Krysser generasjonsskillet: 5 forskjellige generasjoner jobber side om side - og de liker det

Hvordan Gen Z vil omforme arbeidsstyrken: 80% ønsker å jobbe med nyskapende teknologi Når Gen Z går inn i arbeidsstyrken, vil fem forskjellige generasjoner jobbe sammen. Slik ser du ut for en arbeidsgruppe på flere generasjoner.

Når Generation Z kommer inn i arbeidsstyrken, jobber fem forskjellige generasjoner side om side. Ansatte liker denne integrasjonen av aldre, med 92% av fagfolk som angivelig er fornøyde med mangfoldet av aldersområder på arbeidsplassen deres, viser en rapport fra Addison Group.

Addison Groups Age is Just a Number: The Truth Behind Generation Stereotypes at Work-rapporten kartla 1000 amerikanske ansatte på heltid og deltid for å bestemme hvordan generasjoner jobber sammen. Mens hver generasjon er unik på sin måte, blir disse forskjellene verdsatt av alle. Omtrent 79% av de spurte sa at de foretrekker å jobbe for et selskap der sminken er skjev eldre enn dem, og 75% rapporterte det samme med en yngre sminke, viser rapporten.

IT-lederveiledning for å oppnå mangfold på arbeidsplassen (gratis PDF) (TechRepublic)

Samlet sett jobber flertallet av ansatte i forskjellige aldersgrupper godt sammen. Ansatte i eldre aldersgrupper setter mest pris på den teknologiske savvinessen til Gen Z (56%) og årtusener (52%). Generasjon X er mest verdsatt for sin gode arbeidsmoral (64%), og baby boomers for deres ledelse (48%).

Selv om disse generasjonene liker å jobbe sammen, har de forskjellige mål og ønsker, fant rapporten.

Hva hver generasjon vil ha

De beste jobblojalitetsdriverne er nesten de samme for eldre generasjoner: Både Gen X (63%) og baby boomers (67%) ser på typen arbeid de gjør som det viktigste aspektet av jobben sin, og lønnen kommer på andreplass på 58% henholdsvis 52%.

Yngre generasjoner har imidlertid forskjellige motiverende faktorer for hvorfor de jobber med en spesifikk arbeidsgiver. Flertallet av Gen Z-respondentene siterte en balanse mellom arbeidsliv (64%) og lønn (60%) som to av sine viktigste lojalitetsdrivere. Millennials svarte på samme måte, med lønn (62%) og balanse mellom arbeid og liv (62%) som de viktigste faktorene i en jobb.

Årsaken til at Gen Z og årtusener prioriterer lønn skyldes sannsynligvis økt collegegjeld, sier Tyler Cahill, folkestrategiplan i Addison Group.

Disse yngre generasjonene er også mer sannsynlig å kjempe for det de vil, fant rapporten. Omtrent 44% av Gen Z sa at de forhandlet med arbeidsgiverne om lønnen deres det siste året, og 41% av årtusener sa det samme.

"Disse yngre generasjonene blir mye mer vokale, og ønsker å bli mye mer involvert i prosesser og politikk som påvirker dem direkte, " sa Cahill. "Når det gjelder andre generasjoner, var det mange" som gikk inn i arbeidsstyrken rundt lavkonjunkturen eller måtte takle de tidlige jobbene sine i lavkonjunkturen. De følte seg bare heldige som hadde en stilling og ønsket ikke å risikere det med kanskje for mer penger eller for flere fordeler. "

Kjønnsforskjell i forhandlingene

Ved å speile forskjeller i lønn og behandling forhandlet kvinner også mindre det siste året enn menn på tvers av Gen Z, årtusener og Gen X. Baby boomers hadde imidlertid flere kvinner (24%) enn menn (16%) forhandlet om lønnen sin sist år.

Kjønnsmangfold er ikke en ny sak i arbeidsstyrken, spesielt i teknologibransjen. Kvinner har kontinuerlig stått overfor større utfordringer enn menn, gjennomgått, underbetalt og oversett sammenlignet med sine mannlige kolleger. Denne erfaringen tvinger mange kvinner til slutt å forlate sine tekniske stillinger.

Rapporten brukte misforholdet som en oppfordring til handling for baby boomers, og ba denne generasjonen om å hjelpe styrke de yngre til å forhandle rettferdig i selskapene sine.

Hvordan skape en rettferdig arbeidsplass

Når de ser på lønn spesifikt, bør selskaper vurdere hva de kan tilby og hva de trenger å tilby for å være konkurransedyktige, sa Cahill. Unge, teknisk kunnskapsrike generasjoner vil undersøke markedsrentene for å forhandle, så selskaper bør det også.

Totalt sett har kulminasjonen av generasjoner potensialet til å utgjøre problemer. Rapporten beskrev følgende fire strategier organisasjoner bør bruke for å skape et sammenhengende arbeidsmiljø:

 • Lytte

I stedet for å gjøre antakelser om hver generasjon, bør ledere og ledere internalisere og ønske tilbakemeldinger fra ansatte velkommen. Unngå å prøve å anvende stereotyper på svar, og i stedet lytte til hver enkelt personlig.

 • Kommunisere

Bedrifter bør kommunisere nye initiativer åpent og transparent. Gen Z og årtusener, som er flytende i teknologi, kan være mer åpne for nye digitale transformasjonsinitiativer. Eldre generasjoner kan imidlertid være mer nølende mot disse endringene. Sørg for å huske styrkene til hver generasjon, og kommuniser deretter.

 • mentor

Siden eldre og yngre generasjoner har forskjellige styrker, kan de gi verdifulle ferdigheter og innsikt til hverandre. Et mentorprogram kan bringe teammedlemmer sammen, og bidra til å skjerpe eller skape ferdigheter.

 • Samboer

Når baby boomers begynner å eldes utenfor arbeidsplassen, må arbeidsgivere forberede seg på å erstatte talentet. Å samarbeide med rekrutteringsfirmaer kan være nyttig i denne prosessen, da lederskapsoverganger kan være vanskelige og tidkrevende.

For mer, sjekk ut Vil du beholde Gen Z-talentet? Markedsfør dem på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

 • Dark Web: Et jukseark for profesjonelle (TechRepublic)
 • Tekniske konferanser og arrangementer å fange i 2019 (TechRepublic nedlasting)
 • Retningslinjer: Arbeidsplassetikk (TechRepublic Premium)
 • Remote working 101: Professional's guide to the tools of the trade (ZDNet)
 • 5 beste stående skrivebordskonvertere for 2019 (CNET)
 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
 • Teknisk historie: Sjekk dekningen vår (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com