Kontaktsentre: Filippinene overhaler den gamle lederen India

Filippinene har overtatt India for å bli verdensledende for call-sentre - men skiftet er ikke nødvendigvis dårlige nyheter for indiske outsourcers, sier Saritha Rai.

Hvis du ringte et avgiftsfritt kundeservicenummer fra et hvilket som helst engelsktalende land i Vesten for noen år siden, kan du trygt satse en liten formue på at samtalen din ville bli dirigert til et telefonsenter tusenvis av kilometer unna i India. Der vil en leder med et antatt navn og en satt aksent felt spørsmålet ditt.

I dag ville et slikt spill være risikabelt: Filippinene har nettopp trukket India som det globale navet i call-sentre. I år vil inntektene fra filippinske call center, ifølge analytikertallene, nå 5, 5 milliarder dollar mot Indias 5, 3 milliarder dollar. Landets ansvarsnummer for callcenter har også overgått Indias.

Filippinens president Benigno Aquino hyllet landets nyfundne ledelse på feltet, og beskrev call-sentre som en "solskinnsindustri". I India sa Raju Bhatnagar, visepresident for Indias handelsorganisasjon Nasscom for outsourcingindustri, til silicon.com: "Telefonsentre kan ikke være Indias monopol for alltid."

Billig engelsktalende arbeidskraft
Den fenomenale fremveksten på Filippinene har vært på baksiden av to vinnende forslag - billig arbeidskraft og rikelig engelsktalende arbeidere.

For et tiår siden var det nøyaktig Indias salgsbane. En telekomrevolusjon i et land hvor en gang telefoner var knappe, skapte en oppringning av call center. Tusenvis av utdannede, engelsktalende ledere i store kioskfarmer håndterte en jevn blitz av kundehenvendelser fra multinasjonale selskaper så forskjellige som General Electric, American Express, Microsoft og British Airways.

Sammen med et blomstrende økonomisk knutepunkt i Makati City, kan Filippinene også tilby billigere engelsktalende arbeidskraft
(Bildekreditt: Shutterstock)

Men flere utfordringer trippet Indias fremgang som verdens favoritt call center-destinasjon: i et land med en tilsynelatende bunnløs tilførsel av arbeidere, nøytraliserer en rekke regionale aksenter når de snakker engelsk har vært bane for trenere og arbeidernes faste kosthold av amerikanske show som f.eks. Friends and The Simpsons har ikke hjulpet ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com