Darth Vader: Mitt usannsynlige rollemodell for farskap

Når jeg vokser opp med to eldre halvbrødre tror jeg at jeg hadde en klar fordel i forhold til andre barn. En av mine halvbrødre bodde fortsatt hjemme i mine formative år, og han var et perfekt eksempel på hvordan jeg skulle skru sammen på alle tenkelige måter.

For eksempel lærte jeg i en tidlig alder at barnevakt til en yngre søsken ikke betyr å låne vennens håndjern, håndjern den yngre søskens venstre håndledd og høyre ankel, slå på fjernsynet og gå ut å leke med vennene dine. Ikke bare fant jeg ut at dette var en god måte å få jordet til du er 26, men jeg oppdaget også at mamma visste hvor de skulle finne boltesnittene og erstatningsverdien på håndjern.

Da jeg ble far, så jeg etter et forbilde som kunne tjene meg så vel som halvbroren min. Jeg snakket med venner, jeg leste og så på TV, alt i et forsøk på å finne en farsfigur som jeg kunne bruke som forbilde. Etter mye leting slo det meg endelig at Darth Vader, med en oppvekst som min, er den perfekte farens forbilde. (Bilde av Darth Vaders rustning med tillatelse fra Thais M.)

Du tror nok at jeg har mistet det, men gi meg en sjanse til å forklare. Ja, Darth Vader har en grenseløs personlighetsforstyrrelse ifølge franske forskere, men med tanke på at jeg var på jakt etter eksempler på hva jeg burde og ikke burde gjøre, passer Darth Vader på lovforslaget. Tenk på det - Darth Vader gir et vell av eksempler på hva du ikke skal gjøre når du er far.

For det første var Darth Vader ikke ute etter Luke eller Leia; faktisk erkjente han ikke noe barn. Darth Vader skiftet aldri bleie, ryddet aldri opp barnas søl, og leste aldri Harold og Purple Crayon for barna sine. Jeg er også villig til å satse på at det ikke engang var en ordre om støtte. Dette beviser to ting: Han var virkelig ond, og at imperiet ikke følger Judge Judy .

I tillegg fengslet Darth Vader Leia i den opprinnelige Death Star. Hun ble bare løslatt gjennom handlingene til broren, Luke, Obi-Wan Kenobi, Han Solo, Chewbacca, R2-D2 og C-3PO. Senere gikk Darth Vader til og med så langt som å ha Lea kjæreste, Han Solo, frosset i karbonitt! Nå som jeg tenker på det, er det kanskje ikke en dårlig idé å takle kjærestene til datteren min.

Og selvfølgelig prøvde Darth Vader å drepe Luke; han skjøt faktisk på Luke i Star Wars: A New Hope . Hvor lavt kan en mann synke? Hver gang jeg spiller Star Wars- spill med barna mine, skyter jeg ikke på dem, spesielt ikke siden de lærte hvordan de kan avlede skuddene mot meg ved hjelp av lyssnablene. Au!

Til slutt anerkjenner Darth Vader viktigheten av familie. Han går til og med så langt som å slutte i jobben sin ved å kaste sjefen sin ned en kjøleskaft bare slik at han kan tilbringe litt kvalitetstid med Luke. Dessverre er det bare fem minutter kvalitetstid.

Til slutt føler jeg at Darth Vader kan tjene som et eksempel for fedre overalt på hva de ikke skal gjøre. Er du enig? Hvis ikke, hvem er dine foreldres rollemodeller?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com