Dell skal handle: Overveie datasentrene og tjenestemålene

Dette er et gjestepost fra Larry Dignan fra TechRepublics søsterside ZDNet. Du kan følge Larry på ZDNet-bloggen hans mellom linjene, eller abonnere på RSS-feeden.

Dells administrerende direktør Michael Dell sa at selskapet sannsynligvis vil bruke noen av sine 10 milliarder dollar i kontanter på et oppkjøp som vil gi det mer fotfeste i datasenteret eller utvide tjenestene.

Det ene lyspunktet i Dells første kvartal var selskapets kommentarer til sin inntektsmiks - programvare, tjenester og datasenterprodukter tar en større del av salgspaiaden. I mellomtiden sa Dell at oppkjøpet av EqualLogic ga det mer spill i datasentre.

Men her er problemet: Dells inntektsmiks forandrer seg fordi det tradisjonelle maskinvaresalget er i tank - det skattemessige første kvartal året nedgang var stygt. Hvis Dell kan sementere den forretningsforskyvningen, vil det gå langt i retning av å bli mer relevant i maskinvarebytte-syklusen. Gå inn i anskaffelsespraten.

På Dells inntjeningskonferanse spurte JP Morgan-analytiker Mark Moskowitz ledere om de ville forfølge "uorganiske muligheter", også kjent som anskaffelser for å lage tjenester for maskinvare eller tjenester. Michael Dell sa i utgangspunktet at selskapet planlegger å shoppe:

Vel, vi hoper opp kontanter og vi tror kontantstrømmen kommer til å fortsette å være ganske kraftig i overskuelig fremtid. Føler meg ganske bra med de operasjonelle forbedringene i arbeidskontantstrømmen som oppstår. Jeg tror at eiendelene vi har er sterke og gir oss en flott posisjon til å kunne utvide slik du foreslår. Du vet, aktivaprisene blir ganske attraktive og absolutt ser vi på hvordan vi skal utvide uorganisk. I løpet av de siste årene har vi gått inn i denne prosessen - vi har tidligere ikke virkelig gjort anskaffelser, og har gjort om lag 10 transaksjoner, bare en av dem i alle størrelser som ville få noens oppmerksomhet. Det var Equal Logic-transaksjonen. Den virksomheten er nå omtrent fire ganger større enn da vi startet og betydelig mer lønnsom. Du vet, det er en veldig lønnsom raskt voksende del av vår virksomhet, så ja, vi ser i den retningen og holder oss oppdatert.

I en forskningsnotat sa Moskowitz:

Dell så ut til å være åpen for ideen om å utvide sin tilstedeværelse i datasenteret gjennom anskaffelse. Vi gjør oppmerksom på at selskapet for øyeblikket har cirka 10, 1 milliarder dollar i kontanter og investeringer. Hvis selskapet skulle diversifisere seg videre inn i datasenteret og vekk fra sin PC-sentriske modell, kunne vi blitt mer konstruktive på historien.

Hvis du tar disse kommentarene et skritt videre, er transformasjonsmulighetene for Dell ganske store.

For å vite:

  • Dells markedskapital per markedsstart torsdag var $ 22, 4 milliarder dollar;
  • Accenture - et mål hvis Dell ønsket å gå med på tjenester - har en markedsandel på 18, 4 milliarder dollar;
  • EMC har en markedsandel på 23, 6 milliarder dollar;
  • NetApp har en markedsandel på 6, 27 milliarder dollar;
  • Juniper Networks har en markedsandel på 13 milliarder dollar;
  • Wipros markedskapital er 16, 8 milliarder dollar;
  • Cognizant har en markedsandel på 7, 4 milliarder dollar.

Disse markedskapslene og selskapene (kun brukt til illustrasjonsformål) indikerer at nesten hva som helst - fusjon av likhetstegn med Dell og en stor aktør eller en strategisk pickup - er mulig. Noen kombinasjoner av kontanter og aksjer ville være involvert i enhver avtale. Hvis Dell virkelig ønsker å være et stort datasenter eller en servicespiller, har den kapasitet til å gjøre et stort grep.

Det er uklart hvilken retning Dell ville ta. Sammenslåing av likeverdige kan være rotete, men en pickup av NetApp - selv om det ville komplisere et fruktbart Dell-EMC-partnerskap - eller Cognizant ville gitt mye mening. Dell elsker bare lagring i disse dager gitt suksessen med EqualLogic-avtalen:

Klikk på bildet for å forstørre det.

Inntil en av disse transformasjonsavtalene skjer, er det bare ikke mye å bli begeistret for med Dell. Selskapets PC-virksomhet håper å bli reddet av Windows 7.

Michael Dell sa:

Jeg tror det vi ser absolutt er en stor utsettelse av kjøp blant selskaper, men når vi snakker med dem, er det jeg hører at de planlegger en ganske stor klientoppdatering i 2010, og de planlegger rundt Windows 7. De har gått over Vista, og de planlegger for det nå.

Jeg tror at klientens installerte base blir ganske gammel i disse selskapene, og jeg tror det vil være en ganske kraftig syklus av oppgraderinger i klientmiljøet. Jeg tror det blir annerledes denne gangen. Jeg tror de vil være veldig fokusert på nyere teknologier som virtualisering. De vil være veldig fokuserte på avkastning. Det vil være noen nye muligheter rundt trådløs og mobilitet, med hotellhotell og slike ting. Vi har holdt på med piloter med noen store selskaper og har hatt noen suksess der, og vi tror det er noen store muligheter der.

I mellomtiden er det ikke noe tegn på en utgiftsbunn - med mindre du regner at myndighetene som bruker utgiftene til fremskritt.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com