Lag timekvalitetskontroller i Microsoft Project 2010

I min forrige TechRepublic-artikkel delte jeg Defense Contract Management Agency (DCMA) sine objektive kriterier for å lage en prosjektplan for kvalitet. Du kan bruke de 14 kvalitetskontrollene for å sikre at prosjektplanen din er fri for mange planleggingsfeil nybegynnere og til og med erfarne prosjektledere kan gjøre. I denne artikkelen viser jeg hvordan du bygger egendefinerte filtre i Microsoft Project 2010 for å sikre at du har en prosjektplan av høy kvalitet.

Ufullstendige oppgaver

DCMAs kvalitetsanbefalinger evaluerer bare baserte oppgaver på det laveste nivået i arbeidsoppdelingsstrukturen. Sammendrag, delprosjekter, milepæl og oppgaver som mangler grunnlinjer blir ikke evaluert.

Følg disse trinnene for å lage filteret Ufullstendige oppgaver:

 1. Gå til Vis | Filtre | Nytt filter.
 2. Gi nytt navn til filteret Ufullførte oppgaver.
 3. Legg til sammendragsfeltet som lik.
 4. Legg til og baseline Varighet tilsvarer ikke 0d.
 5. Legg til og faktisk finish er lik NA.
 6. Klikk på Lagre ( figur A ).

Figur A

Dette filteret viser alle de ufullførte oppgavene på det laveste nivået i arbeidsoppdelingsstrukturen.

Kontroll av harde begrensninger

En kvalitetsprosjekttabell unngår harde begrensninger. Den ideelle planen er dynamisk og lar logikken kjøre prognosedatoer. Begrensninger som Må fullføre på, må starte på, starte ikke senere enn, eller fullføre ikke senere enn hindre logikken i å flyte gjennom timeplanen og resulterer ofte i feilmeldinger om planlegging. Et kvalitetsskjema vil ikke ha mer enn 5% av oppgavene med harde begrensninger, og resten bør settes til Start så snart som mulig.

Følg disse trinnene for å lage hardbegrensningsfilteret:

 1. Gå til Vis | Filtre | Nytt filter.
 2. Gi nytt navn til filteret Hard Constraints.
 3. Legg til sammendragsfeltet som lik.
 4. Legg til og baseline Varighet tilsvarer ikke 0d.
 5. Legg til og begrensningstype tilsvarer ikke så snart som mulig.
 6. Klikk Lagre ( figur B ).

Figur B

Hvis filteret viser noen oppgaver, vil du se på behovet for begrensningen og vurdere å bruke forgjengerne til å kontrollere starten av oppgaven.

Kontroll av høy varighet

Kontrollen med høy varighet identifiserer enhver oppgave som har en grunnleggende varighet over 44 dager (dvs. to måneder). Som kompetente prosjektledere vet vi at slike oppgaver bør deles inn i mer diskrete oppgaver. Å prøve å spore fremgang mot en to-måneders oppgave gir ikke nok granularitet til å forstå om oppgaven vil bli levert i tide.

Følg disse trinnene for å lage filteret for høy varighet:

 1. Gå til Vis | Filtre | Nytt filter.
 2. Gi nytt navn til filteret High Duration.
 3. Legg til sammendragsfeltet som lik.
 4. Legg til og baseline Varighet tilsvarer ikke 0d.
 5. Legg til og baseline Varighet er større enn 44d.
 6. Klikk Lagre ( figur C ).

Figur C

Hvis filteret viser noen oppgaver, vil du se på oppgavens varighet og vurdere å dele oppgavene ned i mindre oppgaver med kortere varighet.

Sammendrag

Disse filtrene er bare en måte å implementere DCMA-kvalitetskontroller for. Du kan bruke Visual Basic til å skrive komplette makroer i Microsoft Project for å sjekke tidsplanens kvalitet. Det er også flere leverandører som Steelray og Deltek som tilbyr egne DCMA-programvareverktøy.

Hvis du noen gang har ønsket å eksperimentere med tilpassede filtre, kan du bruke denne opplæringen som grunnlag for fremtidig tilpasning.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com