Konfigurer strøm-, stasjonære og bærbare datamaskinalternativer med gruppepolicy

En strømpolitikk på en PC eller en server kan gjøre meg gal. Det vanligste eksemplet er strømpolitikken for en ny PC eller en bærbar PC som dvalemodus med et latterlig kort intervall eller slår av harddiskene raskere enn jeg ønsker.

I alle situasjoner er det en mulighet til å la Windows angi maktpolitikk sentralt. I versjoner av Group Policy siden Windows Server 2003 er det stadig flere funksjoner som er tilgjengelige for sentralt å administrere strømpolitikken på Windows-systemer. For det nåværende nivået av Active Directory-domener som kjører Windows Server 2008 R2, lar Power Management-delen i Group Policy oss angi spesifikke alternativer for alle typer datakontoer. Dette området av gruppepolitikk er lokalisert i Computer Configuration | Politikk | Administrative maler | System | Strømstyring ( figur A ). Figur A

Klikk på bildet for å forstørre det.

Alternativet som vises er der jeg har konfigurert for at Active Directory-domenet mitt i hjemmelaboratoriet skal konfigurere datamaskiner med et lokk (for eksempel bærbare datamaskiner) slik at de ikke gjør noe når lokket er lukket. Dette er min preferanse, men det er kanskje ikke det samme for alle miljøer.

Mange alternativer er innenfor dette området av gruppepolitikk, og vi kan effektivt håndheve alle strømpolitikker som vi ønsker å levere til datamaskiner. Dette kan være et område der gode kommunikasjonskanaler mellom stasjonære administratorer og brukerne trenger å eksistere. Det må være en klar forståelse av at hvis en viss tilstand oppstår (for eksempel et klientsystem er inaktiv i to timer), vil det gå til ventemodus. Dette kan påvirke arbeidsflyt med noen mennesker (for eksempel en prosess som kjøres på klientsystemet uten samhandling). For servere kan dette være en god måte å håndheve visningsatferd i delen Video- og skjerminnstillinger. Det vanligste alternativet er å slå av skjermen når serveren er inaktiv. Jeg kan ikke tenke på noen omstendighet når det ville være en grunn til å suspendere et serverklassesystem.

Denne delen av gruppepolitikken kan også håndheve oppførselsatferden. For eksempel, når en datamaskin gjenopptas fra ventemodus, er det den nåværende brukeren som kreves for å autentisere? Disse alternativene kan avrunde kraftpolitikken og sikkerhetspolitikken i samme område.

Bruker du delen Power Management i Group Policy for å håndheve en strømstyringsstrategi for klient-PCer eller servere? Hvis ikke, legg ut til diskusjonen for å fortelle oss hvordan du bruker den delen.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com