Konvergensen av mobil og Big Data

Mobile Business Intelligence (BI) og Mobile Location Analytics blir to av de store utjevningene i Big Data for forretningsansatte som trenger øyeblikkelig tilgang til Big Data for rapportering og visualisering. Brukervennlige mobile analyseverktøy tar det som en gang var arbeidsintensive back office-funksjoner og lar mobile arbeidere kjøre rapporter om bedriftens Big Data-lagringsplasser for å få handlingsrike data som kan gjøres om til forretningsresultater.

Hvis organisasjonen din flytter inn i Big Data, tilbyr mobilanalyse-apper deg fleksibiliteten til å sette datavisualisering og rapportering i hendene på dine forretningsstrømbrukere, for eksempel selgere og til og med ledergruppen din, og det er ingen programmering, skript som kjøres eller systemansvarlig pestering involvert. Flere mobilanalyse-apper for iPad og Android-nettbrett lanseres hele tiden, og de blir bare enklere å bruke. Bedre ennå, det er demoer for de fleste av disse verktøyene som er lett tilgjengelig. Å sette en forretningsbruker foran slike demonstrasjoner kan bidra til å åpne opp brukerdiskusjoner på kravsamlingsstadiet. De kan også vise at Big Data-tilgjengelighet for dem kan bli en realitet.

Etablerte spillere og startups er med på å fremme en virkelig konvergens mellom mobilitet og Big Data. Her er noen eksempler på hva selskaper tilbyr for mobil tilgang til Big Data.

Pentaho Mobile: Hvordan en oppstart håndterer mobil Big Data-visualisering

Pentaho Business Analytics får rikelig med buzz i det siste og fortjent, fordi deres Pentaho Mobile-produkt tilbyr mobilbrukere dataoppdagelse, analyse og visualisering av iPad. Innfødte bevegelser på iPad driver berøringsfiltrering, driller gjennom og drar og drypper ved å berøre. Disse bevegelsene skiller virkelig mobildata rapportering og visualisering ved hjelp av Pentaho mobil eller andre løsninger fra stasjonære og nettbaserte Big Data-verktøy. Pentaho-brukere kan også lage analytiske rapporter ved hjelp av iPad-en som får tilgang til dashbord, analyse og rapporter uten å måtte trekke frem en bærbar PC. Det inkluderer også personaliseringsfunksjoner som tilpasning av oppstart, som hjelper mobile arbeidere til å bli mer produktive.

Pentaho bygger mobilappen sin ved hjelp av en standardbasert og åpen arkitektur, og lar døren åpne for at selskaper kan legge inn analyse i mobilappene sine. Denne typen arkitektoniske trekk vil bidra til å bringe flere mobile Big Data-apper til markedet og oppmuntre til tilpasset utvikling av slike apper i organisasjoner.

I tillegg bruker ikke Pentaho en nedlastbar mobilapp for mobile Big Data-visualisering og analyse. I stedet bruker de HTML 5 for å tilby mobile brukere verktøyene til å analysere, visualisere og presentere data.

SAS: Hvordan en etablert spiller håndterer Mobile Big Data

SAS, en kjent BI- og Big Data-spiller, gjør også noen viktige mobilbevegelser med SAS Visual Analytics. De har en SAS mobil BI-app for både Android-nettbrett og iPad med alle nettbrettbevegelser og -funksjoner som hjelper til å skille mobil BI og Big Data fra tradisjonelle metoder på en PC.

Organisasjoner som bruker SAS Visual Analytics kan styrke sine nettbrettbrukere med følgende gratis SAS mobile BI-appfunksjoner:

  • Et komplett utvalg av tilpassede rapporter, dashboards og grafer som du kan tilpasse til forretningsbrukerens behov på mobile enheter
  • Bevegelsestøtte inkludert klype-, zoom-, trykk- og multi-touch, som skiller mobilanalyse-apper fra selv de mest anvendelige desktop-applikasjonene
  • Frakoblet og online tilgang til rapporter
  • Tilgang til Big Data fra SAS LASR Analytic Server, en server i minnet for behandling av data
Figur A viser et eksempel på mobilrapportering på SAS Mobile BI-appen på en iPad. Figur A

SAS Mobile BI rapporterer på en iPad
Brukere av Android-nettbrett utelates ikke med SAS Visual Analytics, fordi rapportering er tilgjengelig gjennom Android-versjonen av SAS Mobile BI-appen ( figur B ). Figur B

SAS Mobile BI på et Android-nettbrett.

SAP: Mobile Big Data er en del av strategien

SAP anser også at mobil er en stor del av deres Big Data-strategi og spiller for konvergens av skyen og mobile enheter for å gi handlingsfull forretningsinformasjon i hendene på forretningsbrukere. SAP BusinessObjects Explorer mobilappen gjør det mulig for organisasjoner som bruker SAP BusinessObjects Business-plattformen å åpne Big Data-analyse og visualisering for mobilbrukere.

Mobilbrukere kan bruke appen til å analysere viktige beregninger for å oppdage datatrender i Big Data. Organisasjonen din kan deretter ta beslutninger om handlingsrike kundedata. Appen utvider også eksisterende SAP BusinessObjects Web Intelligence og SAP Crystal Reports til mobilbrukere. Naturligvis fungerer det online og offline. Det tilbyr også samarbeidsfunksjoner og en forbindelse til SAP BusinessObjects BI OnDemand. Figur C viser et eksempel på et dashbord sett i SAP BusinessObjects Explorer mobilappen. Figur C

SAP BusinessObjects Explorer mobilapp.

Flett sammen Big Data og mobile strategier

For å best implementere appene jeg profilerte i dette innlegget (og lignende), må organisasjonens mobil- og Big Data-strategier flette sammen på et tidlig tidspunkt. Tross alt fungerer disse appene som den mobile frontenden av Big Data-plattformen din, og å bringe disse appene ombord fungerer best som en del av en overordnet Big Data-strategi og ikke noe ettertanke.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com