Et tiår med smarte byprosjekter: Hva fungerte og hva som ikke gjorde

Hvordan Memphis bruker fiber og skyen til å bli en smartere by Fra å eie sin egen fiber til smart ansettelsespraksis og utnytte skyen, beveger byen Memphis seg gjennom en digital transformasjon.

Ideen om smarte byer var ikke på noens radar i 2005, men New Orleans fikk et forsprang på datadrevet beslutningstaking takket være orkanen Katrina.

Etter at Katrina slo til og byens bygder mislyktes, begynte byen å bruke data for å forbedre og fremskynde beslutningen for å støtte byens utvinning.

Amsterdam var en annen tidlig adopterer med Amsterdam Smart Cities Initiative i 2009. Teamet brukte data for å adressere depresjon og øke behandlingen for mennesker som ikke fikk hjelp. Ved å kombinere statistikk fra forsikringsselskaper og informasjon om kostnadene for behandling av depresjon, fant prosjektgruppen hot spots i byen der personer med depresjon ikke fikk passende omsorg.

Steph Stoppenhagen, direktør for smarte byer forretningsutviklingsløsninger i Black & Veatch, sa at offentlige private partnerskap (P3s) er en effektiv måte å gjøre smarte byprosjekter vellykket.

"Det er der du oppretter disse P3-ene for å bygge et konsortium og gjøre dette prosjektet på den måten, " sa hun.

Stoppenhagen sa at smarte studiesteder er en økende trend i P3-smarte byprosjekter. Sprint kunngjorde nylig et smart campusprosjekt med Arizona State University for å dra nytte av 5G-tjenesten. Sprint samarbeider med universitetet og Greater Phoenix Smart Region Consortium for å lage en Sprint 5G inkubator ved ASUs Novus Innovation Corridor og utføre felles forskning og utvikling.

Smarte byer: En bedriftsleders guide (gratis PDF) (TechRepublic)

Dette tilbakeblikket på smarte byprosjekter det siste tiåret belyser hva som fungerte og hva som ikke gjorde.

Vellykket smart byarbeid

Det er mange måter å måle hva som gjør en by smart.

IDC tar nominasjoner for sitt andre årlige Smart Cities-prisprogram med 12 kategorier. I den første utdelingsrunden vant Albany, NY, kategorien smart vann og NYCx Co-Labs i Brownsville, Brooklyn, for digital egenkapital og tilgjengelighet.

Easy Parks andre Smart Cities-indeks scoret 500 byer fordelt på 24 kriterier som dekker alt fra resirkulering til blockchain. Wien vant en 10 for søppelhåndtering og San Francisco fikk toppmerket for blockchain.

I 2017 lanserte divisjonen What Works Cities i Bloomberg Philanthropies en sertifiseringsprosess for å evaluere hvor godt byer bruker data for å forbedre livskvaliteten for innbyggerne. Så langt har 13 byer vunnet en sertifisering av gull eller sølv med to hederlige omtaler:

 • Arlington, TX - Sølv i 2019
 • Boston, MA - Sølv i 2018
 • Kansas City, MO - Gull i 2019 og Sølv i 2018
 • Los Angeles - Gull i 2018
 • Louisville, KY - Gull i 2019 og Sølv i 2018
 • Memphis, TN - Silver i 2019
 • New Orleans, LA - Sølv i 2018
 • Philadelphia, PA - Silver i 2019
 • San Diego, CA - Sølv i 2018
 • San Francisco, CA - Sølv i 2018
 • Scottsdale, AZ - Silverin 2019
 • Seattle, WA - Sølv i 2018
 • Washington, DC - Gull i 2019 og Sølv i 2018

Sertifiseringsgjennomgangsprosessen har 45 kriterier i åtte kategorier:

 • Datastyring
 • evalueringer
 • Generell ledelse
 • Åpne data
 • Ytelse og analyse
 • gjenbruk
 • Resultatdrevet kontrahering
 • Interessentinteresse

Louisville vant for å bygge et open source, skybasert system Waze Analytics Relational-database Platform (Waze WARP). Plattformen bruker WAZE-data, kollisjonsrapporter og bygningsmiljødata for å gjennomføre sanntids trafikkstudier. Mer enn 900 myndigheter bruker nå denne plattformen for å kjøre både historisk og sanntids spørring og analyse for å forbedre mobilitet, fotgjenger- og sykkelsikkerhet, veiforhold og beredskap.

Pilotprosjektet Right Care, Right Now i Washington, DC, ble designet for å rute 911 innringere til riktig type hjelp. Operatører overfører nå innringere med ikke-livstruende tilstander til en EMS-trent sykepleier, som bestemmer de mest passende tjenestene. Sykepleieren kan planlegge en avtale samme dag på et akutt- eller primæromsorgstilbud og koordinere transport gjennom Lyft.

Tidligere i år vedtok Kansas City en ordinans for å sikre sin forpliktelse til datadrevet styring og beskytte byens prioriteringer rundt åpenhet. En utfordring for smart byarbeid er å sikre at datatransparens og tilgang overlever overgangen til en ny ordfører.

Mer tiår i gjennomgangsdekning (TechRepublic på Flipboard)

Lave poeng

Amerikanske byer møtte utilsiktet konsekvens som et resultat av en datadrevet ide. For å forbedre offentlig transport i miljøer med lav inntekt, begynte byene å bygge leiligheter og hytter i nærheten av transittstopp for å oppnå dette.

I stedet for å utvide muligheter for utdanning og sysselsetting, oppmuntret denne utviklingen til gentrifisering og presset de samme menneskene ut som prosjektet var designet for å hjelpe. Denne nye utviklingen løftet ofte leie i fattige nabolag og priset folket transittutvidelsene var ment å tjene.

San Diego Union Tribune studerte utviklingen i fire byer i California der omtrent 400 flerfamiliebygg ble fullført eller under bygging innen en halv kilometer fra et transittstopp.

I nabolag der de fleste familier tjente mindre enn $ 64 000 dollar i året, fant avisanalysen at månedlig leie for en to-roms leilighet var mer enn $ 3500. I noen områder hvor median husholdningsinntekt var mindre enn $ 30 000, er den gjennomsnittlige leien på en leilighet med to soverom fortsatt mer enn 3 300 dollar.

Tiår på tech: Det som skilte seg ut eller falt flatt på 2010-tallet (ZDNet)

Alfabetets Sidewalk Labs ledet en av de største smarte bysvikene det siste tiåret med Sidewalk Toronto. Etter flere år med diskusjoner ga Google ut ambisiøse planer i juni 2019 for å bygge boliger, detaljhandel og kontorbygg i Torontos vannkanten.

Prosjektet inkluderte offentlig Wi-Fi, i tillegg til andre sensorer for å samle inn "bydata" for bedre å informere om boliger og trafikkavgjørelser. I oktober hadde ledere i Sidewalk Toronto skalert planene tilbake på grunn av klager og spørsmål fra innbyggerne.

Stoppenhagen sa at Sidewalks-teamet hadde store intensjoner i Toronto, men at de ikke hadde innbyggere og nabolagsorganisasjoner ved bordet.

"Dette har en gjeng av oss som lærer mye leksjoner der ute og alltid bringer samfunnet til bordet for å sikre at de er i tråd med planen, slik at det ikke alle blåser opp i røyk, " sa hun.

Stoppenhagen la til at en av de største utfordringene som byene står overfor, er å håndtere personvernhensyn.

"Vi trenger en bedre utdanningsplan for å forklare hvorfor vi ønsker å bruke disse dataene og hvordan det vil påvirke noen i fremtiden til deres fordel, " sa hun. "Vi må vise noen brukssaker tilbake til publikum."

Samfunnsengasjement er kritisk

Bas Boorsma, visepresident ved Cities Today Institute, har en liste over 10 årsaker til at smarte byprosjekter mislykkes, og teknologimyppi og løsningsevne er øverst på listen. Byledere faller i disse fellene når målet er å implementere en ny teknologi i stedet for å bruke teknologi for å løse et byproblem.

Denne feilen er ofte et resultat av et beslektet problem - ikke å snakke med innbyggere som er mest interessert i livskvalitetsspørsmål, som tilgang til internettforbindelse og jettegryter. Stoppenhagen sa at dette er referanserammen hun bruker for smarte byprosjekter.

"Når jeg tenker smarte byer, betyr det mer tid tilbake til den innbyggeren. Hvordan kan vi være mer effektive og gi noen mer tid tilbake?" hun sa.

Decade in Review 2010 - 2019 (CNET)

I en spalte om smarte byprosjekter sa Kendra L. Smith, den assisterende direktøren for samfunnsengasjement i Center for Population Health Sciences ved Stanford University, ledere av smarte byer må omfatte ikke-digitale spørsmål som "legatstyring, sosial rettferdighet, politikk, ideologi, personvern og økonomiske elementer som ikke er så smarte, effektive eller spenstige når smartbyplanlegging starter. "

Smith skrev at for å lykkes og være relevant for innbyggerne, må bylederne svare på disse spørsmålene om smarte byprosjekter:

 1. Hvem bestemmer hva byen egentlig trenger og skal operere fremover?
 2. Hva koster det egentlig å utvikle en smart by?
 3. Hvordan vil en smart by påvirke sosial rettferdighet i byen min?

Nøkkelen er å sørge for at digitale mål tåler den virkelige sjekken fra innbyggerne og langvarig bydrift.

Smart Cities og IoT-nyhetsbrev

Hold deg oppdatert om smarte byer, som inkluderer innovasjoner i IoT, 5G, sikkerhet, dataanalyse, mobilapper og mer. tors

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com