Danielle Morrill: Mattermark CEO. Morgenfugl. Kjedsomhet.

Mye av Danielle Morrills suksess på sin gründerreise kan spores tilbake til hatet hennes mot en ting - kjedsomhet.

Bilde: Danielle Morrill

Så langt tilbake hun kan huske, har Morrill ikke klart å gjøre ting hun ikke ønsket å gjøre. Det er grunnen til at hun sluttet å gå på klasse på videregående, til tross for at hun fikk gode karakterer. Med sine ord "klarer hun bare ikke å etablere seg."

Morrill er medgründer og administrerende direktør i Mattermark, en fremste database som rangerer startups og private selskaper. Selskapet har tiltrukket seg mye oppmerksomhet fra både media og investorer, og skaffet kapital fra VC-firmaer som Andreessen Horowitz, NEA og Foundry Group.

I følge Morrill aksepterer for mange bare ideen om at jobben deres kommer til å suge, eller at jobben blir kjedelig. Det ser ut til, at hun sa at verden vil at folk skal falle i kø og få en jobb bare slik at de kan tjene penger for å kunne gjøre noe annet som faktisk er morsomt.

"Hvis du alltid lever for å gjøre noe annet, vil du aldri virkelig leve, " sa hun.

På videregående begynte Morrill seriøst å bruke sin naturlige ferdighet med teknologi til forretningsvirkelige problemer. Faren var i forretningsadministrasjon og Morrill bygde programvareverktøy for å hjelpe ham med å gjøre ting som å automatisere forretningsprosesser.

Etter et kort, to kvarteret stykke på community college, slo kjedsomheten seg inn og hun bestemte seg for at det ikke var verdt kostnaden å fortsette å gå. I stedet tok hun praksisplass hos et rederi Fortune 500 som var kunde hos familiens virksomhet. Det ble etter hvert til en heltidsjobb der hun jobbet som forretningsprosessanalytiker.

"Du kan se på hvordan denne 18-årige / 19-årige jenta skal inn på disse møtene og rive fra hverandre måten ting ble gjort og prøve å gjøre det mer effektivt, " sa Morrill. "Du har denne helt unike grad av hensynsløshet som du har når du er veldig ung og ikke vet hva du gjør."

Morrill fortsatte å bygge programvare, men det var ikke fokuset i selskapet, og hun begynte å bli frustrert over det. Da det ble tydeligere at fremtiden til programvare var på nettet, ikke innen organisasjoner, forlot hun rederiet.

I 2007 gikk Morrill på jobb for en mobil oppstart i Seattle kalt Pelago som bygde en innsjekkingsapp som en konkurrent til Foursquare. De slet, men Morrill ble utsatt for mekanikerne i å jobbe for et venturestøttet selskap, noe som var gunstig.

Omtrent da markedet krasjet forlot hun Pelago med ideen om at hun ville ende opp med å starte en konsulentvirksomhet. Imidlertid endte hun opp med å bli den første ansatte ved oppstart av skykommunikasjon Twilio og jobbet der i tre og et halvt år. Hun bygde ut markedsavdelingen og hjalp til med å skaffe de første 100 000 kundene.

Tiden hennes på Twilio ble avsluttet i 2012 da hun kom inn i Y Combinator for å bygge et selskap kalt Referly som fokuserte på sosiale henvisninger. Det gikk ikke så bra, så hun startet Mattermark for å gi bedre innsikt i verdenen til startups og private selskaper. Selskapet ble startet april 2013 og ble lansert i juni 2013. Jobben hennes er å stadig analysere verdien og veksten av startups, så Morrill har unik innsikt i rommet.

Fordi flere er online enn noen gang før, på nettet og på mobilen, sa hun, klarer folk å bygge ting som en gang ville vært ansett som nisje, men ikke er det lenger. For Morrill er teknologi i alt.

"Jeg kan ikke vente til dialogen slutter å handle om teknologi - teknologi er overalt, " sa Morrill. "Det er liksom når folk sier 'Å, jeg vil ikke spise den maten, den har kjemikalier i seg.' Maten er laget av kjemikalier, og verden er full av teknologi. En blyant er teknologi. "

Den høye kvaliteten på gründerne er også noe som Morrill har lagt merke til i det siste. Hun sa at gründerne er i stand til å skalere selskapene raskere, og med mindre hjelp. I tillegg er det mye kapital tilgjengelig, som på kort sikt er bra for gründerne.

De slags samtaler om tilgjengelig kapital fører ofte til spørsmålet om vi er i en boble eller ikke. I følge Morrill er hele boble-samtalen et enormt bortkastet tid.

"Folk som er opptatt med å skape verdier bryr seg ikke om det, " sa hun. "Hvis du virkelig bygger en verdifull virksomhet, betyr det ikke noe. De eneste menneskene som trenger å bekymre seg for det, er menneskene som i en normal økonomi ville være skitne investorer."

Morrill sa at for mange av samtalene handler om teknologiverktøy og problemer innen teknologi, når de skal handle om problemer i den virkelige verden som folk trenger å løse.

Et av de virkelige spørsmålene som er spesielt fremtredende i dag, er kvinner innen teknologi. Mens hun ikke kjemper de samme kampene som moren kjempet, sa Morrill, har kvinner fortsatt en lang vei å gå sosialt.

Det er et sammensatt tema og mye mer subtilt enn annen dårlig oppførsel, og dermed vanskeligere å feste, sa hun. Det første som betyr noe er at samtalen skjer, og hun er glad for at den er det. Dessverre, sa hun, er ikke menneskelige ressurser fokus for mange selskaper fordi de bare prøver å overleve, men det kan komme til å endre seg.

"Jeg vet ikke om det vil fortsette å være akseptabelt, fordi du bare ikke kan få de beste menneskene til å jobbe for deg hvis du ikke skaper et flott miljø for dem. Og, selvfølgelig, med noen mange kvinner i verden, noen stor del av de beste menneskene kommer til å være kvinner. "

I hennes egne ord ...

Hva gjør du for å koble fra?

"Kontoret vårt ligger i North Beach, og huset vårt ligger i Potrero Hill, så jeg pleier å prøve å gå. Det er omtrent tre og en halv mil, det tar omtrent en time og ti minutter. Jeg prøver å gå og høre på musikk begge veier Det er mye, men jeg prøver.

"Jeg leser konstant. Vi har en enorm beredskap av science fiction-fans her på kontoret. Så vi har som regel en håndfull anstendige bokgrupper. Jeg prøver å lese en eller to bøker i uken. Jeg prøver virkelig ikke å jobbe om natten. Ærlig talt, jeg tror at jeg jobber bedre hvis det er veldig intenst. Så jeg reiser meg veldig tidlig, som 5:30 eller 06:00. Jeg begynner å jobbe kl. 7:30 og pleier å vikle opp dagen klokka 18.00. Det er virkelig ikke så ille.

"Og så om natten, først og fremst legger jeg meg til å sove klokka 9 eller 10 pm. De tre timene jeg har er å lage mat til god mat, henge med venner og lese bøker."

Hva er det beste du har lest i det siste?

"Det er en flott bok om Google som heter In the Plex. Så jeg har dette rare hullet i minnet mitt, fordi i 2004, da Google ble offentlig, var jeg ett år på ungdomsskolen. Så, hele Google-historien skjedde mens jeg var for ung til å være klar over selskapet på noen meningsfull måte. Og jeg var virkelig nysgjerrig på hva de første dagene av det selskapet var fordi vi bygger en annen smak av søkemotoren, men vi bygger ting med lignende problemer og vi har mange utfordringer.

"Jeg spurte rundt, og noen anbefalte denne boken, I Plex, og noe av det beste med den er at den virkelig dekket de første 18 månedene av selskapets liv. Jeg synes helt ærlig at det er veldig relatert. Du leser den, og dette selskapet blir så menneskelig for deg. Som grunnlegger er det virkelig inspirerende. "

Hvilket annet yrke vil du elske å prøve?

"De to områdene som jeg er interessert i er internasjonal frakt og energi. Jeg vil gjerne gjenoppbygge, ikke Enron den dårlige delen, men visjonen om hva den skulle være er ganske interessant. Du kan se på det på en meningsfull måte Enten noe i energi, eller noe rundt transport i internasjonal skala er begge veldig interessante for meg.

"Det ville være en teknologikomponent, men det er bare mange problemer å løse i disse områdene, og de påvirker bokstavelig talt milliarder mennesker. Jeg er bare interessert i å jobbe med ting, på dette tidspunktet, som påvirker milliarder av mennesker, fordi nå Jeg har opplevd at på Twilio kan jeg ikke gå tilbake. Når du først har opplevd omfanget av innvirkningen av det, er det for spennende. Jeg ville trenge å velge ting som hadde den muligheten. "

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com