Lag en Gmail-basert Outlook-lignende klient med Opera

Et av spørsmålene jeg ofte blir stilt, er hvordan små selskaper kan gjøre seg gjeldende av Outlook / Exchange. Årsakene til at et selskap kanskje vil gjøre det er like rikelig som løsningene. Og med økningen i popularitet og funksjonsomfang for Google Mail / Docs / Apps, er migrering nesten smertefri. Det er visse avveininger, men sluttresultatet er faktisk et veldig kraftig verktøy.

Med Gmail kan du alltid hoppe inn i den nettleserbaserte løsningen, men når du drar fordel av en faktisk e-postklient, har du muligheten til å inkludere andre e-postkontoer og i noen tilfeller andre funksjoner. I tillegg, når du bruker et verktøy som brukerne er kjent med, sørger det for en mindre stressende overgang. Opera-nettleseren tilbyr en solid e-postklient som kan koble seg til Gmail og ved hjelp av en plugin gjøre det enkelt å koble til Gmail-kalenderen.

Installer Opera

Det første trinnet for dette oppsettet er å installere Opera, som er tilgjengelig for Windows, Mac og Linux. Vi vil undersøke dette oppsettet på en Windows 7-maskin.

Denne prosessen er så enkel som å laste ned Windows-installasjonsprogrammet, dobbeltklikke på filen og gå gjennom installasjonsveiviseren. Når Opera er installert, kan du begynne å konfigurere e-postkontoen.

Merk: Hvis du allerede bruker Opera, skal det være minst versjon 12.0. Hvis du bruker en eldre versjon, risikerer du at all Gmail blir merket som spam av Operas spamfilter. Last ned og installer den nyeste versjonen av Opera.

E-postoppsett

Du må aktivere IMAP i Google-kontoen din ved å følge disse trinnene:

 1. Logg på Gmail-kontoen din.
 2. Klikk på Innstillinger-rullegardinmenyen og klikk Innstillinger.
 3. Velg Videresending og POP / IMAP-fanen.
 4. Velg Aktiver IMAP.
 5. Klikk på Lagre endringer.

Nå er det på tide å konfigurere Opera e-postklient. Du starter med å åpne Opera, klikke på Opera-ikonet i øvre venstre hjørne av nettleservinduet, velge Mail and Chat-kontoer fra rullegardinmenyen og deretter følge disse trinnene:

 1. Klikk på Legg til-knappen.
 2. Velg E-post.
 3. Klikk Neste.
 4. Skriv inn navn, e-postadresse, organisasjon (valgfritt) og klikk Neste.
 5. Skriv inn ditt påloggingsnavn og passord.
 6. Velg IMAP.
 7. Klikk på Fullfør.
Gmail-kontoen din skal begynne å fylle ut mappene og e-postene, og du kan umiddelbart begynne å bruke Opera-e-postklienten med Gmail-kontoen din ( figur A ). Figur A

Spam, spam, spam, spam ... (Klikk på bildet for å forstørre.)

Kalenderutvidelse

Som standard har Opera ingen innebygd kalenderapplikasjon. Heldigvis er det utvidelser som kan legge til kalenderfunksjonalitet til klienten.

For det meste er ikke kalenderutvidelsene for Opera så bra, bortsett fra en som fungerer direkte med Google Kalender og fungerer i et popup-vindu. Denne utvidelsen tilbyr en ganske grei Google Kalender-opplevelse.

Gjør følgende for å legge til denne utvidelsen;

 1. Åpne Opera.
 2. Gå til Google Kalenderutvidelsessiden.
 3. Klikk på Legg til Opera-knappen.
 4. Klikk på Installer i det resulterende popup-vinduet.
 5. Start Opera på nytt.
Når det er installert, vil du se et lite kalenderikon til høyre for Opera nettleserens adresselinje ( figur B ). Figur B

Datoen vises alltid som 31. gang. Jeg har ikke funnet en måte å endre det på. (Klikk på bildet for å forstørre.)
Hvis du klikker på Kalender-ikonet, vises en popup med alle tilgjengelige Google-kalendere ( figur C ). Figur C

Standardvisningen av Google Kalender i Opera-utvidelsen. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Du kan nå bruke Google Kalender fra denne popup-en. Det eneste forbeholdet er at du ikke får tilgang til popup fra e-postklientvinduet - adressefeltet må være til stede. Hvis det var en måte (og jeg skulle ønske det var) å få tilgang til denne popup-en fra e-postvinduet, ville det ta dette oppsettet et skritt nærmere det å være et Google-smaksbilde på Outlook.

Hvis du vil gjøre denne endringen over hele selskapet, ville prosessen være veldig annerledes, og du vil sannsynligvis bruke en Google Apps Business-konto. Jeg tror det er bedre å gjøre denne migrasjonen i mindre skala.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com