Tenk på ioSafe for holdbar og enkel Hyper-V delt lagring

Det er en rekke beslutninger som går inn i virtualiseringssystemer, men noen ganger er noe av det vanskeligste å endre lagringspraksisen. Noen ganger er det ikke alltid et alternativ å få penger til robust lagring. For mindre miljøer som vurderer Hyper-V som også opererer med et stramt budsjett, er det en rekke alternativer for å levere delt lagring, og som likevel har noen fyldige funksjoner, inkludert noen du ikke kan forvente.

Nylig satte jeg opp et iSCSI-lagringssystem for en Hyper-V-vert som utnyttet ioSafe 214 NAS med RAID-lagringssystem. Jeg har blogget om ioSafe-produktene tidligere; de har en rekke robuste kabinetter for rotasjons- og solid state-stasjoner som er brannsikre, vanntette og i noen situasjoner, støtsikre. IoSafe 214 NAS er basert på Synology-lagringskontrolleren, som gir et veldig brukervennlig grensesnitt for å tilby enhetlig lagring. Det beste er at det er RAID på to stasjoner i tilfelle av 214 og kabinettet er veldig godt forberedt for enhver fysisk ekstrem situasjon med brann- og vannskader. Dette er viktig ettersom mange miljøer (spesielt mindre organisasjoner) kanskje ikke har alternativer utenfor stedet. Figur A viser den robuste kabinettet til enheten:

Figur A - ioSafe lagring

IoSafe 214 kan brukes i en rekke scenarier. For det første kan den brukes til å kjøre virtuelle Hyper-V-maskiner. Det kan også brukes som et sikkerhetskopimål, eller du kan bruke et for hver av disse brukstilfellene. Fordi det er enhetlig lagring (leverer flere lagringsprotokoller), gir det en rekke alternativer.

Denne implementeringen av enhetlig lagring inkluderer NFS, iSCSI, Windows-deling (SMB / CIFS), FTP, WebDAV og mer. For Hyper-V VMer er det mest sannsynlig at iSCSI eller en Windows-aksje vil bli brukt. Jeg vil anbefale iSCSI med Hyper-V da det er en underforstått eksklusivitet for den verten. Opprettelse av en vert gjøres enkelt i DSM-grensesnittet som vist i figur B nedenfor:

Neste trinn ville være å eventuelt aktivere flere økter fra iSCSI-initiativtakere hvis flere Hyper-V-verter skal brukes, som vist i figur C nedenfor:

For Hyper-V-miljøer med en enkelt server, kan konfigurasjonsalternativer for én vert og LUN være alt du trenger. Det beste er at denne kabinettet er veldig robust, og for sin størrelse (en 2-stasjonsenhet) kan du gi en ekstra fysisk sikkerhet for lagring for Hyper-V-virtuelle maskiner.

Har du noen gang vurdert en robust harddisk for lagring av virtuell maskin? Hva går inn i beslutningsprosessen? Del kommentarene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com