Konfigurer VMware Horizon Application Manager 1.5

VMwares Horizon Application Manager 1.5 lar IT-administratorer gi sluttbrukere en slags firmaprobutikk som tillater enkelt pålogging for mange applikasjoner. I mitt siste SMB-innlegg gikk jeg over den grunnleggende installasjonen av de to Horizon Application Manager-apparatene sammen med en kort oversikt over bruk av ThinApp. I dette innlegget viser jeg hvordan du konfigurerer Horizon Application Manager til å være funksjonell i ditt miljø. (Du må se dokumentasjonen til Horizon Application Manager for mer informasjon.)

De fem fanene i administrasjonskonsollen - Dashboard, brukere og grupper, applikasjoner, rapporter og innstillinger - lar deg gjøre det meste av konfigurasjonen som er nødvendig for å få Horizon Application Manager i gang. Det kan hende du må komme deg på Horizon Connect Web UI for å synkronisere ting raskt, eller endre noe hvis Active Directory-miljøet ditt endres, men for dette innlegget konsentrerer jeg meg om de fem fanene i administratorgrensesnittet.

dashbord

Fanen Dashboard viser antall brukere du har, antall grupper, antall apper og nylige hendelser. Det er også lenker til forskjellige rapporter du kan kjøre, som jeg vil komme nærmere inn på senere.

Brukere og grupper

Under fanen Brukere og grupper vil du se en standardgruppe kalt ALLE BRUKERE. Denne siden viser også hvor mange brukere som er i hver gruppe og antall applikasjoner som er gitt til gruppen. Du kan opprette dine egne grupper her og legge til applikasjonsrettigheter.

applikasjoner

Kategorien Programmer ( figur A ) er der du vil legge til applikasjoner i brukernes applikasjonskatalog, og hvor du oppretter rettigheter. Nedenfor er trinnene jeg fulgte i denne fanen for å la applikasjoner bli distribuert. Figur A

Horizon Application Manager-kategorien Programmer (Klikk på bildet for å forstørre.)

1. Logg deg på som administrator til Horizon Application Manager.

2. Klikk på kategorien Programmer.

3. Klikk på knappen Legg til applikasjoner.

4. Legg til allerede konfigurerte SaaS-apper, andre SaaS-apper (med litt konfigurasjon), og dine egne ThinApped-apper som de jeg opprettet i forrige blogginnlegg.

5. For å legge til en tidligere konfigurert SaaS-app, klikker du på applikasjonen som vises til høyre på skjermen (f.eks. Salesforce). Dette vil legge den til i søknadskatalogen din.

6. For å legge til en SaaS-app som ikke vises, klikker du på knappen Legg til et nytt program og fyller ut skjemaet.

7. For å legge til din egen applikasjon, må du:

  • en. Få nettverksdelingen konfigurert (som diskutert i forrige innlegg) med en ThinApp-pakke inne i aksjen. Hvis Application Manager av en eller annen grunn ikke ser dette programmet, kan det hende du har et par problemer. Forsikre deg om at du har riktig tillatelse konfigurert på nettverksandelen; sørg for at du har et .exe- eller .dat-inngangspunkt i ThinApp-prosjektet; og sørg for at du har kopiert søppelmappen til den nettverksdelingen.
  • b. Last ned og installer Horizon Agent på en sluttbrukerenhet. ( C aveat: Dette fungerte ikke på Windows 8 for meg.)
  • c. Under installasjonen kan du velge om du vil bruke streaming eller å laste ned applikasjonene.
  • d. Følg veiviseren og skriv inn URLen til applikasjonsbehandleren.

8. Etter at du har lagt til applikasjoner, må du opprette rettigheter for hver app for å gi brukerne tillatelse til å få tilgang til dem. Under appen-kategorien klikker du på appen, og deretter klikker du + Legg til enten ved siden av gruppeoppgavene eller enkeltpersoner.

9. Du kan velge å enten ha en automatisert distribusjon eller en brukeraktivert distribusjon. Hvis du velger brukeraktivert, må brukeren gå inn i applikasjonskatalogen og klikke på Aktiver-knappen for den appen.

10. Gå tilbake til sluttbrukerenheten din der du har installert Horizon Agent, og finn ikonet for agenten i systemstatusfeltet. Høyreklikk på den og velg Synkroniser nå.

11. Høyreklikk på ikonet igjen og åpne VMware Horizon Applications-mappen (eller åpne den fra skrivebordet der det er opprettet som standard), og du vil kunne åpne noen av applikasjonene dine fra denne mappen.

rapporter

Med Horizon Application Manager kan du opprette rapporter ved å klikke på Rapporter-fanen, velge en rapport og klikke på Vis-knappen. De seks rapportene som er inkludert er: Bruk av applikasjoner, søknadsoppgaver, gruppemedlemskap, rollefordeling, brukere og revisjonshendelser. Revisjonshendelsesrapporten ( figur B ) er den mest interessante for meg. Du kan vise alle slags revisjonsinformasjon, for eksempel tilgang nektet hendelser eller rolleendringshendelser, og den forteller deg informasjon om dato, klokkeslett og klient-IP involvert i disse hendelsene. Figur B

Horizon Application Manager's Audit Events-rapport (Klikk på bildet for å forstørre.)

innstillinger

Du trenger ikke å gjøre mye med Innstillinger-fanen fordi mye av det ble konfigurert under installasjonen. Imidlertid kan det hende du må gå inn på SAML-sertifikatfanen eller noen av de andre autentiseringsfanen for å logge på for å jobbe med noen av SaaS-applikasjonene.

Du kan også opprette nye roller under Innstillinger-fanen. Administratorrollen opprettes som standard. Du kan legge til brukere i disse rollene ved å klikke på de spesifikke rollene og klikke på Legg til-knappen for å legge til brukere.

Det er også en godkjenningsdel hvor du kan aktivere godkjenninger og la sluttbrukere be om tillatelse til å bruke et program. Det er mer oppsett involvert i dette, da det krever konfigurering av RabbitMQ-serveren. (Du kan lese mer om RabbitMQ i denne PDF-filen.) Dette vil tillate deg å "integrere verktøyet med bedriftens lisens arbeidsflytsystem" som vist i figur C. Figur C

Horizon Application Manager-fanen Innstillinger, godkjenningsdelen (Klikk på bildet for å forstørre.)

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com