Lag din neste presentasjon av nettressurser med Bunkr

Ved første øyekast ser Bunkr ut som enda et verktøy for å lage og levere presentasjoner, for eksempel Google Slides, PowerPoint Online eller Prezi. De er alle nettbaserte og nettbaserte presentasjonsapper. De støtter alle lysbilder med tekst, bilder og video.

Det siste elementet - video - skiller disse nettbaserte presentasjonsverktøyene fra verktøy som er bygget til presentasjon og utskrift. Når du har lagt til video, inneholder ikke en utskrift av lysbildene lenger innholdet i presentasjonen. For å si det på en annen måte, kan ikke utdelinger håndtere video.

Med Bunkr, og de tre andre appene, legger du til video med kopiering og liming av en lenke. Finn først YouTube-videoen du vil legge til, og kopier linken. Deretter, mens du er på et lysbilde, velger du Sett inn, velger Video og limer inn lenken. Senere, når du beveger deg gjennom lysbildene, trykker du på play for å se videoen uten å forlate presentasjonen.

Bunkr favner nettet fullt ut og utvider funksjonen "kopier og lim inn en lenke" ( figur A ) til:

  • videotjenester, for eksempel Vimeo, TED, Vine og Twitch
  • karttjenester, inkludert Infogr.am, ChartBlocks og amCharts
  • filer på Dropbox, Google Drive og Google Docs & Sheets
  • kodingsider, som CodePen, GitHub (og Gist)
  • sosiale nettsteder, for eksempel LinkedIn, Twitter, Pinterest, Facebook og Instagram
  • mye mer

Det er bare et utvalg av nettstedene Bunkr støtter. Det er mye mer.

Figur A

Med Bunkr er det bare å kopiere og lime inn en lenke for å sette inn innhold fra en rekke tjenester.

Du kan "kopiere og lime inn en lenke" for å legge til innhold fra hvilket som helst støttet nettsted til et lysbilde. Bunkr formaterer og viser materialet i presentasjonen din ( figur B ). Fra de fleste nettsteder velger Bunkr et bilde fra destinasjonssiden og trekker ut passende tekst og en tittel. Bildet fyller mellomrommet, mens tittelen, teksten og URL-en vises i bildet, venstre og bunnjustert.

Figur B

Bunkr formaterer og viser innhold fra støttede nettsteder rent og automatisk.

Du kan også vise en offentlig Google Doc i et Bunkr-lysbilde. Dokumentet vises med de omkringliggende Google Docs-grensesnittelementene på lysbildet. Hvis dokumentet kan redigeres, kan du skrive direkte inn i Google Doc som vises i Bunkr-presentasjonen i nettleseren din ( figur C ). Det er ikke sikkert du trenger et flipp-diagram for å fange publikumsideer: bare skriv dem i dokumentet. Dupliser lysbildet og plasser det på flere strategiske steder i Bunkr-presentasjonen. Du er ikke begrenset til bare en. (Private Google Docs vises ikke, men det vil vise en kobling. Du må logge deg inn for å få tilgang.)

Figur C

Rediger et offentlig Google-dokument i et Bunkr-lysbilde mens du presenterer det.

Når du er ferdig med å lage presentasjonen, kan du se den i nesten hvilken som helst nettleser. Velg Spill, sveip deretter fingeren, klikk på markøren eller trykk på piltastene for å gå gjennom lysbildene. Bunkr-presentasjoner vises i mobile nettlesere i alle størrelser. (Du kan også bruke funksjonen "be om skrivebordsside" i mobilen din for å redigere lysbildene.)

Bunkr støtter presentasjonsmodus i nettleser og fullskjerm. Hvis presentasjonen inneholder svært få lenker, kan du foretrekke å presentere fullskjerm. Imidlertid, hvis du planlegger å utforske koblet innhold, holder du nettleserfanene synlige; vil du finne det lettere å fortsette presentasjonen din på den måten.

Husk at Bunkr fortsatt er i beta fra mars 2015. Noen funksjoner er ikke fullstendige (jeg fikk aldri PowerPoint-lysbildeimportfunksjonen til å fungere), og noen trenger forfining (en feilmelding ba meg om å ta med http: // eller https: // når du skriver koblinger, selv om de fleste moderne nettlesere ikke krever lenger at folk skriver inn disse prefikser). Google Slides, PowerPoint Online og Prezi er alle ute av beta.

Mens Bunkr omfavner nettet, omfavner Google Slides, PowerPoint Online og Prezi samarbeid. Hvis du vil at et team skal lage en presentasjon sammen, vil lysbilder, PowerPoint eller Prezi fungere bedre for deg. Disse tre verktøyene gir mulighet for flere forfattere på en måte som Bunkr ikke gjør (minst i mars 2015).

Bunkrs arbeidsflyt kan spare tid. I mange år nevnte jeg forskjellige nettsteder i presentasjonene mine og inkluderte skjermbilder - og lenker. For hvert nettsted vil jeg 1) ta et skjermbilde, 2) sette inn og endre størrelse på bildet på et lysbilde, 3) legge til en tittel og 4) legge til en lenke. Dette er ikke komplisert, men det tar fortsatt noen minutter. Bunkr gjør alt dette til to trinn: kopier URLen og lim den inn i et lysbilde.

Hvis du stoler på nettinnhold i presentasjonene dine, kan Bunkr spare deg for tid. Hvis du underviser eller legger til rette for møter, kan Bunkr og en Google Doc eller Sheet hjelpe grupper å fange ideer pent i en presentasjonsflyt.

Men til syvende og sist synes jeg Bunkr er interessant fordi det er en nettbevisst webapp som tilbyr en elegant, rask måte å lage og gi en presentasjon på.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com