekt skal være verdien hentet fra en skjemafeltkomponent. I Service Studio ville jeg tilordne en lokal variabel som skal bindes til skjemafeltet, og deretter binde en uttrykkswidget til den variabelen. Når skjemafeltet endres, oppdateres variabelen automatisk, og det gjør Expression-widgetens verdi. Når jeg ble vant til dette paradigmet, var det veldig kraftig for meg.

Et vanlig mønster som jeg oppdaget med databindingen, er å ikke binde widgets direkte til spørreresultater og binde widgetene til en lokal variabel i stedet. Du bruker en Tildeling-komponent i prosessmodelleringen for å stille variabelen til resultatet av spørringen. Dette er et vanlig og nyttig mønster fordi du enkelt kan repopulere variabelen med data uten å gjøre om handlingen som inneholdt den første spørringen på nytt. For skjermer som bare fyller en widget én gang, er dette ikke nødvendig. Men hvis du vil bruke AJAX-funksjonaliteten, spesielt "sen belastning" -komponent, AJAX-tabellsøking / -sortering, eller popup-redigeringsprogrammet, er dette et obligatorisk mønster.

I Service Studio kan du bekrefte at applikasjonen din vil samle riktig. I tillegg lar TrueChange-systemet deg vite i sanntid når det vil være et problem. TrueChange er også veldig smart når det gjelder endringer i hele applikasjonen. Hvis du for eksempel endrer navn på en variabel, endres alle referanser til den automatisk også. Hvis en type endres, vil TrueChange gi deg beskjed om dette har innført feil. Det gir også nyttige optimaliseringsforslag for deg. Når du er klar til å distribuere søknaden din, er det en enkel prosess med ett klikk. Feilsøking er bare et spørsmål om å starte feilsøkingsprogrammet og sette et bruddpunkt; feilsøkingstastene er de samme som Visual Studio, noe som gjør opplevelsen intuitiv for de som kommer fra Visual Studio.

Totalt sett er Service Studio et veldig enkelt verktøy å bruke. Det er ikke mye rot til det, annet enn noen få av de mindre viktige delene av verktøylinjen. Når jeg kom forbi den konseptuelle utfordringen med den gjennomgripende databindingen, fant jeg at tilnærmingen til applikasjonsutvikling var akkurat det jeg trengte. For mer avansert arbeid, er det Integration Studio, som jeg vil se på i en annen artikkel.

J.Ja

Avsløring av Justin's tilknytning til industrien: Justin James har en kontrakt med Spiceworks for å skrive produktkjøpsguider; han har en kontrakt med OpenAmplify, som eies av Hapax, for å skrive en serie blogger, opplæringsprogrammer og artikler; og han har en kontrakt med OutSystems om å skrive artikler, eksempelskode, etc.

-------------------------------------------------- -------------------------------------

Få ukentlige utviklingstips i innboksen Hold utviklerferdighetene dine skarpe ved å registrere deg på TechRepublics gratis nyhetsbrev for Web Developer, levert hver tirsdag. Abonner automatisk i dag!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com