Ti år i gjennomgang: Programvareutviklere og skyarkitekter etterspurt og godt betalt

Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet Ruby on Rails og PHP hadde kortsiktig popularitet, men langtidsvirkning, og Python er på vei opp igjen.

I 2010 spådde det amerikanske arbeidsdepartementet at IT-jobber ville vokse med 22%, raskere enn gjennomsnittet. I 2013 spådde Gartner at offentlige skyssutgifter ville ramme 200 milliarder dollar innen 2016.

På begynnelsen av tiåret var det 62, 6 millioner smarttelefonbrukere og 140 000 apper i iOS-butikken. I 2018 hadde smarttelefonbrukere truffet 257, 3 millioner og det var 2, 2 millioner iOS-apper og 2, 6 millioner Android-apper. Windows 10 kom ut i september 2014, Amazon Echo dukket opp i 2015, og Apple begynte å spore helsestatistikk.

Bilde: TechRepublic

Jobb- og skyforutsigelsene var litt optimistiske. I 2018 hadde Department of Labor analytikere kuttet veksten til 12% for det neste tiåret, og skyutgiftene hadde bare rammet 183, 4 milliarder dollar innen 2018. Uansett prognoser var IT et flott sted å være på 2010-tallet. Utviklere, databaseadministratorer og systemarkitekter hadde god lønn og nye muligheter. TechRepublic snakket med rekrutterere og så tilbake på jobbprognoser for å sammenstille denne listen over de hotteste jobbene det siste tiåret.

Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet (TechRepublic)

Emma Liebmann, leder for talentinnsamling hos Collage.com, sa at blomstrende og varig kommer til tankene når jeg tenker på IT-jobbmarkedet de siste 10 årene. Hun sa at ikke bare rått antall hadde økt, men at variasjonen hadde økt sammen med spesialkompetansesett.

"Med den økte etterspørselen etter IT-jobber, er alle typer selskaper nødt til å endre sine merkevarer og verdiforslag spesielt for å tiltrekke høyt etterspurt teknaltalent, til og med selskaper som ikke tidligere ikke ville ha sett på seg som et 'teknisk selskap', " sa hun .

Mer tiår i gjennomgangsdekning (TechRepublic på Flipboard)

Programvareingeniører

I 2012, 2015 og 2017 var programvare øverst på hver "hot IT-jobb" -liste. Alexandra Monteiro, visepresident for folk i OutSystems, sa at utviklere av full stack så vel som folk som hadde erfaring med maskinlæring, cybersecurity og IoT og var de vanskeligste å ansette.

"Hvert selskap i dag defineres av sin digitale strategi, og den trenden gir en enorm etterspørsel etter tilpasset programvare, " sa hun. "Dette talentgapet er det som fremmer den enorme veksten av utviklingsplattformer med lav kode og andre produktivitetsstrategier for utviklere."

Hvordan bli programvareingeniør: Et jukseark (TechRepublic)

Katie Cox, direktør for folkedrift i SalesLoft, sa at preferansen for bransjen har flyttet seg fra spesialister til ingeniører med et variert ferdighetssett.

"Tidligere var bedrifter på jakt etter kandidater med Java- eller. Net-erfaring. Nå er en" polyglot "-bakgrunn mye mer attraktiv: IT-rekrutterere ser etter ingeniører for å ha erfaring på mange forskjellige språk, " sa hun.

Cox sa at programvareingeniører fra senior- og arkitektnivå hadde vært de vanskeligste stillingene å fylle.

Damien Martin, markedsføringsleder i Shufti Pro, sa at programvarearkitekter har vært på toppen av lønnsområdet det siste tiåret.

* Så langt det gjelder å gi de beste lønningene, har programvarearkitekter holdt seg på toppen det siste tiåret, med en gjennomsnittlig årslønn på rundt 130 000 dollar, "sa han.

Lavkodeplattformer: En innsideveiledning (gratis PDF)

Mike Collins, en IT-rekrutteringsansvarlig i Addison Group, sa at etter å ha funnet den rette kandidaten, er neste utfordring å overbevise personen om å gjøre et trekk.

"Folk i disse stillingene vet at de er etterspurt, gitt at IT-arbeidsledigheten er på et lavt tid og som sådan, vil de ikke være tilbøyelig til å ta en ny rolle hvis lønnen deres ikke økes og hvis de ikke er det." t tilbød samme eller bedre frynsegoder, som fjernarbeid og fleksibel planlegging, "sa han.

Rob Morgenroth, konserndirektør i Mason Frank International, sa at han ser en økende etterspørsel etter Salesforce-utviklere, basert på en undersøkelse selskapet foretar.

"I år fant vi ut at mens 71% av respondentene var Salesforce-sertifisert, bare 36% av dem var en sertifisert utvikler, " sa han. "Det er klart dette er en prestisjefylt, men utfordrende legitimasjon, så vi anbefaler at talentnettverket vårt jobber mot det, gitt kompetansegapet vi har sett balansert mot etterspørselen etter rollen i virksomheter over hele verden."

Ansettingssett: Salesforce Developer (TechRepublic Premium)

Cloud arkitekter og DevOps eksperter

Etter hvert som interessen for skyarkitektur vokste, økte også etterspørselen etter mennesker med skyopplevelse. Liebmann sa at de vanskeligste rollene å fylle har vært AWS og Azure Cloud arkitekter.

"Disse stillingene er vanskelige å fylle fordi de krever kompetanse med gamle systemer og kompetanse med nye nyskapende teknologier, " sa hun. "De etterspørres stadig mer, men er ikke en kombinasjon av ferdigheter som du nødvendigvis kan plukke opp med samme letthet som du ville gjort med noen av de nye kodespråkene som Python."

Hvordan bli skyingeniør: Et jukseark (TechRepublic)

Cliff Milles, ledende teknisk rekrutterer i Sungard AS, sa også at tekniske arkitekter erfarne med AWS sky og Mulesoft har vært de vanskeligste rollene å fylle.

Małgorzata Cichoń, en senior rekrutteringsspesialist hos Netguru, sa at DevOps-roller også er vanskelig å fylle.

"DevOps blir ofte annonsert ikke bare som en støtte i organisasjonen, men også å ta vare på klienter ved å identifisere potensielle trusler og forbedre interne prosesser, " sa Cichoń.

Hvordan bli DevOps-ingeniør: Et jukseark (TechRepublic)

Joe Kotlinski, en partner i talentoppkjøpsfirmaet WinterWyman, sa at DevOps / sky engineers er i høyeste etterspørsel akkurat nå fordi rollen er så ny og fordi så mange selskaper bruker skyteknologi.

"På grunn av dette fortsetter etterspørselen etter personer med denne opplevelsen i løpet av de siste årene å eksplodere, og kapasiteten kan ganske enkelt ikke følge med etterspørselen, " sa han.

Tiår på tech: Det som skilte seg ut eller falt flatt på 2010-tallet (ZDNet)

Kotlinski sa at det er et flott tidspunkt å være DevOps / sky engineer, fordi ansettelsesansvarlige tilbyr løft, seks måneders bonus, fjernarbeid og ubegrenset ferie for å tiltrekke og beholde disse fagfolkene.

"Det enkle faktum er at disse menneskene vanligvis underholder fire, fem eller seks forskjellige tilbud samtidig, " sa han. "Hvis du ikke vil betale dem, vil en av konkurrentene dine gjøre det."

Austen Yueh, en teknisk rekrutterer hos LightStep, sa at ingeniører av nettstedets pålitelighet (SRE) er den mest utfordrende rollen å fylle spesielt ved oppstart.

"Sammenlignet med programvareteknikk, dekkes ikke de spesielle utfordringene til en nettverksingeniør på skolen, bootcamps eller andre typiske treningsprogrammer, " sa hun. "Disse ingeniørene er dedikert til å holde alt i gang som smør for resten av ingeniørteamet."

Cichoń sa at ledere og teamledere også er vanskelig å finne.

"Vi har også vanskeligheter med å rekruttere til typisk lederstillinger som må kombinere leder- og menneskeledelsesevner med en omfattende kunnskap om emnet. Slike stillinger er en maskinlæringsteknisk sjef eller produktdesignleder."

Decade in Review 2010 - 2019 (CNET)

Hva med de neste 10 årene?

Denne Udemy 2020 Workplace Learning Trends Report: The Skills of the Future forutser at disse ferdighetene vil være populære i 2020, basert på ferdigheter som hadde null aktivitet i 2018, men steg i 2019:

  1. Gatsby.js (nettverk)
  2. AWS Big Data
  3. Reager kroker
  4. Microsoft Azure Architecture
  5. Next.js (nettramme)
  6. Apache Airflow (databehandling)
  7. SwiftUI (Apple-apper)
  8. Pegasystems (digital prosessautomasjon)
  9. ESP32 (internett av ting)
  10. Kvanteberegning

Liebman anbefalte at arbeidssøkere tenker på hvordan de skulle tilpasse personlige verdier til selskapets verdier under intervjuer.

"Mange selskaper er helt komfortable med å avvise noen som de ikke anser som verdier som passer, uansett hvor sterke teknologiske ferdigheter de er, så ikke glem å faktorere verdiene tilpasning i søket ditt etter det rette selskapet og å vise frem verdiene dine i i tillegg til dine tekniske ferdigheter, "sa hun.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com