Publikumskilde som tester iOS-appen din

En tidligere amerikansk forsvarsminister sa en gang:

"Det er kjente ukjente; det vil si at det er ting som vi nå vet at vi ikke vet. Men det er også ukjente ukjente - det er ting vi ikke vet vi ikke vet."

Ingen steder er denne uttalelsen sannere enn at appen din er i hendene på en kunde. Enhetstesting vil ikke ta hensyn til alle betingelsene som kunden vil kjøre appen din eller de forskjellige tingene en kunde vil prøve. Det vil være problemer med nettverks-, multitråding- og minnehåndtering som kommer fram bare når appen brukes "i naturen." Du må anta at en kunde, før eller senere, og sannsynligvis før, vil finne ut at appen din fungerer dårlig eller dårligere, og får den til å krasje.

Hvis du er en utvikler med et begrenset budsjett, som ønsker å sende inn en app som vil bli høyt vurdert til Apple-butikken, her er noen strategier du kan prøve.

Testfly

Test Flight tilbyr en gratis testplattform for iOS-enheter. Etter at du har registrert deg, kan du opprette et testteam, laste opp builds og invitere testere. De har også en SDK. Når du har lagt til appen din, får du ekstern logging, krasjrapportering og sjekkpunkter, som registrerer når testeren har oppnådd et spesifikt mål, sammen med noen grunnleggende analyser.

Så hvordan får du testere? Test Flight foreslår at du annonserer på Twitter. Dette kan fungere hvis du er tålmodig, men du vil ha så mange testere som mulig, forhåpentligvis samtidig, slik at de vil stresse nettverkstilkoblingen til backend-serveren din. Jeg foreslår at du annonserer bredere på Facebook, Google+ og andre nettsteder og tilbyr sjansen til å vinne en pris som en ny iPod eller iPhone. Med dette tilbudet vil du kunne gjøre følgende:

 • Be hver tester registrere deg på nettstedet ditt. Beskriv appen din, og gjør dem komfortable med å gi deg iOS-enhetens UDID. Påpek de gunstige oddsen.
 • Tildel en åpen og lukket dato for testing og send e-post til alle testere for å gi dem beskjed når testperioden er startet og avsluttet.
 • Be dem om å fylle ut en undersøkelse etter at testperioden er avsluttet.
 • Deaktiver appen når testperioden er avsluttet.
 • Velg vinneren tilfeldig og legg ut på nettstedet ditt.
 • Gi dem beskjed når appen er utgitt.

Forsikre deg om at trinnene er stavet foran og inkluderer en juridisk ansvarsfraskrivelse. Og når du er ferdig, gratulerer, testet du appen din og fullførte en kampanje på sosiale medier.

Figur A

Apphance

Test Flight er den eneste testplattformen jeg har brukt, men det er andre du kan prøve. Et bemerkelsesverdig alternativ til Test Flight er Apphance. Den har også en SDK (de fleste om ikke alle tredjepartsverktøy ber deg om å inkludere biblioteket deres) som legger til ekstern logging og krasjopptak til appen din, både til produksjonsbruk og for testing. I motsetning til Test Flight støtter den Android og andre mobile OS.

Apphances morselskap UTest har sitt eget fellesskap av profesjonelle testere. Testerne er fra hele verden og vil mot en avgift teste appen din. Denne videoen forklarer hvordan den fungerer. Dette vil ikke være et alternativ hvis du har et begrenset budsjett, men Apphance har frafalt alle prisplaner til slutten av 2012.

Figur B

Andre leverandører

Det er andre leverandører som tilbyr lignende tjenester:

 • Gorilla Logic
 • Bugsense
 • Crittercism
 • HockeyApp
 • Soasta CloudTest Lite

Mobile Analytics

Mobilanalyse bør være en del av appen din som begynner med testing. Du må vite med en gang, blant annet hvor ofte appen din brukes, hvordan og hvor den brukes, og hvor lenge brukeren blir værende i appen din. Fordi det er et så viktig tema, vil analytics ha sin egen tutorial på et senere tidspunkt.

Som testplattformer er det mange tredjepartsleverandører å velge mellom. To bemerkelsesverdige leverandører er Google Analytics og Flurry. Disse to tjenestene er begge gratis, bortsett fra at Google har en kontogrense på ti millioner treff per måned.

Konklusjon

Etter at appen din er tilgjengelig i Apple-butikken, kan du få krasjrapporter sendt inn av brukere via iTunes connect. Men de fleste kunder vil ikke bry seg; det er lettere for dem å gi en lav rangering til appen din, og en lav rangering er vanskelig å reparere.

referanser

 • Donald Rumsfeld sitat
 • Tester appen din på mange enheter og iOS-versjoner

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com